Principal » Internet » Sistemul de recrutare pe Internet: verificați ce caracteristici trebuie să vă întâlniți!

Sistemul de recrutare pe Internet: verificați ce caracteristici trebuie să vă întâlniți!

Internet : Sistemul de recrutare pe Internet: verificați ce caracteristici trebuie să vă întâlniți!

Unificarea activității echipelor HR este necesară pentru a împiedica arderea bugetului în companie. Alegerile angajaților necontrolați, combinate cu logistica nu foarte bună a personalului provoacă o mulțime de stres. Sistemul de recrutare online este capabil să oprească acest lucru!

Sistemul de recrutare online - cum funcționează?

ATS, sau Sistemul de urmărire a solicitantului este un program de recrutare care oferă suport complet pentru Web. Vă permite să automatizeze procesul nu numai pentru publicarea ofertelor de locuri de muncă. Creează, de asemenea, condiții pentru catalogarea simultană a CV-ului și a literelor de stimulare și segregarea candidaților pentru așteptările dvs. În plus, sindromul HR este capabil să asigure securitatea datelor cu caracter personal în conformitate cu normele aplicabile RODGO.

Ce caracteristici trebuie să îndeplinească sistemul de recrutare online?

În prezent, pe piața platformelor ATS, acestea evidențiază soluțiile care oferă un sprijin cuprinzător pentru recrutarea lucrătorilor. Programul de recrutare ar trebui să fie compatibil cu cerințele individuale ale companiei și stilul său de comunicare.

În acest fel, sistemul de recrutare online va fi asociat automat cu candidații la toate portalurile de publicitate. Un sistem interesant de gestionare a recrutării a fost creat de elevatosoftware. Software-ul de recrutare de acest tip trebuie, de asemenea, să permită obținerea potențialilor angajați pe platformele de publicitate, propriul dvs. site web și social media.

Programul de management al rekrutacjami și timpul pierdut

Care este cea mai mare problemă pentru echipele HR? Aceasta este o căutare inutilă a CV-urilor pierdute și a scrisorilor motivaționale care au fost eliminate accidental. Primirea cererilor de la candidati pe un e-mail provoacă o mare mizerie, mai ales atunci când mai multe recrutori-l utilizați.

Chiar mai dificil de a menține ordinea în situațiile în care recrutarea se efectuează în același timp. De aceea, sistemul de recrutare online trebuie să se asigure acuratețea în catalogarea aplicațiilor. În acest fel, contribuie la economisirea timpului și fondurile companiei.

Recrutarea pe Internet și selecția inițială

Utilizarea sistemului de recrutare echipa HR se poate concentra pe aplicațiile cele mai bune potrivire. Cum? Platforma eficientă poate gestiona notificările în ceea ce privește cerințele pentru candidați. Cu această aplicație, nu mergeți în cererea unei anumite poziții, acestea sunt respinse automat sau primesc o prioritate mai mică.

În acest fel, echipele HR nu au citit nici măcar unele dintre CV-urile dvs., sistemul de recrutare, deoarece știe că unii candidați nu îndeplinesc așteptările de angajare.

Sistemul de recrutare pe Internet și regulile Rodo

Aceasta este o altă poziție obligatorie în lumea programelor de recrutare. Pentru recrutare să aibă loc în conformitate cu normele aplicabile Rodo, compania este obligată să:

  • Definirea clauzelor de informare;
  • Furnizarea de opțiuni de consimțământ pentru recrutarea actuală și viitoare;
  • eliminarea datelor cu caracter personal, după recrutare;
  • Având o protecție la baza de date în formă fizică și logică.

Toate aceste opțiuni sunt disponibile în cele mai bune sisteme de recrutare online care operează pe piață.

Mobilitatea soluțiilor în sistemele de recrutare online

Echipele HR sunt de obicei împrăștiate și nu au contact direct între ele. Aceasta înseamnă pierderea unui timp mare de reglementare a chestiunilor care pot fi făcute fără întâlniri directe. Soluțiile moderne de recrutare online pot fi acceptate simultan pe o varietate de dispozitive desktop și mobile, care oferă un flux excelent de informații în întreaga echipă, indiferent de locul de reședință al membrilor săi.

Recrutare online pentru compania dvs!

Dacă doriți să faceți echipa HR în condiții de siguranță și ați efectuat cu succes întregul proces complicat de selecție a candidaților, decideți asupra soluțiilor dovedite. Automatizarea procesului de recrutare online este un viitor în aceste companii, unde se observă o creștere considerabilă a cererii de angajați.

Rotirea, schimbările și dezvoltarea afectează nevoia de a modela personalul. Dacă vrem să avem acces la cei mai buni candidați de pe piața muncii, este cu siguranță merită să începeți folosind ATS Software astăzi.

Articolul sponsorizat

Programe

Actualizări. Actualizări de știri. Vezi mai multe> Recrutare eficientă InternetSaerie și recrutare

Recomandat
Lasă Un Comentariu