Principal » Internet » Un calculator cuantic și anatomia supremației Google, mass-media vs. fapte

Un calculator cuantic și anatomia supremației Google, mass-media vs. fapte

Internet : Un calculator cuantic și anatomia supremației Google, mass-media vs. fapte

Google a arătat supremația cuantumului - a scris Financial Times, iar în curând după aceea a lansat o masă totală de retipărire și posibilități în afara scalei realizate de cei mai puternici supercomputere din lume. Voi cere să perceapă: știri adevărate sau false? Bine, în mod tradițional, mass-media fluxului principal un pic... confuz.

Cazul este destul de interesant, deoarece dezvoltarea Google "și a apărut inițial pe serverele NASA, unde, totuși, a dispărut după un timp. Jurnaliștii FT au reușit să se familiarizeze cu materialul și, practic, au făcut-o bine. Din anumite motive, în retipăririle lor articole au început să apară erori, ot, chiar o declarație despre prezența a 72 de coți, ca rapoarte Innpoland.EN.

Din fericire, materialul a ajuns la material.în. De asemenea, ARS TECHNICA ȘI NOI ORMINAR. Prin urmare, calm, putem termina lingerile asupra jurnaliștilor naționali și putem spune cum a fost într-adevăr - și acesta este un cuvânt, o poveste foarte interesantă.

Haide, vom număra coți

Quantum Computer Sycamore, deoarece discursul de aici, apare la forțele comune ale Google 'a și NASA. De la presupunerea avea 54 de coți încurcați, dar unul dintre ei nu funcționează.

Problema rezolvată în experiment a fost aceea de a trimite modele aleatorii pentru a măsura qubitele și fenomenele conexe. Dacă faceți acest lucru cu un kubit, rezultatul va fi o secvență de cifre accidentale. În cazul celor doi sau mai mulți coți încurcați, există un fenomen numit interferențe cuantice, ceea ce face ca anumite șiruri să înceapă să repete.

Modelul de interferență poate fi numărat pe un computer clasic, dar numai atunci când numărul de biți este ferm limitat. Sa constatat că summit-ul supercomputer, care este în prezent în partea de sus a top500, memoria rulează la 14 kubitach. nor Google ar întâlni 20 Kubitom, cu toate acestea, avem nevoie de 50 de ore de lucru și o mld petwater de energie electrică. Pe această bază, putem concluziona că aproximativ 30 de ibite ar fi suficientă pentru a demonstra supremația cuanticului. Google a mers tot și am încercat de la 54, și de fapt, 53 de numărare numai cele eficiente.

Nimic nu este o grilă de gard

De la curiozități: designul computerului cuantum Google în sine nu se abate de la cele mai multe concepte contemporane. Coti sunt bucle realizate din sârmă superconductoare, după care curentul poate curge în ambele direcții. Au fost combinate cu rezonatoare cu microunde. Da pentru a le controla folosind grinzi ușoare cu o frecvență adecvată. Toate coții împreună creează o rețea, amintesc de un pic de grilă de gard. În afară de exemplare extreme, fiecare Kubit are o conexiune la patru adiacente, care pot fi folosite pentru a le introduce.

Distribuția probabilității

Computerul a generat un set aleatoriu de cifre și apoi verificat dacă sunt de fapt accidentale. Avea nevoie de mai puțin de 10 minute, deși calculele reale ale coștilor au durat 200 de secunde, privind timpul procesorului, iar restul este un control. Pentru cercetători, ei au estimat că summit-ul în acest caz ar avea nevoie de 10.000. ani. Bineînțeles, dacă a reușit să efectueze deloc acest tip de intervenție chirurgicală și nu se datorează deficienței memoriei de operare.

Da, acesta este un exemplu de superioritate față de calculul cuantic convențional, dar din punct de vedere tehnic, este, de asemenea, mai măsurând un sistem cuantic pentru a obține distribuția probabilității în loc să efectueze calcule în sens strict. Sistemul prezentat este un generator de număr aleator. Extrem de eficiente, dar nepotrivite pentru orice altceva. Nu face alt algoritm. Flexibilitatea sau principalul activ al computerului rămâne, prin urmare, pe partea soluțiilor convenționale. Deși, desigur, inginerii Google și succesul NASA nu pot fi negate, este dificil în această etapă să predice revoluția.

Relaxați-vă, sunteți în siguranță

De fapt, potrivit lucrurilor de a comenta opiniile oamenilor care au făcut teoria că criptarea zilei de a-și pierde tot ceea ce va pierde dreptul de a fi. Algoritmul de algoritm din fabrică de la primii factori că agențiile în ideea de RSA sunt în afiliații săi. Calculatoare cuantice în cel mai bun număr de accident de mai multe rânduri mai mici decât cele utilizate în criptare. Între timp, Sycamore Google 'și nu există nici măcar o corecție de eroare flexibilă, dar acesta este un subiect pentru un alt articol.

TL; Dr Nu, Summit-ul IBM, care nu a devenit o păr învechită. Elon Musk nu va zbura spre Marte, cel puțin nu datorită computerului Quantum Google. Iar banii tăi sunt în siguranță - așa că presupun optimist, sperând că nu faceți clic pe nimic;)

Programe

Actualizări actualizează lucruri noi. Vezi mai mult> Felietonest

Recomandat
Lasă Un Comentariu