Principal » Internet » Glovo și Uber mănâncă sub lupă? Verificați dacă ați fost înșelat

Glovo și Uber mănâncă sub lupă? Verificați dacă ați fost înșelat

Internet : Glovo și Uber mănâncă sub lupă? Verificați dacă ați fost înșelat

Uokik a inițiat procedurile în care va verifica principiile de funcționare a aplicațiilor populare la comanda alimentelor - Uber mănâncă și Glovo. Această reacție la numeroase plângeri ale utilizatorilor.

Oficiul de Concurență și Protecția Consumatorilor (OCCP) a avut o privire mai atentă asupra cererilor de comandă a companiilor alimentare Glovo și Uber mănâncă. Instituțiile au intrat în instituție pentru o lungă perioadă de timp, plângeri cu privire la funcționarea lor și, în special, de metoda de așezare. PREȘEDINTELE OCCP Thomas Chróstny în anchete pentru a verifica dacă au avut loc astfel de nereguli.

UOKiK va verifica funcționarea aplicației Glovo și Uber EATS

Printre plângerile privind cererea, Glovo au fost cele referitoare la metodele de calculare a rabaturilor. În cerere, clienții au văzut că reducerea a fost percepută, dar în cele din urmă a plătit "prețul normal", pe care l-au învățat numai după plata plăților.

Utilizatorii au acordat, de asemenea, atenție operațiunii companiei în caz de lipsă de produse alimentare comandate cu livrarea la domiciliu. Când au existat astfel de situații, Glovo a schimbat ordinea fără a consulta clientul, care a influențat posibilitatea utilizării reducerilor disponibile. La OCCP a primit, de asemenea, plângeri care indică faptul că clienții au avut probleme cu recuperarea fondurilor de la companii precum. Dacă anulați comanda.

- Vedem dezvoltarea dinamică a platformelor comerciale on-line - Apps pentru comandarea alimentelor devin din ce în ce mai comune. Popularitatea lor ar trebui să îndeplinească standarde ridicate de protecție a consumatorilor. Prin urmare, cu atenție, analizăm practicile utilizate de aplicații și monitorizează reclamațiile consumatorilor. Procedura va revizui regulile cererii de comandă a alimentelor. Aplicațiile consumatorilor se aplică NP. neregulile în informarea prețului, în care consumatorii fac o decizie de cumpărare. Nu poate spune despre înșelăciune - a dat lui Chrostny.

Plângeri similare în cauză Uber mănâncă. Potrivit informațiilor postate pe site-ul oficial al OCCP arată că clienții nu știu despre existența unei taxe suplimentare, care a apărut numai în timpul plății comenzii, au avut probleme cu returnarea acestor fonduri. Pentru ordinea nerealizată, cu reduceri de calcul, precum și procedura de plângere. Dacă Uokik găsește încălcări, companiile sunt pedepsite la 10%. tranzacționarea lor pentru fiecare dintre practicile identificate.

Programe

Actualizări. Actualizări. Știri. Vezi mai multe> Ukikglovo

Recomandat
Lasă Un Comentariu