Principal » Internet » Dolby Digital Fără brevete. Tocmai a expirat ultima

Dolby Digital Fără brevete. Tocmai a expirat ultima

Internet : Dolby Digital Fără brevete. Tocmai a expirat ultima

Mulți dezvoltatori au așteptat acest moment. La miezul nopții pe 20 martie, ultimul brevete pentru formatul înregistrării sunetului AC-3 (standard Dolby Digital), adesea utilizat în filme și programe de televiziune.

AC-3, dezvoltat de Dolby, a debutat în 1992 și se distinge cu posibilitatea de înregistrare a 5.1. De atunci, a fost lovit de televiziunea digitală (DVB, AMCS american), pe discuri DVD și Blu-ray și pentru multe fluxuri de Internet. Brevete pe soluții-cheie utilizate în codec, după ce au expirat din 2008.

Așa cum sa întâmplat că un astfel de standard important a fost acoperit de brevete de peste 20 de ani? Dolby este cunoscut pentru jocul său nu prea prietenos, care ia permis să extindă monopolul. În multe cazuri, ea a refuzat să dea o listă de brevete care protejează necesare pentru soluțiile AC-3. Aceasta a constat într-o nouă soluții de brevete de invenție care acoperă părți ale standardului și se presupune că au cumpărat brevete de la alte companii, apoi revendicând că acestea sunt relevante pentru caz. Nimeni nu ar trebui să fie surprins dacă chiar în ciuda expirării brevetelor Dolby va încerca să obțină taxe de licențiere pentru standardul dvs. Probabil mai bine să nu folosești numele "Dolby Digital " în interfața aplicației și descrierea acesteia.

Este important, totuși, ce expirări de brevete înseamnă pentru toți utilizatorii. Probabil în prețul echipamentului pe care îl cumpărăm, a existat o taxă de licență pentru utilizarea codecului. Aceasta se aplică mai presus de toate televizoarele, consolele și jucătorii care au fost pe piață în ultimii 25 de ani. Sfârșitul monopolului, de asemenea, o mai mare disponibilitate a materialelor cu un sunet codat AC-3, de asemenea, 5.1. Dezvoltatorii au libertatea de a implementa DVD-uri, redare Blu-ray, materiale TV digitale și camere video manuale multiple, fără a fi nevoie să plătească pentru o licență. Acest lucru ar trebui să se traducă în posibilități mai largi de programe multimedia gratuite. Ei stau la diferite probleme care joacă videoclipuri pe dispozitivele noastre. Trebuie să știi că din 2012 Dolby a fost lupta jucători care au sprijinit AC-3. Compania a ridicat prețul aplicațiilor de licență și va dispărea din magazine, dacă dezvoltatorii nu au plătit. În acest fel, Handling Dolby Digital a dispărut, printre altele, de la MX Player.

Desigur, AC-3 astăzi nu este singura opțiune bună pentru sunetul filmului. În principiu, un standard de 25 de ani nu este o opțiune bună pentru sunetul 5.1, deoarece este ineficient. Dispozitivele moderne suportă sunetul multi-canal codificat de AAC, DTS sau OPUS și îl puteți trimite prin HDMI, deci nu trebuie să vă limitați la Dolby Digital pentru a avea sunet surround.

În cele din urmă, merită să vă amintim că brevetele se aplică încă E-AC-3 (Dolby Digital Plus), MLP și TRUEHD. Dacă cineva dorește să folosească implementarea deschisă AC-3, o va găsi în bibliotecile FFMPEG și LIBAV. Aceste implementări nu încalcă brevetele Dolby, deoarece nu utilizează metode restricționate pentru a optimiza alocarea biților.

Programe

Actualizări. Actualizări de știri. Vezi mai multe> Software

Recomandat
Lasă Un Comentariu