Principal » Internet » Cum și ce să deschideți fișierul ODT?

Cum și ce să deschideți fișierul ODT?

Internet : Cum și ce să deschideți fișierul ODT?

Din momentul în care computerul a devenit principalul instrument al muncii multor oameni, o mulțime de companii au început să lucreze la instrumentele care vor face acest lucru mai ușor. La fel se întâmplă acest lucru că fiecare program are formatul său implicit în care salvează documentele create etc. Unul dintre ele este format ODT. Să verificăm cum să o deschidem.
În prezent, cel mai popular editor de text este Microsoft Word, care economisește fișiere în formatul Docx implicit. Cu toate acestea, dacă cineva preferă soluții gratuite și la fel de funcționale la program Libreoffice (anterior, de asemenea, OpenOffice), al cărui format implicit este titlul nostru ODT. Desigur, putem deschide fișiere în acest format în cuvânt, dar dacă preferăm o soluție liberă, merită să instalați un program Libreoffice.
Pachet Libreoffice Acesta sa bazat pe pachetul OpenOffice și conține practic aceleași funcții. În acest caz, întregul elaborat și rafinat de organizația de documente Fundația creată de membrii Comunității OpenOffice. În plus, acest proiect ambițios și nobil este susținut de companii și organizații precum Fundația Software-ului gratuit, Canonical, Google, Novell sau Red Hat. Pachet Libreoffice Se compune dintr-un procesor de text scriitor, o foaie de calcul Calc, modul de bază Bazodane, program grafic, precum și programul pentru crearea unei prezentări de impresie. De asemenea, nu puteți menționa alte avantaje uriașe ale programului. Acestea includ, printre altele, suport pentru format OpenDocument (ODF), precum și .Oxt și MDB în ediție pentru Windows.


După descărcarea LibreOffice, îl instalăm în orice locație - putem alege componente, de exemplu editorul de text al scriitorului în sine. Pentru a deschide fișierul ODT, pur și simplu faceți clic pe acesta de două ori cu butonul stâng al mouse-ului.

Recomandat
Lasă Un Comentariu