Principal » Internet » Discul magnetic și SSD - Diferența în recuperarea datelor

Discul magnetic și SSD - Diferența în recuperarea datelor

Internet : Discul magnetic și SSD - Diferența în recuperarea datelor

Este vorba despre recuperarea datelor, iar acest lucru în cazul discurilor SSD poate fi dificil sau imposibil deloc. Desigur, diferența în construcție și acțiune este esențială, dar dacă există diferențe privind recuperarea datelor? Ei bine, da, dar începeți de la început. După ștergerea fișierelor de pe un disc magnetic tradițional, în majoritatea cazurilor numai markerii și referințele lor sunt îndepărtate, fișierele sunt transferate, iar datele pot fi suprascrise. Dacă am realizat în timp și dorim să recuperăm fișierele șterse, menținând în același timp că este posibil. Desigur, după ștergerea fișierelor, evitați copierea, ștergerea sau transferarea altor fișiere pe aceeași partiție.

Utilizatorii SSD sunt încântați de eficiența lor și o operație egală, tăcută, dar totul se schimbă atunci când vine vorba de recuperarea datelor. Ei bine, după ștergerea datelor, șansa de a recupera este practic zero. Pe cele mai recente unități SSD, fișierele sunt șterse iremediabil. Trimul tehnologiei tehnologiei intră în acțiune, care după ștergerea fișierelor asigură faptul că spațiul liber apare imediat pentru următoarele date. Prin urmare, toate datele după ștergerea nu sunt stocate nicăieri, așa cum este cazul într-un disc magnetic.
Deci, dacă avem date importante în posesie și nu vrem să fim șterși, vă recomandăm să le stocați pe un disc magnetic suplimentar.

Recomandat
Lasă Un Comentariu