Principal » Internet » IBM Watson ajută medicii: intenționează să trateze mai repede cancerul decât oncologul

IBM Watson ajută medicii: intenționează să trateze mai repede cancerul decât oncologul

Internet : IBM Watson ajută medicii: intenționează să trateze mai repede cancerul decât oncologul

Seeprkomputer IBM Watson a câștigat cantitatea banchească (pericol!) în 2011 și de atunci este un simbol al inteligenței artificiale. În 2013, Watson a început să studieze medicina pentru a sprijini medicii. Eforturile nu au fost deșeuri. După primele teste, se poate observa că inteligența artificială poate economisi mult timp medicilor și pacienților care necesită tratamente complexe.

Testele au fost efectuate la Centrul Cancerului Peter Maccalum din Melbourne. Ajutorul lui Watson a scurtat semnificativ timpul necesar pentru a alege tratamentul pentru fiecare pacient.

Watson nu se înșeală cu 92%.

IBM Watson a învățat, printre altele, cu privire la istoria de 102 de pacienți, care suferă de cancer pulmonar. 10 tratamente sunt disponibile pentru pacienți. Alegerea căii drepte este foarte intensă a forței de muncă și necesită o analiză a medicului despre enormitatea factorilor complexi. Deoarece cunoștințele medicale dobândite procesul este din ce în ce mai complicat. Ajustarea manuală a tratamentului la nevoile individuale a pacientului durează mai multe ore și nu se va scurta.

Watson a lucrat cu oncologi pentru o jumătate de an. În timpul testelor clinice, el a ajutat la alegerea tratamentului pentru pacienți. Comparativ cu medicii din sânge și oasele Watson a arătat o eficacitate de 92%., În același timp, funcționează mult mai repede.

În timpul unor teste similare din Statele Unite, Watson a verificat dacă pacienții îndeplinesc criteriile necesare pentru un anumit tratament. Acest doctor ia o oră medie și 50 de minute, Watson a făcut-o în 24 de minute. Apoi a făcut-o mai rău - eficacitatea lui Watson a fost de numai 78%.

Watson a făcut un loc de muncă în spital?

Medicii văd potențialul litigiilor pentru utilizarea inteligenței artificiale în medicină. Într-unul din teste, Watson a trebuit să lucreze cu pacienți cu diferite etape de tumori pulmonare și la diferite etape de tratament, care a complicat suplimentar procesul.

Teste costă Guvernul Wiktoria 124 milioane de dolari australieni (329 milioane PLN). A fost primul test Watson din țară. Experiența adunată în timpul experimentului a fost transferată la IBM, care va îmbunătăți acum software-ul Watson. Centrul de oncologie din Melbourne îl va ajuta.

Watson va fi probabil "angajat " în Centrul de Cancer Cancer Peter Maccalum, dar nu imediat. Centrul așteaptă introducerea unui sistem de fișiere medicale electronice pentru a putea schimba datele cu alte instituții și a elimina duplicatele în timp real.

Programe

Actualizări. Actualizări de știri. Vezi mai multe> Softwaresnes

Recomandat
Lasă Un Comentariu