Principal » Internet » E-mail de la "Ministerul Finanțelor" este o înșelătorie. Formularul din anexă este periculos

E-mail de la "Ministerul Finanțelor" este o înșelătorie. Formularul din anexă este periculos

Internet : E-mail de la

E-mail de la „Ministerul de Finanțe “ sau „Sistemul de informații fiscale “ cu anexa în format Doc este o înșelătorie. Deschiderea documentului și lansarea macrocomenzilor în Cuvânt poate duce la infecția calculatorului.

Încă o dată, aderăm la deschiderea atașamentelor de e-mailuri suspecte. Cutii pentru a obține ultima veste de "Ministerul Finanțelor " și "Sistemul de informații fiscale" (numele altor radiodifuzori nu sunt, de asemenea, excluse), la care este atașat un fișier cuvânt special artizanal. Acest lucru ar trebui să fie presupus necesar pentru a îndeplini formularul în raport cu schimbarea termenilor de depunere a declarațiilor fiscale.

ANEXĂ Analiza în Virustotal.

Acest atașament nu merită deschidere. Expeditorul real al mesajului este un utilizator cu contul în domeniul luxuryparisapartments (care nu sugerează credibilitate în acest caz), iar atașamentul este infectat. Documentul a fost pregătit macrocomenzi rulează în cuvânt care poate duce la pierderea datelor. Doar câteva antivirus populare detectează o amenințare la acest moment.

O altă fraudă, aceeași schemă

Acest caz este o abordare mai mare pentru a ataca la fel, la urma urmei, o schemă dovedită. Esența este de a construi încrederea și de a eficientiza expeditorul, destinatarul unui e-mail care este capabil să aibă încredere și să se aștepte de la el. Un caz similar pe care l-am descris recent atunci când un e-mail fals de la "DHL Parcel " a venit la cutiile de e-mail. Atunci problema a fost o macro-uri într-un fișier Excel.

Ar trebui să se țină cont de faptul că chiar deschiderea documentului (chiar și fără macrocomenzi în ea) poate fi o amenințare. Atacatorii au reușit să creeze un mecanism de integrare a scripturilor rău intenționate fără permisiunea expresă de a rula macrocomenzi în programele de birou. Apoi încorporați în cuvânt sau Excel, garanția se dovedește a fi insuficientă.

Programe

Actualizări. Actualizări noi. Vezi mai multe> InternetSecuritate.pro

Recomandat
Lasă Un Comentariu