Principal » Internet » Ziua mai sigură a internetului: Vedeți ce puteți face pentru a evita amenințările

Ziua mai sigură a internetului: Vedeți ce puteți face pentru a evita amenințările

Internet : Ziua mai sigură a internetului: Vedeți ce puteți face pentru a evita amenințările

Astăzi, o zi de internet sigură, o mare oportunitate de a se apleca peste titlul de securitate pe web. Deși toate regulile asociate cu software-ul comun sau software-ul de securitate ar trebui să fie aproape de fiecare utilizator de Internet în fiecare zi, mai ales astăzi, merită să o acordăm atenție și, probabil, să-și schimbe actualul, nu neapărat cele mai bune obiceiuri.

Este demn de amintit faptul că securitatea în rețea nu numai că va evita trecerea site-uri suspecte și de a folosi scanerul antivirus atunci când descărcarea fișierelor. Fraudatorii sunt gata să utilizeze orice eroare de utilizator și lacune de sistem pentru a intra în posesia altor date și, în final, le folosiți pentru a le îmbogăți. Mai jos am pregătit o listă cu mai multe ghiduri cele mai importante, care vor permite tuturor să aibă grijă de propriile lor, în acest caz bine înțelese, securitate în rețea.

Verificați dacă datele dvs. au fost stocate

Destul de pervers, începe să verifice dacă datele nu sunt disponibile acum pentru Cheats. Ele ar putea lovi de rețea, ca urmare a uneia dintre atacurile anterioare asupra bazei, care nu fac parte din rare. In loc de nume de utilizator manual schimbare și parolele pentru toate site-urile utilizate de către o persoană, pentru a facilita puteți utiliza site-urile, care se va sfătui dacă datele indicate nu a fost dezvăluit anterior. Acest lucru vă va ajuta să decideți dacă este nevoie să schimbați parolele în această etapă.

Au și a fost pneuma - una dintre modalitățile de a verifica dacă datele de conectare nu mai sunt disponibile pentru alții.

Instrumentul care, în acest caz, este oferit de site-ul web au și Been pwnd. Acesta este un fel de bază de date cu toate cunoscute, scurgeri anterioare, care pot fi ușor de căutat, și ca o comparație cu datele rezultate. După introducerea paginii, introduceți adresa dvs. de e-mail pentru a verifica dacă conturile dvs. utilizând acestea sunt încă sigure. Ca o curiozitate, este de remarcat faptul că același mecanism utilizează monitorul Firefox, care, în ciuda numelui sugestiv, este disponibil pentru utilizatorii oricărui browser.

Accesul securizat la conturile de autentificare cu două componente

Pentru a asigura viitorul unei mai mari securități atunci când vă conectați la diferite servicii, trebuie să utilizați autentificarea cu două factori. Aceasta este o metodă de autentificare disponibilă pe mai multe pagini, inclusiv Facebook, Instagram, Twitter și într-o serie de aplicații Google 'A, inclusiv Gmail. În practică, este vorba despre extinderea pasului de conectare pentru a oferi o parolă unică generată de aplicație sau trimisă utilizatorului SMS.

Datorită acestei abordări, chiar dacă atacatorii introduceți datele de conectare de cont și parolele contului, acestea nu vor fi în măsură să le folosească pentru a vă conecta, dacă nu obține un smartphone pe care va apărea unul-off dreapta parola. Persoanele care apreciază intimitatea ar trebui să fie atât de interesate de această soluție și să nu se teamă de niciun cont blocat - de obicei atunci când configurați autentificarea cu două factori, puteți descărca codurile de backup care permit accesul la contul dvs. în situații de urgență (de exemplu, când telefonul smartphone va fi distrus).

Învață să recunoști phishing-ul

Una dintre formele mai frecvent utilizate ale atacului este phishing, adică în practică, bazându-se pe deschiderea și intrarea utilizatorului. Escrocii trimite potențialelor victime lor de e-mail-uri sau SMS-uri în care le introduc atașamente infectate sau link-uri către pagini fabricate, cel mai adesea legate de plăți. Dacă destinatarul nu realizează că mesajul primit este fals, poate ajunge cu ușurință la versiunea contrafăcută a Internetului Banking la care încercați să vă conectați - va oferi date pentru cheats.

Merită să fiți sensibili la acest tip de atacuri, iar acest lucru va face mai ușor să publicați o listă de teme de e-mail "cele mai bune" care lucrează în mod eficient la destinatari și să-și aducă vigilența. Abilitatea de a recunoaște mesajele false poate fi, de asemenea, verificată într-un test interesant, care a pregătit angajații de la Google. Sarcina utilizatorului este de a recunoaște toate e-mailurile fabricate.

Aveți grijă de confidențialitatea dvs. pe telefonul dvs. smartphone cu Android

Siguranța în rețea este, desigur, și semnificația atunci când utilizați un smartphone. În cazul Android, aceasta este în valoare înțelegerea importanței permisiunilor și, dacă este necesar, în mod conștient modalități suplimentare de confidențialitate securizat. Ar trebui să beneficieze de o tastatură securizată, un e-mail, mesagerie instant și în cele din urmă browser.

Am descris toate aceste elemente cu ghidul nostru privind confidențialitatea în Android. Pentru a vă asigura, nu trebuie să fiți expert în acest caz. În practică, suficient pentru a înțelege câteva concepte vin în vizualizarea setărilor sistemului și, în final, instalarea unei aplicații ușor de utilizat.

Nu urmați

Una dintre cele mai extinse aspecte legate de securitatea pe internet este subiectul interceptarea și activitatea de urmărire - de asemenea, acele persoane care pur și simplu a vizualiza site-urile lor și aparent nu efectua acțiuni care ar putea fi atractive pentru atacatori. Există multe modalități de a face față acesteia, începând cu utilizarea blocanților de conținut nedorit și a scripturilor de urmărire, cu privire la utilizarea mesagerilor sigură și criptată care se termină.

O mai mare securitate în Windows 10 - una dintre modalitățile de conexiune VPN.

O serie de metode utile pe care le-am descris în Ghidul privind instrumentele de confidențialitate. Important, metodele prezentate sunt aplicabile nu numai la computere. Multe dintre propunerile descrise pot fi, de asemenea, implementate pe smartphone-uri, în practică, asigurând majoritatea, cu excepția cazului în care toate activitățile pe Internet.

Asigurați smartphone-ul copilului dvs

Dacă copilul dvs. are deja propriul său smartphone sau uneori folosește dispozitivul dvs., merită să vă gândiți la securitate suplimentară. Pe de o parte, ele vor proteja datele valoroase de la dispozitivul părinte împotriva accesului neautorizat, iar pe de altă parte - consolare înainte de a utiliza o aplicație care ar putea fi nepotrivit pentru ea și periculoase, de exemplu, pentru a afișa conținut de pe web.

[1/2 Acest părinte decide ce programe vor fi disponibile în el și întregul protejează PIN-ul.

În practică, prin aplicațiile corespunzătoare pot fi create pe mediul izolat de smartphone, care va permite copilului dvs. să ruleze numai acele aplicații care au indicat un părinte. În acest fel, poate fi așa, de exemplu, blocați accesul la browser (prin care copilul poate ajunge la pagină cu conținut necorespunzător) și să împărtășească doar jocuri selectate. Detaliile ghidului au descris siguranța smartphone-urilor în mâinile copiilor.

Cumpărături cu credibilitate

În ceea ce privește siguranța, merită amintim în timpul achizițiilor online. Este vorba despre plata scenă de trișori pentru comanda este o bună oportunitate de a muta site-ul Fake Cumpărător după ce faceți clic pe o legătură suspectă. Deși cele mai frecvente atacuri au loc în perioada de pre-Crăciun, există o serie de instrucțiuni care merită ținând cont, indiferent de momentul achizițiilor.

Specialiștii sugerează că, în acest caz, este suficient să se conformeze 7 principii principale, având în vedere, printre altele, utilizarea software-ului de securitate actualizat. Una dintre cele mai puține metode de protecție șablon pot fi selectate doar pentru numerar la livrare - experți sugerează că acest lucru este, în practică, singurul mod eficient, care evită riscul în etapa de plată pentru comanda prin operațiuni bancare electronice.

Programe

Actualizează actualizările. Nou

Recomandat
Lasă Un Comentariu