Principal » Internet » Cum să se comporte după atacul virusului calculatorului? Cz.1

Cum să se comporte după atacul virusului calculatorului? Cz.1

Internet : Cum să se comporte după atacul virusului calculatorului? Cz.1

Un atac de virus de calculator sau malware-ului implică întotdeauna o doză mare de stres și nervi. Uneori acest atac duce la dificultăți în utilizarea unui computer, deteriorarea sistemului, altele împreună pentru furtul de date private etc. Într-un ciclu scurt, vom descrie cum să ne comportăm după atacul virusului computerului. Cu toate acestea, să începem de la început.
În zilele noastre, capturarea unui virus de calculator poate fi comparată cu o răceală rece sau gât - doar un moment de neatenție, curiozitate, Bravada etc. Dacă avem o eșarfă și o jachetă caldă, boala nu ne va aduce. La fel cu un pachet de securitate pentru un computer - dacă nu avem antivirus, mai devreme sau mai târziu pe computerul nostru, mai mult sau mai puțin sau mai mult periculos virus. Ce se întâmplă dacă la sfârșitul unei victime ale virusului?
Desigur, totul depinde de faptul dacă avem de-a face cu un virus grav sau de o încercare ineficientă de a exorta datele. Dacă navigați brusc pe Internet o fereastră celebră cu un mesaj de poliție și o fotografie a președintelui Republicii Polone, deschizați doar managerul de activități (CTRL + SHIFT + ESC), iar apoi în fila "Proceses ", opriți Toate procesele legate de browserul web în care se afișează un mesaj dat. Cu toate acestea, dacă computerul începe brusc să încetinească, nu răspunde la comenzile noastre sau afișează mesaje ciudate, de preferință dezactivați computerul și deconectați-l din rețea. De asemenea, merită deconectat computerul din rețeaua de domiciliu (cablu sau WiFi) pentru a minimiza riscul de răspândire a virusului pe alte dispozitive.


Următorul pas ar trebui să pornească un computer și să o scaneze cu un scaner antivirus. Dacă nu avem un astfel de program, nu trebuie să conectăm Internetul pentru a descărca programele corespunzătoare. Pentru a instala software-ul lipsă, utilizați un altul, curățați de virușii de calculator - descoperim software-ul lipsă, copiați-le pe o memorie USB portabilă, ne îndreptăm spre un computer virus și le vom instala acolo. Și ce ar trebui să descărcați?
În plus față de finalizare Securizarea pachetului sau obișnuite Programul antivirus, De asemenea, merită să obțineți un tip de programe de tip antispian, Antimalware etc. După descărcarea și instalarea programelor pe computerul infectat utilizând o memorie USB, trebuie să efectuați o serie de scanări și analize - de mai multe ori. Dacă scanerul va găsi un virus, scoateți-l sau transferați-l în carantină. Dacă acest lucru este imposibil, în rețea (prin intermediul unui dispozitiv diferit) putem căuta informații despre modul de abordare a unui anumit tip de virus - numele său va afișa programul care la găsit.

Recomandat
Lasă Un Comentariu