Principal » Internet » Cum să criptați fișierele confidențiale și să stocați în siguranță parolele?

Cum să criptați fișierele confidențiale și să stocați în siguranță parolele?

Internet : Cum să criptați fișierele confidențiale și să stocați în siguranță parolele?

Confidențialitatea datelor în zilele noastre este o problemă extrem de importantă și importantă. Securizarea parolei computerului sau Ascundeți folderul nu este întotdeauna trecut testul, deci dacă păstrați datele dvs. importante și sensibile, trebuie să decidem asupra unei soluții specifice. Atenție cu siguranță merită un program mic, dar foarte avansat în acțiune VMPCRYPT. Să verificăm ce și cum funcționează.
Dacă doriți să protejați corect un fișier sau o bază de date pe computer, dosarul obișnuit de ascundere sau parola de sistem pentru nimic nu se va întâmpla. Dacă, totuși, stocăm fișiere în memoria portabilă, securitatea adecvată este deosebit de importantă. Și în acest moment vine cu ajutorul Vmpcrypt. Este un program mic și ușor de utilizat, al cărui obiectiv principal este de a proteja confidențialitatea la diferite niveluri. Este în primul rând despre criptarea datelor confidențiale privind principiul tehnologiei de criptare VMPC de criptologul polonez Bartosz żółtak.
Folosind programul Vmpcrypt Putem crea arhive colective care conțin date securizate sub mai multe caractere. Acestea pot fi criptate copii ale fișierelor, folderelor, listelor de contact, baze de date cu parole confidențiale, texte criptate introduse în editorul încorporat etc. De remarcat este mecanismul de generare a parolelor sigure de până la 512 biți prin mișcări aleatorii ale mouse-ului. Ajungem la desert, printre altele, capacitatea de a crea arhive de auto-cifre și parole multiple pot fi folosite pentru o arhivă în același timp,. De remarcat este, de asemenea, o funcție interesantă "carte ", care este disponibilă din meniul principal al programului. Vorbim despre baza de date criptată a documentelor text în care putem stoca totul sub formă de listă de prieteni, parolă, corespondență confidențială, link-uri, definiții etc. Această funcție are, de asemenea, posibilitatea de a organiza elemente în dosare, copierea, mutarea, căuta în titluri și conținut, etc.
Instalarea și configurarea vmpcrypt
După descărcarea, instalarea și începerea programului VMPCRYPT, va fi o fereastră principală cu bun venit și o fereastră care se potrivește înregistrării pentru orice sumă. După ce faceți clic pe "Setări ", va apărea o fereastră mică în care găsim, printre altele, "Manual de utilizare ", care se va deschide prin programe care suportă fișiere PDF.

În același loc, putem alege, de asemenea, tipul de documentație, setați opțiunile de afișare și aspectul ferestrei, modul de deschidere a programului, modul de criptare a textului, folderul de înregistrare implicit etc. După selectarea tuturor opțiunilor, apăsați butonul "Închide (ESC) ". Pentru a cripta fișierele sau folderele, faceți clic pe butonul "Selectați fișiere " din partea stângă a ferestrei programului. După un moment, apare o fereastră în care puteți alege partiția, directorul, dosarul sau un anumit fișier pe care doriți să îl criptați. Pentru a selecta un obiect, faceți clic pe "Selectați ", apoi pe "Închide " pentru a închide fereastra de selecție.

În fereastra principală a programului, o listă de fișiere selectate vor fi afișate. Apoi putem alege ce se va întâmpla cu fișierele. Ele pot fi criptate, comprimate suplimentar, sau scoase de pe disc fără posibilitatea de recuperare ulterioară. Dacă alegem opțiunea de criptare, trebuie să determinăm ce cheie va fi asigurată. În plus, putem alege parametrii arhivei create, împărțiți-le în diferite părți etc. Cantitatea de opțiuni este cu adevărat impresionantă, iar utilizatorii novici care doresc să profite de toate opțiunile ar trebui să utilizeze manualul menționat mai sus.

Recomandat
Lasă Un Comentariu