Principal » Internet » Google urmărește locația de smartphone-uri, chiar și după oprirea GPS

Google urmărește locația de smartphone-uri, chiar și după oprirea GPS

Internet : Google urmărește locația de smartphone-uri, chiar și după oprirea GPS

Pornirea locației în smartphone-uri, suntem de acord să trimitem datele locației pe serverele Google, precum și pe serverele producătorului aplicației. Majoritatea oamenilor își dau seama că atunci este urmărit. Nu mulți utilizatori cu smartphone-uri Android sunt conștiente de faptul că locația lor este, de asemenea, împărtășită atunci când nu utilizează nicio aplicație, nu au pus pe cartela SIM și chiar și atunci când

..

Au oprit GPS și serviciile de localizare în setările dispozitivului.

Cercetările efectuate de cuarț prevede că de la începutul anului 2017, smartphone-urile Android colectează adrese ale turnurilor de telefonie mobilă din apropiere, chiar dacă am dezactivat serviciile de localizare. datele colectate, după conectarea la Internet, sunt trimise la serverele Google.

Serviciul de cuarț a decis să contacteze Google - a primit confirmarea utilizării acestor practici. Purtătorul de cuvânt al companiei informează că, de la 11 luni, datele privind transmițătoarele de rețea celulare sunt trimise la sistemul Google, care este utilizat pentru a comanda notificări și mesaje pe smartphone-uri Android. Datele, cu toate acestea, nu trebuie să fie utilizate sau depozitate. Google acum are acum să termine aceste activități și cel puțin nu colectează date când utilizatorul nu este de acord. Colectarea datelor a fost de a fi cauzată de căutarea unei metode care ar permite Google să îmbunătățească eficiența mesajelor livrate.

Întrebându-se că este exact cum voia Google să-și îmbunătățească sistemul de livrare a mesajelor, colectând adrese de catars mobil. Datele transmise a fost un șir de caractere care a identificat un anumit turn. Da, puteți afirma că datele criptate sunt mai sigure, totuși pot fi capturate de terți. În plus, datele capturate pot fi asociate cu un smartphone specific - fiecare telefon are un număr de identificare care poate fi evitat.

Un singur turn celular vă permite să setați o locație cu precizia Mierna. Cu toate acestea, pot fi utilizate mai multe stâlpi, ceea ce va permite o locație mai precisă. Uită-te la harta orașelor mari și densitatea transmițătoarelor BTS pentru a vedea cât de mult determinăm locația utilizatorului fără a utiliza transmițătorul GPS.

Datele colectate indică faptul că Google nu se limitează la un anumit model smartphone sau alt dispozitiv Android. Probabil colectarea informațiilor despre locație are loc pe toate dispozitivele mai noi. În plus, chiar smartphone-urile care au fost resetate la setările din fabrică și au handicap servicii de localizare, trebuie să trimită date despre turnurile rețelei celulare din apropiere.

Varșovia, emițătorii BTS unul dintre principalii operatori. Sursa: beta.BtSearch.EN

De asemenea, merită atenție Politica de confidențialitate Google, în cazul în care vom găsi veți găsi:

Dacă utilizatorul utilizează Google, putem colecta și procesa informații despre locația reală a șederii dvs. Folosim diferite tehnologii pentru a specifica această locație, inclusiv adresa IP, GPS și alți senzori np. Transferarea informațiilor Google pe dispozitivele din apropiere, accesul la rețeaua Wi-Fi sau la stațiile de bază ale rețelei celulare.

.Dar nu există informații dacă datele sunt colectate în cazul serviciilor de localizare - dacă cineva din această problemă a avut îndoieli, răspunsul aduce cercetări efectuate de Serviciul Quartz. Și dacă nu doriți practici similare? Puteți dezactiva colectarea de date de pe telefonul smartphone și conta pe faptul că decizia va fi respectată. Cu toate acestea, dacă vrem cu adevărat de confidențialitate, atunci instalarea unui Android cu adevărat curat va fi iesită, adică fără software Google, condusă de servicii.

Programe

Actualizări. Actualizări de știri. Vezi mai multe> Siguranță

Recomandat
Lasă Un Comentariu