Principal » Internet » Cum se configurează routerul WiFi și rețeaua wireless

Cum se configurează routerul WiFi și rețeaua wireless

Internet : Cum se configurează routerul WiFi și rețeaua wireless

Configurarea unui nou router și a unei rețele fără fir fără fir părea că pare a fi ceva extrem de dificil. Mai ales pentru persoanele care nu au prea multe cunoștințe despre hardware și software de calculator. Cu toate acestea, nu atât de groaznic, cum să-l picteze! Configurarea unui nou router WiFi în așa fel încât lucrările rețelei fără fir nu sunt atât de dificile. Următorul text va explica cele mai importante probleme ale unei astfel de configurații în câțiva pași simpli.

Manual de utilizare

Cel mai important, după despachetarea unui echipament nou (router), începeți cu studiul Ghidului utilizatorului. Majoritatea producătorilor oferă echipamente similare. Vom afișa configurația rețelei pe baza unui router TP-LINK. La început, scoatem routerul din cutie și conectați-l la sursa de alimentare. Apoi resetăm (butonul respectiv de pe carcasă) și conectați la rețeaua Internet utilizând un cablu care a fost conectat anterior la un card de rețea în computerul nostru (plugin dreptunghiular). Acest cablu se conectează la portul de Internet sau WAN. De obicei distinge culorile altora (albastru), porturi foarte asemănătoare pe partea din spate a carcasei routerului. Când vine vorba de conectarea echipamentului, ar fi de ajuns. Timp pentru a face față configurației software-ului.

Configurarea Rețelei

După conectarea routerului la curent și după introducerea cablului de internet la acesta, putem face față configurației. În acest scop, pornim computerul și le conectăm cu routerul de cablu online (de obicei, este livrat cu o cutie). Acest cablu este conectat la un computer într-un loc în care cablul de Internet a fost mai devreme, care este acum în router. Celălalt capăt și conectăm routerul într-unul din porturile libere (galben). Următorul pas este de a trage un browser web. Acest lucru ne va permite să ne conectăm la router. Pentru a face acest lucru, introducem routerul IP din bara de adrese (acesta este de obicei 192.168.1.1). Fereastra de conectare trebuie afișată. În locul de conectare și parolă, introduceți datele corecte (toate sunt conținute în manualul de utilizare, inițial de obicei acest lucru este admin / admin). După introducerea acestor date, suntem transferați la panoul de control al routerului. Timp pentru a configura conexiunea WiFi. La început, astfel încât routerul să poată continua să trimită semnalul de internet (în majoritatea cazurilor) clonarea adresei MAC a cardului de rețea al computerului. Se utilizează un buton special în opțiuni. Faceți clic și gata.

Garanție

Astfel încât nimeni să nu poată folosi rețeaua noastră, trebuie să o protejăm în consecință. În acest scop, am setat numele rețelei și parola de siguranță în panoul de control al routerului. În routerele TP-LINK, facem acest lucru după cum urmează:

Mergeți la securitatea wireless> WPA / WPA2> Personal (recomandat). Acum, în câmpul Password PSK, introduceți o parolă unică pentru rețea (minimum 8 caractere). Nimeni nu va putea să vă conecteze la rețeaua noastră WiFi. Pentru a schimba numele rețelei, adică. SSID, trebuie să folosim opțiunea Wireless> Wireless Setări și să introduceți un nume nou în câmpul Network Network Network. Acum scriem setări. Detașați cablul de rețea care leagă un computer cu un router și gata.

În cele din urmă, de exemplu. La telefon cu Wi-Fi, căutăm noua noastră rețea (de obicei, acesta este numele routerului, dacă nu am modificat SSID), introducem o parolă și dispozitive fixe după o duzină sau de secunde, ar trebui să vă conectați la Internet.

Recomandat
Lasă Un Comentariu