Principal » Software » Cum să modificați dimensiunea partiției fără a instala programe suplimentare?

Cum să modificați dimensiunea partiției fără a instala programe suplimentare?

Software  : Cum să modificați dimensiunea partiției fără a instala programe suplimentare?

Majoritatea utilizatorilor cred că dacă doriți să modificați dimensiunea partiției de pe hard disk, trebuie să instalați sistemul de la zero sau să aplicați software special, în multe cazuri plătibil. Nimic mai greșit! Un instrument pentru schimbarea dimensiunii partiției de pe disc este ascuns în sistemul de operare Windows 7.
Pentru a schimba dimensiunea partiției de pe hard disk, mergeți la Start Meniu, noi alegem Panou de control, și apoi în caseta de căutare, introduceți partiția și apăsați tasta Entery. După un timp, va apărea o propunere adecvată - Instrumente administrative: Creați și formatați partițiile de hard disk. Rulați acest instrument.

După un scurt timp în timp ce va apărea fereastra Managementul discului. Acum, dacă doriți să schimbați dimensiunea unei partiții, faceți clic dreapta pe clic dreapta pe acesta, apoi selectați opțiunea corespunzătoare din meniul contextual. După selectarea opțiunii, sistemul va verifica posibilitatea modificării dimensiunii și apoi va afișa fereastra în care putem introduce noi parametri. Dacă avem o partiție NP. 80 GB (peste 76 GB de utilitate) și avem aproximativ 41 GB de spațiu liber, putem reduce partiția selectată cu o astfel de valoare și de la spațiul liber nou creat într-o etapă ulterioară, creați o nouă partiție sau adăugați un gratuit spațiu la o altă partiție.

Recomandat
Lasă Un Comentariu