Principal » Internet » Cum de a alege anvelope pentru mașină?

Cum de a alege anvelope pentru mașină?

Internet : Cum de a alege anvelope pentru mașină?

Se pare că alegerea anvelopelor de mașini este destul de simplă - cumpărați doar anvelope în aceeași dimensiune, care este în prezent montată pe roți. Aceasta are legitimitatea pentru autoturismele noi din camera de zi care au fost stabilite anvelope standard. Dar cum rămâne cu mașinile uzate în care anvelopele pot fi incorecte?

Cea mai bună soluție este verificarea anvelopelor recomandate în instrucțiunile de utilizare ale vehiculului. Acolo producătorul oferă parametri individuali care ar trebui să aibă o anvelopă cu diametrul drept. Respectați aceste date și evitați diferențele semnificative în lățimea și profilul anvelopei, precum și în indicele capacității de încărcare și viteza.

Trebuie amintit că lățimea anvelopei este măsurată în milimetri și înălțimea profilului în procente față de lățime. Valoarea furnizată pe anvelopă, care apare după determinarea lățimii este un procent care exprimă înălțimea laterală a anvelopei în raport cu lățimea sa. De exemplu, anvelopa 195/65 are o înălțime a profilului de 65% lățime sau aproximativ 126,75 mm.

În plus față de lățime și profil, sunt servite informații despre construirea anvelopelor, a diametrului sau a indicelui de viteză și a capacității de încărcare. De exemplu, informații TJ. R15 91 H înseamnă:

- R este informația despre construirea anvelopei NP. Radial.

- Un alt număr definește diametrul jantelor exprimate în inch NP. 15 inci.

- Următorul număr determină indicele purtător de sarcină care este asociat cu o dimensiune specifică a anvelopei. Există modele cu o capacitate de încărcare crescută, de exemplu. pentru furgonete.

- La sfârșit, există un indice de viteză. De exemplu, indicele H vă permite să vă deplasați la o viteză de până la 210 km / h, în timp ce Y la o viteză de până la 300 km / h.

Recomandat
Lasă Un Comentariu