Principal » Software » Cum să criptați și să protejați sloganul unităților și memoriei USB?

Cum să criptați și să protejați sloganul unităților și memoriei USB?

Software  : Cum să criptați și să protejați sloganul unităților și memoriei USB?

Puținele care realizează prezența unei multe caracteristici interesante în Windows. Mulți oameni cred că sistemul este doar sistemul și toate funcțiile trebuie să fie instalate sub formă de programe diferite. Un exemplu poate fi, de exemplu,. Criptarea și protecția funcției cu depozite de date externe. Windows are o astfel de funcție - la BitLocker.

Criptarea și protecția memoriei externe sau a discului USB

Funcția BitLocker este disponibilă numai pe cele mai recente sisteme de operare Windows. Pornirea funcției este destul de simplă și limite la câțiva pași. În primul rând, conectați o unitate hard disk externă sau o memorie USB flash, apoi deschideți "Computer " - unitatea conectată trebuie să fie vizibilă pe lista altor discuri și partiții. În pasul următor, faceți clic dreapta pe discul sau memoria externă selectată și din meniul contextual, selectați "Activați funcția BitLocker ".

După un timp, pe ecran va apărea o fereastră nouă cu opțiunile de criptare a discului. Funcția BitLocker. Pentru a cripta unitatea sau memoria externă, selectați Utilizați parola pentru a debloca discul, apoi introduceți și confirmați parola preferată. Amintiți-vă că trebuie să ne amintim parola, dar, pe de altă parte, nu poate fi ușor și evident. 

În pasul următor, putem alege opțiunea de protecție pentru ajutor și parolă dacă le-am uitat. După selectarea tuturor opțiunilor, mergem la opțiunea de a activa datele criptate, care vor asigura în continuare documente importante, fotografii etc. Dacă vrem să criptați date criptate, doar faceți clic pe "Start criptare ". Amintiți-vă, totuși, că acest proces poate dura până la câteva minute sau zeci - totul depinde de capacitatea unui disc sau a memoriei flash. 

Deblocarea memoriei sau a discului USB

După blocarea parolei și criptarea memoriei externe sau a discului conectat la un computer printr-un conector USB, mai devreme sau mai târziu vom dori să ajungem la conținut. Când conectăm unitatea sau memoria USB la computer, va apărea o fereastră "Funcție de criptare a discului ". Pentru a accesa datele stocate pe dispozitiv, introduceți parola setată anterior, apoi faceți clic pe "Unlock ".

În orice moment, putem decripta revista de memorie și scoatem blocarea sloganului. Pentru a face acest lucru, faceți clic pe butonul din dreapta al mouse-ului pe pictograma de memorie sau o unitate externă, și apoi selectați „Gestionați BitLocker “ din meniul contextual. Într-o fereastră nouă, putem alege opțiunea potrivită. 

Recomandat
Lasă Un Comentariu