Principal » Internet » Cum și ce să deschideți fișierul RTF?

Cum și ce să deschideți fișierul RTF?

Internet : Cum și ce să deschideți fișierul RTF?

Deschiderea fișierelor în formate necunoscute este un mounter al celor mai mulți utilizatori de computer începători. Din fericire, fiecare fișier este o rețetă, iar astăzi ne vom ocupa de format RTF sau format de text îmbogățit.
Care este fișierul RTF deloc? Ei bine, RTF este un format text în format scurt, care este pur și simplu un fișier text îmbogățit, utilizat de produsele Microsoft, cum ar fi pachetul Word și Office. Merită menționat faptul că fișierele RTF au fost dezvoltate de gigant de la redmond deja în 1987, deci nu este una nouă. Mai mult, acest tip de fișiere sunt citite de majoritatea editorilor de text, deși inițial pot pune o anumită rezistență. De asemenea, merită menționat faptul că acest tip de fișiere poate fi ușor convertit într-un alt format - imediat după deschidere pentru a salva fișierul ca NP. Docx.
Cel mai bun program în care deschidem, printre altele, fișierul stocat în format RTF este NP. gratuit Libreoffice, Deci, o alternativă extrem de interesantă la pachetul Microsoft Office Office. Pachet Libreoffice Acesta sa bazat pe pachetul OpenOffice și conține practic aceleași funcții. În acest caz, întregul elaborat și rafinat de organizația de documente Fundația creată de membrii Comunității OpenOffice. În plus, acest proiect ambițios și nobil este susținut de companii și organizații precum Fundația Software-ului gratuit, Canonical, Google, Novell sau Red Hat.
Pentru a deschide un fișier RTF, după instalarea pachetului Libreoffice Doar faceți clic pe clic dreapta pe fișier, apoi selectați din meniul contextual deschis cu și Selectați programul implicit....

Într-o fereastră nouă Deschiderea cu Din listă, alegem programul potrivit, în cazul nostru este Libreoffic scriitor. Pentru a confirma selecția, faceți clic pe BINE.

Recomandat
Lasă Un Comentariu