Principal » Internet » KDE Plasma 5 - plin de putere peste desktop

KDE Plasma 5 - plin de putere peste desktop

Internet : KDE Plasma 5 - plin de putere peste desktop

În lumea Linux desktop-uri, la fel ca în dezbaterea pe Windows, fronturile de susținători de interfețe tactile cu iubitorii de desktop tradițional, cu o tastatură fizică și un dispozitiv de indicare decent. În timp ce utilizatorii de GNOME și Unitatea de așteptare pentru tablete si smartphone-uri cu mediile lor preferate (și, probabil, niciodată nu nu se va vedea), pe de cealaltă parte a baricadelor deja zagościło KDE Plasma 5 - flexibil de mediu, versatil, dar nu a Veer de tradiție.

Noua dvs. parter este gata!

Spre deosebire de mediile conservatoare, cum ar fi Xfce, scorțișoară sau xmonad, plasmă kde 5 nu încearcă să apere tradiția cu orice preț. Media de desktop combină cu invenții moderne, cum ar fi HUD-Y, și abrevierile, ceea ce face bine atât pe PC cu un monitor imens, cât și pe o tabletă mică. Ea face acest lucru fără a abandona anumite funcții pentru alții. Datorită utilizării cadrului KDE 5, QT 5 și alte componente noi, totul se întâmplă "sub masca ". Dezvoltatorii au, prin urmare, capacitatea de a construi diverse interfețe, dar pentru acum desktopul KDE Plasma 7 numai. Există, de asemenea, o interfață pentru tablete și un centru multimedia, precum și capacitatea de a comuta între ele, în funcție de context și de periferie conectat. Acest lucru este asociat cu probleme care sunt deja cunoscute utilizatorilor de sisteme noi pentru Windows - care, dacă utilizatorul se conectează tastatura, dar încă vrea să atingă ecranul? Poate că va ajuta aici o mare configurabilitate și utilizatorii de mediu vor decide cum trebuie să se comporte dispozitivele lor.

În versiunea cu 5 plasmă, nu vom găsi schimbări revoluționare. Cu toate acestea, puteți vedea că prin introducerea unui nou look - Breeze - designerii încearcă să simplifice mediul, să reducă pistonul pe ecran și să asigure cel mai mare spațiu de lucru. Potrivit celor mai recente tendințe, totul a fost curățat, aplatizat, locurile prea transparente, lipsite de texturi și cadre, poartă o mulțime de fonturi mai mari și icoane monocrome. Proiectul merge într-o direcție similară, cum ar fi Android L sau OS X Yosemite și nu se poate spune că nu este la timp. Cu toate acestea, având în vedere faptul că Breeze nu este încă finalizată, iar de la KDE folosesc în principal persoane care apreciază flexibilitatea setărilor de mediu, nu se așteaptă ca briza să fie utilizată pe scară largă. Cu toate acestea, ne putem aștepta la astfel de distribuții ca OpenSUSE, prezentând modificări interesante.

[1/2

Breeze aduce, de asemenea, schimbări în comportamentul mediului. În primul rând, widget-uri și comutarea între ferestre (Alt + Tab) apare ca un meniu vertical pe marginea din stânga a ecranului. Decizia este atât de nefericită încât necesită o schimbare de ochi de la punctul central al ecranului, unde probabil că aveți o sarcină, la marginea din stânga și apoi din nou pentru mijloc. Din fericire, avem de-a face cu KDE, astfel încât să putem pune totul în felul nostru.

Este imposibil să nu observați că Nepomuk, responsabil pentru diverse funcții de căutare, a dispărut. Locul său a fost luat de Baloo - motor înarmat cu un sistem de căutare și relație de text integral între fișiere. Căutați calitatea relațională (de exemplu, toate fișierele trimise ca atașamente la contactul selectat) vor depinde de modul în care utilizatorul utilizează aplicațiile implicite KDE. Căutarea în KDE este mai rapid, mai precis și nu face computerul se agită un nebun cu fiecare indexare. Mai mult, dezvoltatorii pot folosi căutare plasma semantic 5 în propriile produse datorită API-ului disponibil.

De asemenea, merită acordarea atenției la posibilitatea schimbării meniului. New Plasma oferă posibilitatea de a alege între kickoff reproiectat (versiunea poloneză a programului Activator) și kicker (Meniu Program) - un meniu în cascadă clasic, care amintește de Windows XP.

[1/2

Plasma 5 este ultimul pas pe calea migrației pe mediul înconjurător și Qt5 Qtquick, folosind OpenGL accelerat hardware. Aceasta înseamnă că, printre altele, că plasma 5 va folosi puterea de calcul a plăcii grafice, dacă este posibilă, și câștigă în mod semnificativ mașini mai noi. Pe cei mai în vârstă, este mai bine să se evite mediul. Noul cadru este, de asemenea, primul pas către transferarea KDE la Wayland, deși puteți vedea că creatorii săi nu se grăbesc.

Actualizarea la versiunea 5 a mediului va fi mult mai puțin stresantă pentru utilizatori decât tranziția de la versiunea 3 la 4. Drumul spre versiunea KDE 4 a fost împrăștiat cu sticlă spartă, dar se dovedește că într-adevăr a reușit să pună bazele unui mediu viitor mai bun așa cum a promis. În primul rând, am reușit să creăm un mediu flexibil fără a distruge desktopul. În versiunea 5, unele caracteristici ale versiunii 4 sunt încă lipsesc, așa că merită să vizitați lista de eroare înainte de instalare. Cea mai recentă plasmă KDE Plasma 5 poate fi testată de imaginile de NEON Live CD disponibile pe KDE.

Programe

Actualizări. Actualizări de știri. Vezi mai multe> Software

Recomandat
Lasă Un Comentariu