Principal » Internet » Firefox 54: Am verificat dacă folosește mai puțin RAM decât Chrome 59

Firefox 54: Am verificat dacă folosește mai puțin RAM decât Chrome 59

Internet : Firefox 54: Am verificat dacă folosește mai puțin RAM decât Chrome 59

Ieri a premiat cea mai recentă versiune a Firefox, marcată cu numărul 54. Trebuia să fie o descoperire în ceea ce privește gestionarea memoriei operaționale. Permite izolarea cardurilor în procese separate: în mod implicit, patru, care de către dezvoltatorii de program au fost recunoscuți ca un număr optim.

Potrivit Mozilla, acest lucru se traduce într-un mare compromis între utilizarea RAM și eficiența. Am decis să verificăm cum arată situația în practică și cum se încadrează într-o combinație cu liderul indiscutabil - Google Chrome. Platforma de testare este în acest caz un procesor de 64 de biți 10, AMD Phenom II X4 965 și 12 GB de memorie de operare, care nu va lipsi pentru acest test pentru acest test.

Probleme deja la început

Deși cu ocazia eliberării celor mai recente Firefox, a fost sugerată o punere în aplicare completă a mai multor procese, de fapt, funcția se dovedește a încă nu fie disponibile pentru toată lumea. Poziția oficială a lui Mozilla a adus actualizarea știrilor anterioare asociate premiera.

Când am început testele, funcția nu a fost disponibilă și cu noi. Am verificat acest lucru prin afișarea stării sale după introducerea în browser: Suport. Interesant, o duzină de proces de utilizare standard a Firefoxului au fost suficiente pentru (aparent după operațiile de configurare care au loc în fundal), starea modificată și funcția a devenit disponibilă în cazul nostru.

Cu toate acestea, aventurile cu lansarea sa nu au terminat. În ciuda funcționării teoretice a browserului, nu a crescut limita pentru conținutul proceselor recomandate pentru patru, rămânând în același timp. Pentru a schimba acest lucru manual, este necesar să porniți configurația Firefox avansată.

În bara de adrese, trebuie să introduceți: config, confirmați cu butonul ENTER și, în cele din urmă, acceptați consecințele riscului parametrilor programului care se schimbă în schimbare. Apoi, folosind motorul de căutare din partea superioară, localizați parametrul de acasă.ipc.Procesul de proces și valoarea sa se schimbă manual. În practică, acest lucru poate fi orice număr întreg, dar în acest loc vă reamintim că Mozilla recomandă 4, iar dacă este logic să folosiți și mai multe procese, veți afla pentru o clipă. După modificarea setărilor, trebuie să reporniți programul.

Timpul pentru teste

Testul nostru a fost realizat pe instalații curate ale ambelor browsere fără aditivi. Pentru a citi cantitatea totală de memorie care funcționează prin procesele fiecărui program, am folosit aplicație Hacker Process.

Testul nostru a constat din două părți. În primul dintre ele, în ambele browsere, am lansat doar o singură carte în care am încărcat pagina principală a portalului nostru. Apoi am comparat rezultatele: Firefox a consumat în acest moment total aproximativ 452 MB de memorie și Chrome - doar 335. Nu există nicio îndoială că pentru un singur site, browser-ul Google "și se dovedește a fi mai bine în această privință.

A doua parte este mai interesantă, în care atât în ​​crom, cât și în Firefox au lansat 14 dintre aceleași cărți în același timp. Printre acestea site-ul nostru, canalul YouTube, rețele sociale, motor de căutare și pagini de informare. Ne-am mutat de trei ori, de fiecare dată modificând numărul maxim de procese din Firefox, care pot fi create: 1, 4 și 8. Rezultatele sunt prezentate în graficul de mai jos:

Consumul de memorie RAM totală de către toate procesele de browser pentru 14 cărți deschise

Rezultatele pot surprinde. Cel mai puțin RAM a folosit Firefox operation "pe vechiul ", folosind un singur proces de conținut, care a durat mai puțin de un gigabyte în memoria RAM. Un alt rezultat este, de asemenea, Firefox, de data aceasta funcționează deja pe 4 procese, dar rezultatul său este aproape identic cu Google Chrome realizat. Creșterea în continuare a numărului de procese din Firefox a contribuit doar la deteriorarea rezultatelor.

Este de remarcat faptul că utilizarea a patru procese cu privire la unul din Firefox a adus creștere mică, dar perceptibilă a productivității pe parcursul aplicării. În cazul nostru, era încă semnificativ mai mică decât atunci când lucrați cu aceleași cărți în crom. Rezultatele arată clar că Mozilla nu a lucrat încă, dacă, în cele din urmă, vrea să lupte cu poziția încă mai mare a browserului de concurs. Anunțarea boisteră a schimbărilor de măturare sunt văzute ca inadecvate.

Programe

Actualizări. Actualizări de știri. Vezi mai multe> Softwareporades

Recomandat
Lasă Un Comentariu