Principal » Internet » Dronele și inteligența artificială vor salva oamenii de la rechini

Dronele și inteligența artificială vor salva oamenii de la rechini

Internet : Dronele și inteligența artificială vor salva oamenii de la rechini

Autoritățile australiene au decis să protejeze iubitorii de scăldat înainte de moarte în profunzime și de la luna viitoare utilizează dronii pentru a salva viața umană. Oricine a urmărit "Jaws " știe cât de periculoși sunt rechini. Acum, în Sukurs Homo Sapiens vine inteligență artificială. Patrularea coastei de drone va fi capabilă să distingă rechinul de la bărci, oameni și alte creaturi marine.

Potrivit Marii, SI a fost folosit la Universitatea Tehnică din Sydney. După cum spune unul dintre creatorii ei, Nabin Sharma, sistemul este deja mai bun decât un bărbat. Oamenii sunt capabili să identifice rechin în cazuri de 20-30%. Sistemul utilizat în drone o face cu o precizie de 90 la sută.

Dacă DRON detectează rechinul, va alerta plutește folosind un megafonic, iar oamenii din pericol pot să-l ducă la semnalizarea plutei și alarmei. Little Ripper Group, care a creat un drone, spune că funcționează și pe sistemul de descurajare a rechinului electronic.

Recent, rețelele speciale care trebuie să protejeze alții de la rechini au fost instalate în largul coastei Australiei. O parte din experți, cu toate acestea, contestă utilitatea acestor rețele, iar apărătorii de mediu avertizează că pot afecta alte animale marine.

Deși în imaginația umană rechin este o amenințare imensă, riscul asociat atacurilor acestor animale este minim. Faptul este că coasta Australiei atinge cea mai mare - după SUA - numărul de atacuri ale rechinilor asupra oamenilor nerentabile. În ultimii 317 de ani, au fost confirmate 607 de acest tip de atacuri. Rechinii au ucis mai puțin de 100 de persoane în acest moment. Înregistrați o mulțime de atacuri au fost înregistrate în 2015, când în rechinii lumii au atacat oamenii de 98 de ori.

Se estimează că în întreaga lume în fiecare an ca urmare a atacurilor de rechin, există o medie de 5 persoane pe an. Deși cel mai mare număr de atacuri are loc în largul coastei SUA, cel mai mare procent de accidente mortale are loc în Australia. Centrul mondial de pericol este plaja Smyrna din Florida. Se estimează că toată lumea care înoată este situată într-o medie de 3 metri de rechin. Cu toate acestea, este cel mai periculos cu coasta Australiei de Vest. În ultimii 17 ani, rechinii au ucis 16 persoane acolo și riscul ca scafandrul să fie ucis acolo de rechinul este 1:16 000.

Programe

Actualizări. Actualizări de știri. Vezi mai multe> Software

Recomandat
Lasă Un Comentariu