Principal » Software » Cum de a opri miezurile de parcare în procesoare multi-core?

Cum de a opri miezurile de parcare în procesoare multi-core?

Software  : Cum de a opri miezurile de parcare în procesoare multi-core?

Folosind procesorul multi-core, dorim ca întregul său potențial, este mai bine folosit. Din păcate, Windows vrea să fie mai inteligenți decât noi și de exemplu. Pentru a economisi energie, poate folosi doar câteva sau chiar un singur nucleu, iar acest lucru la rândul său se traduce într-o scădere semnificativă a performanței. Acest așa-numitele nuclee de parcare. Din fericire, există o modalitate simplă de a dezactiva acest add-on.
Efectul de bază de parcare este de remarcat în primul rând în calculatoare portabile, și anume. Notebook-uri, Ultrabook-uri etc. Apoi, această funcție este utilă, în principal când folosim puterea bateriei. Cu toate acestea, dacă vom petrecem cea mai mare parte a timpului acasă și echipamentul este conectat la rețea sau lucrăm pe un computer desktop, parcarea miezurilor este inutilă. În acest caz, putem renunța la nuclee de parcare și ne-am tentat să începeți puterea completă a procesorului.

Pentru a dezactiva nucleele CPU de parcare Utilizăm editorul de registry. Trebuie remarcat faptul că execuția eronată a comenzilor sau comenzilor incorecte poate deteriora sistemul, motiv pentru care utilizatorii începători nu ar trebui să utilizeze această soluție.
Pentru a porni editorul de registry, mergeți la "Start Menu ", apoi introduceți "Regedit " pentru a convoca registrul Windows. Apoi, în fila "Edition ", faceți clic pe opțiunea "Găsiți ". De asemenea, putem profita de comanda rapidă Ctrl + F. Într-o fereastră nouă intitulată "Găsirea ", introduceți următoarea cheie:
 0cc5b647-C1DF-4637-891A-DEC35C318583

După căutare, vom fi direcționați direct la cheia corespunzătoare. Secțiunea principală a ferestrei există "valuemax " și "valuemin " - faceți dublu clic pe două opțiuni, apoi schimbarea "valoarea datelor " la 0. După schimbarea valorilor de mai sus, introducem fila "Ediția ", apoi selectați "Găsiți următorul " sau apăsați tasta F3. După ce căutați o nouă cheie din nou, vom schimba valoarea „Valuemax “ și „ValueMin “ pe 0. Desigur, după efectuarea de schimbări, închidem registrul sistemului și porniți din nou computerul.
Miezurile de parcare pot, de asemenea, oprirea utilizând Msconfig. Pentru a face acest lucru, în „meniul Start “, și mai specific, introduceți „msconfig “ în caseta de căutare. După un moment, este afișată o fereastră "Configurarea sistemului ". În următorul pas, mergeți la marcajul de pornire ", apoi faceți clic pe " Opțiuni avansate ".

În fereastra următoare cu opțiunea "Număr de procesoare ", selectăm numărul corect de miezuri pe care doriți să le executați din meniul derulant. De exemplu, dacă folosim un procesor dual-core, selectați numărul 2 dacă dintr-un număr quad-core 4 etc. Pentru a termina setările, faceți clic pe "OK ", apoi pe "Aplicați " și "OK ". Pentru modificările de intrare în vigoare, rulați din nou un computer.

Recomandat
Lasă Un Comentariu