Principal » Internet » Cum se instalează și configurați routerul?

Cum se instalează și configurați routerul?

Internet : Cum se instalează și configurați routerul?

În prezent, popularitatea internetului și, la fel de importante, dispozitive care utilizează Internetul este o imensă. Dacă avem o legătură permanentă la domiciliu și de a folosi doar un calculator (prin intermediul unui cablu de rețea), dar am dori, de asemenea pentru a conecta un TV, smartphone-uri, tablete și notebook-uri, ar trebui să vă dota cu un router wireless care va sprijini cu ușurință toate fără fir dispozitive de la domiciliu. Cum se instalează și configurează un astfel de router?
Dacă dotăm un dispozitiv modern, configurația nu trebuie să ia o problemă. Aceeași conexiune a routerului și configurarea câtorva, cel mult o duzină de câteva minute. Urmați doar regulile corecte și în ordinea corectă, amintiți-vă să modificați parolele implicite la fiecare pas - este foarte important în ceea ce privește securitatea și confidențialitatea.
În primul rând, routerul din cutie, aruncați o privire la manualul de instrucțiuni care descrie pas cu pas toate procesele legate de echipamentul de configurare și instalare. Dacă astfel de instrucțiuni nu au sau nu se află într-o limbă străină, merită să se ocupe de anumite pași. În primul rând, conectați routerul la sursa de alimentare - de preferință la o scurtă distanță de un cablu de rețea, care a fost până acum conectat la un computer. În plus, merită să ne amintim să facem un router fără fir cel puțin o duzină de timp de la suprafețe metalice mari care pot interfera cu semnalul WiFi. Nu ascundeți dulapul la dulap, puneți pe un dulap, etc. De preferință, dacă trebuie să vă conectați între dispozitivele pe care doriți să le conectați și routerul va fi cel mai puțin obstacol.

În etapa următoare, conectați cablul de rețea la router, care este cel care a furnizat anterior internetul direct la computer. Atenție la care prize de a pune cablul - intrări este de obicei câteva și trebuie să alegeți una care este semnat ca „Internet “ sau „WAN “. De obicei, este marcat special și diferă de ceilalți. Odată ce avem un cablu conectat de pe Internet, putem conecta routerul la un PC sau la un laptop utilizând un cablu suplimentar de rețea. Dacă, totuși, dorim să conectăm un laptop sau preferăm să folosim o conexiune fără fir, porniți dispozitivul principal.
După transformarea atât a dispozitivelor, cât și a interconectării prin cabluri de rețea, conexiunea la rețea are loc automat. În cazul unei conexiuni Wi-Fi, trebuie să găsim routerul nostru pe lista - cele mai multe ori numele său va fi identic cu numele dispozitivului în sine, iar conexiunea nu va fi protejat de o parolă. După efectuarea unui apel, verificați dacă funcționează Internetul și dacă viteza sa este în concordanță cu ceea ce oferă furnizorul. Vă rugăm să rețineți că conectarea mai multor dispozitive simultan și utilizarea activă (download-uri, navigare, etc.) afectează viteza de transfer pe dispozitivele individuale.
După conectarea la Internet, trebuie să ne amintim despre schimbarea parolei și a numelui routerului. Acest lucru este foarte important, deoarece un nou router cumparat din magazin nu este o parolă sau o parolă, iar numele este implicit, iar acest lucru înseamnă că, practic, oricine se poate conecta la dispozitivul nostru și de a folosi Internetul, de exemplu,. Un vecin care se află în rețeaua WiFi. Mai mult, accesul la setările routerului este un mod foarte scurt pentru a avea acces la calculatorul nostru, și totuși pe discuri, am salvat parole importante pentru conturile poștale, documente, etc. Pentru a face acest lucru, accesați setările routerului și modificați numele și parola implicită. În acest scop, deschidem un browser web și introduceți 192.168.1.1. După un timp, informațiile vor ieși din parola de acces și vor autentifica - cel mai adesea acest cuvânt "admin ". Dacă datele nu se potrivesc, consultați manualul de utilizare sau accesați site-ul producătorului routerului - există toate informațiile necesare pentru a vă conecta mai întâi. Apoi găsim opțiunile responsabile pentru schimbarea parolei și a numelui că de acum înainte vor fi vizibile în lista de rețea din cadrul WiFi. Schimbarea toate numele implicite, cum ar fi „admin “ și nume ce conțin marca și modelul routerului.

Recomandat
Lasă Un Comentariu