Principal » Internet » Deja 78% dintre organizații și companii folosesc software-ul Open Source

Deja 78% dintre organizații și companii folosesc software-ul Open Source

Internet : Deja 78% dintre organizații și companii folosesc software-ul Open Source

Deschideți software-ul - adică cele care se bazează pe cod comun disponibile - astăzi nu numai soluții de consum, dar, de asemenea, baza pentru multe ramuri de afaceri. Potrivit datelor Duck Negre, folosește 78 la sută. Întreprinderi. Mai mult, la fel de mult ca 2/3 dintre respondenți au recunoscut că atunci când aleg soluții IT, acestea sunt prioritizate pe cele bazate pe sursa open source. Potrivit participanților la ultima ediție a viitorului anual al sondajului open source, principalele avantaje ale software-ului deschis includ o calitate și flexibilitate ridicată.

Open Source (OS) este un director bazat pe un cod general accesibil al cărui creatori dau, de asemenea, utilizatorilor lumini verzi privind modificările soluțiilor pentru uz propriu. Disponibilitatea pe scară largă a know-how-ului care face în jurul software-ului open source a creat o comunitate de profesioniști care schimbă cunoștințe și să îmbunătățească codul. Deschideți software-ul este astăzi baza pentru multe sisteme informatice utilizate în viața de zi cu zi - menționa doar telefoanele care funcționează pe sistemele de operare Android sau browser-ul Mozilla Firefox. Trebuie remarcat, totuși, că popularitatea tot mai mare a software-ului open source și în rândul clienților de afaceri - în prezent utilizează 78%. Întreprinderi.

Valorile de afaceri Soluții deschise

DUCK NEGRU anul trecut și North Bridge, Viitorul anual de sondaj Open Source, a arătat că de afaceri apreciază în mod clar avantajele acestui tip de soluții. 64%. Cu aproape 3,5 mii. Intervievate consideră că sursa deschisă poate afecta pozitiv dezvoltarea afacerii întreprinderea lor. Până la trei, cele mai adesea schimbate avantaje ale software-ului deschis includ parametrii de înaltă calitate, competitivitate și tehnici, precum și posibilitatea de a personaliza.

  • Acest lucru este important deoarece pe tema software-ului deschis încă repulsează multe mituri, cum ar fi cea pe care ceva este împărtășită gratuit este de o calitate inferioară decât software-ul închis. Între timp, este exact opusul - spune Dariusz oi, președinte al consiliului de administrație al Linux Polska, organizator al conferinței Open Source Day. - Comunitatea formată din sute de mii de programatori lucrează la soluții open source, aceasta este mai mult decât să poată închiria orice producător de software. În același timp, atunci când se determină programarea din segmentul Enterprise, noi nu trebuie să se teamă de nici un control, deoarece calitatea și siguranța soluțiilor livrate verifică așa-numitul. Proprietarul soluției de distribuție comercială. De exemplu, Red Hat menține versiunile comerciale ale Linux, garantând până la 10 ani de viață de viață și compatibilitatea tehnologică. Deja zece ani organizând conferința anuală a Zilei Open Source reunește profesioniști IT, reprezentanți ai afacerilor și sectorul public, iar în fiecare an vedem interesul și conștientizarea software-ului open source cresc. Aproape 1000 de participanți au participat la ediția de anul trecut. Sperăm ca evenimentul din acest an, care va avea loc pe 17 mai, îi va aduna și mai mult.

În afaceri poloneză, software-ul deschis este foarte popular m.în. În sectorul financiar sau de telecomunicații. Soluțiile open source pentru companii sunt foarte des gratuite - aceasta este ceea ce plătesc clienții suport în instalarea și menținerea software-ului și serviciului tehnic.

  • Un avantaj suplimentar al Open Source este că vom evita dependența de furnizor, care constă în faptul că atunci când achiziționează un software specific, suntem obligați de a comanda mai multe produse în același producător la incompatibilitate a evita. Mai mult, software-ul deschis poate fi ușor modificat, adaptarea acestora la nevoile individuale - în cazul unui cod închis este nevoie de mult mai mult timp sau nu este posibil, la toate. În cele din urmă, decizia de a rezolva tipul de sursă deschisă, suntem siguri că nu va dispărea de ceva vreme de pe piață atunci când producătorul consideră că întreținerea și dezvoltarea ulterioară nu sunt compatibile cu strategia de afaceri - adaugă Dariusz Krzyder, Linux Polonia.

Open Source conduce inovații tehnologice

Soluțiile software deschise sunt dominate astăzi în cele mai rapide câmpuri IT. De la cercetarea VisionMobile de anul trecut arată că peste 90%. Dezvoltatorii care se ocupă cu lucruri internet folosesc soluții Open Source. Potrivit companiei de cercetare Gartner, până în 2020. 20,8 miliarde de dispozitive din lume vor fi conectate la rețea. Soluțiile mari de date au investit, de asemenea, în 2016 în Gartner. 48%. Întreprinderile se bazează în mare parte pe Open Source. Cele mai populare sisteme de gestionare în prezent, cum ar fi Spark Apache sau Hadoop, se bazează pe un cod deschis.

  • Comunitatea Open Source conduce cu siguranță inovații în sectorul tehnologic, M.în. Datorită efectului de scară și fluxului deschis al fluxului. De exemplu, VisionMobile estimează că în prezent, comunitatea programatilor care lucrează pe Internet a lucrurilor numără 300.000. Până în 2020. Acest număr este de a atinge 4,5 milioane. Dezvoltarea extrem de rapidă a tehnologiei înseamnă că companiile individuale nu sunt capabile să se țină în pace - prin urmare, pentru progresul tehnologic, este necesar să se dezvolte o comunitate de achiziție de know-how și împreună să lucreze la soluții. Mai mult, transparența caracteristicilor codului Open Source are o importanță deosebită pentru soluții precum lucrurile pe Internet sau soluțiile cloud. Prin conectarea obiectelor de utilizare a internetului de zi cu zi sau stocarea de date on-line, vrem să fim siguri că codul pe care aceste servicii nu expun securitatea noastră de confidențialitate și date - comentarii Dariusz Świąder, Linux Polonia.

Programe

Actualizări. Actualizări de știri. Vezi mai multe> Materiale de presare

Recomandat
Lasă Un Comentariu