Principal » Internet » Cum se creează o parolă bună pentru e-mail și Facebook?

Cum se creează o parolă bună pentru e-mail și Facebook?

Internet : Cum se creează o parolă bună pentru e-mail și Facebook?

În momente de Internet modern, avem parole utilizate în site-urile Dozens, pentru site-urile de rețea socială. În timp ce pierderea accesului la cont pe forum on-line pot fi severe, dar nu va fi asociat cu consecințe grave, o pierdere de cont pe Facebook sau e-mail - pot fi mai periculoase. Prin urmare, vom arăta cum să creați o parolă eficient care va proteja datele sensibile. 

Problema de bază în construirea parolei este echilibrul dintre ușurința de a aminti și lungimea parolei. Cum rămâne cu faptul că veți crea o parolă de douăzeci de ani dacă aveți o problemă cu memorarea lui? 

La început, să ne uităm la câteva exemple de parole care sunt folosite de rețea, dar pot fi considerate foarte slabe:. QWERTY, HASLO123, 123456. De asemenea, nu ar trebui să folosim nume proprii: np. Numele echipelor de fotbal, a mărcilor de mașini sau a numelor de oameni bine-cunoscuți.  Parola nu poate consta într-un cuvânt pe care îl puteți găsi în dicționar! Nu merită să puneți în parola cuvintelor legate de persoana noastră - nume, nume, an de naștere sau alte date care pot fi ușor asociate cu noi.

În parola, merită să utilizați caractere speciale (NP. # @ $% ^ &), litere mari și mici și numere. O modalitate populară de a crea o parolă este de a sprijini asociația. Ar trebui să alegeți o propoziție ușor de asociat sau cumva aproape: NP. Numele pisicii mele este Filip și el este o rouă teribilă. 

Pe baza acestei propoziții puteți crea o parolă. Alegeți prima literă din fiecare frază: MOyth KOT Mși nși șimasculin FIlip și Dimobiliar STrichy Rozbiack.

Ea apare: Mkmnifijsr. Avem scrisori aparent ilogice, care creează de fapt primele litere ale întregii propoziție și sunt ușor de reținut. Parola merită îmbogățit pentru un caracter special pentru NP. # MKMNIFIJSR și numărul. Apoi poate apărea MKMNIFIJSR # 66 - o parolă care nu va fi ușor de rupt. Folosind această metodă, puteți crea ușor de reținut și, în același timp, o parolă puternică. 

O parolă bună, nu numai cele care sunt greu de rupt, dar și cele care sunt de stocare bună. Dacă vă conectați la mai multe site-uri web printr-o singură parolă, aceasta nu este cea mai bună modalitate de a vă proteja parola. De asemenea, nu merită să o scrieți pe pagini și să rămâneți la monitor sau pe uzură în portofel. De asemenea, merită schimbat parola, de exemplu. O dată la 90 de zile. 

Salvarea parolelor din browser nu va fi întotdeauna o idee bună. Acest lucru este deosebit de periculos atunci când alți utilizatori au acces la computer. La acel moment, puteți crea o parolă la computer și de a crea profiluri separate pentru alți utilizatori. Cu toate acestea, nu puteți ascunde - parola de la Windows poate fi ușor îndepărtat. 

Recomandat
Lasă Un Comentariu