Principal » Internet » Google versus Facebook. Care dintre aceste companii cunosc mai multe despre tine?

Google versus Facebook. Care dintre aceste companii cunosc mai multe despre tine?

Internet : Google versus Facebook. Care dintre aceste companii cunosc mai multe despre tine?

Utilizatorii de rețea de tehnologie Giants pentru a asocia în principal cu colectarea datelor noastre. E greu de negat asta. Cu toate acestea, unele rapoarte indică faptul că adesea nu realizăm cine colectează cele mai multe date.

La începutul lunii ianuarie, am făcut o comparație cu mai multe mesaje populare instantanee, pe baza informațiilor furnizate de dezvoltatorii de aplicații din magazinul de aplicații. Rezultatul nu a fost o surpriză. Aplicațiile aparținând Facebook au căzut fatal. Semnalul sa dovedit a fi cel mai sigur comunicator.

Printre companiile generale de tehnologie, cea mai gravă faimă se bucură de Google și Facebook. În acest sens, găsim mai multe acuzații față de Corporate Zuckerberg. Poate fi o surpriză, dar în funcție de experții de securitate.Org, mai multă atenție ar trebui să fie prins Google '. Desigur, acest lucru nu înseamnă Facebook este sacru.

Unele dintre informațiile achiziționate și prelucrate de companiile mari sunt, din păcate, o constrângere neplăcută. Este evident că Netflix (sau un magazin online sau alt furnizor de servicii) va cunoaște numărul cardului dvs. de credit. Mai puțin evident este că Google știe ce tip de dispozitiv pe care îl utilizați și ce se află în rețeaua dvs

Ce știu companiile de tehnologie mari despre utilizatorii lor?

Este cel mai bine vizibil pe următorul infograft pregătit de securitate.Org. În raportul său, analiștii au stabilit, de asemenea, semne pentru concentrarea informațiilor colectate de fiecare dintre companii. Cel mai rău în acest caz arată ca Google (rating f), experții critică mai presus de toate problemele modelului de afaceri. Compania are multe aplicații și servicii cunoscute și utile (de ex. Google Maps), folosesc în fiecare zi sute de milioane de oameni. Este greu de făcut fără ei, care ajută Google "să colecteze nenumărate date.

Facebook are o reputație fatală, dar conform analizei de securitate.Org, a fost acordat doar "C ". În timp ce compania pare să aibă o cantitate imensă de date, acestea nu sunt la fel de variate ca în cazul Google. Așa-numitul. "Profil " generate pe baza lor este mai puțin detaliată.

Dar Facebook știe câteva lucruri care vă pot deranja. Mai întâi de toate, analizați algoritmii cu care utilizatorii au utilizat cel mai frecvent contacte, grupuri în care ne aflăm (de ex. Politic vizat), chiar cunoaște mesajele noastre. În cele din urmă, folosind Facebook Messenger, suntem de acord că acestea sunt reținute în nor facebook. Compania știe, de asemenea, atunci când ne conecta, pentru cât timp, ceea ce ne lăsați pe site-ul și CO / pe care l-am vizitat pe web.

Amazon a primit o evaluare mai bună (B-). Acest site nu este încă lansat în Polonia, deci nu este neapărat ceva de sugerat. Experții cred că compania colectează mai multe tipuri de informații că există un motiv mic de urmat. Printre acestea menționează adresa dvs. IP, tipul de browser, furnizorul de date sau istoricul creditelor mobile.

Apple primește A +, care este cel mai bun rating posibil. Compania, desigur, încă colectează datele noastre. Acestea includ, printre altele, numele dvs., adresa de e-mail, adresa IP, locația sau eventual metode de plată. Cu toate acestea, nu există informații non-evidente care s-au adunat la Apple. Compania nu o face, deoarece nu este dependentă financiar de datele utilizatorilor săi.

În magazinul de aplicații (în cele din urmă) a apărut în colecția de informații pentru Gmail

În decembrie 2020, Apple a anunțat introducerea intimității App Store Etichete. Datorită acestora, utilizatorul învață ce date vor oferi dezvoltatorilor de aplicații, dacă decideți să îl utilizați. Nu cu mult timp în urmă am raportat că Google este foarte reticent în această schimbare și de fapt încă nu a adăugat o etichetă de confidențialitate.

La 22 februarie, a apărut o etichetă pentru aplicația Gmail pe IOS. Acesta este al doilea Google APKA 'și imediat după YouTube, la care compania a plasat aceste informații. Apropo, este de remarcat faptul că aproape timp de 3 luni, Google nu a actualizat aplicația Gmail pe iOS. În februarie, unii au început să primească chiar notificări că cererea nu este dată.

Programe

Actualizări. Știri. Vezi mai multe> Softwareizces

Recomandat
Lasă Un Comentariu