Principal » Gaming » Ce este DRM în jocurile digitale?

Ce este DRM în jocurile digitale?

Gaming  : Ce este DRM în jocurile digitale?

Odata cu popularitatea tot mai mare a internetului, jocuri în jocuri sunt din ce în ce extinse. Tehnologii care asigură lucrări de creatori împotriva copierii neautorizate. Noi numim DRM (Ang. Gestionarea drepturilor digitale - Gestionarea drepturilor digitale). Ce este de fapt DRM în jocurile digitale?

Cea mai ușoară modalitate de a îmbrățișa acest set de securitate al cumpărătorului utilizatorului. Securitatea de bază a fost odată o serie, care este codul dat în timpul instalării, fără de care nu ar putea începe mutarea datelor de pe disc pe disc. Pirații s-au ocupat rapid cu ea și create generatoare seriale - cheie geny. Astăzi, seria TV sunt încă folosite - NP. Ei oferă ocazia de a înregistra unele jocuri de box pe Steam și datorită controlului pe serverul de supape, își îndeplinesc rolul.

Astăzi, Securitatea DRM are o formă diferită. Ubisoft în jocurile PC a aplicat o cerință pentru accesul permanent la Internet. Jucătorul trebuia să fie conectat la rețea pentru a putea începe un joc într-o campanie unică a jucătorului. Dacă am pierdut o conexiune - am putea pierde starea jocului. După valul de controverse, Ubisoft și-a schimbat DRM-ul pentru crezul Assassin 2, permițându-vă să continuați campania din acest loc unde am pierdut conexiunea. Desigur - numai după reconectarea rețelei. Cerința de a vă conecta la Internet în timpul jocului a experimentat, de asemenea, cumpărătorul celui mai recent simțit de artele electronice.

Este demn de remarcat faptul că problema cu rularea jocului poate sta nu numai pe partea utilizatorului (de ex. Pierderea conexiunii la Internet), dar și un producător. Când serverele sunt dezactivate sau supraîncărcate, jucătorul va avea probleme să-și înceapă propriul joc. Forma unui rău mai mic este sistemele anti-izbitoare care necesită o activare unică a copiei online a jocului. 

Un sistem important DRM sunt magazine care oferă versiuni digitale de jocuri. Cel mai mare abur, dar de origine are, de asemenea, soluții similare. În acest context, o excepție este un gog, care se evidențiază cu o lipsă totală de securitate DRM. După cumpărarea jocului, utilizatorul poate descărca instalatorul și îl poate muta, instala fără conexiune la internet. Gog nu are o aplicație dedicată pentru a rula jocuri, la fel ca și abur.

De ce DRM este criticat? În mare măsură, își face viața jucătorilor care cumpără jocuri legale. Ei trebuie să se lupte cu necesitatea de a fi online și de a instala software suplimentar. Toate protecția sunt destul de repede rupte de biscuiți și jocurile apar pe Internet într-un formular deblocat. Și cu probleme de DRM, trebuie să măsoare pe cei care au plătit pentru joc.

Recomandat
Lasă Un Comentariu