Principal » Internet » Sunt smartphone-uri sigure pentru sănătatea noastră?

Sunt smartphone-uri sigure pentru sănătatea noastră?

Internet : Sunt smartphone-uri sigure pentru sănătatea noastră?

Potrivit testelor CBOS din 2017, mai mult de 50% dintre poli utilizează smartphone-uri. Unii dintre noi nu își pot imagina nici măcar un smartphone. În plus față de faptul că ne permite să contactăm alte persoane, acesta oferă acces la conținutul nostru preferat - toate acestea într-un singur dispozitiv care găzduiește buzunarul. Nu poate fi mai convenabil.

Dar, pentru această comoditate nu plătește ceva neprețuit - sănătatea noastră? Se pare că, în unele cazuri, utilizarea unui smartphone poate provoca o boală sau afecțiuni respectate. Mai ales că în fiecare an folosim aceste dispozitive mai des - conform diferitelor studii, utilizarea zilnică a telefonului, chiar și pentru 3 până la 5 ore, din care. 90% de mai sus este necesară pentru a sprijini o varietate de aplicații.

Tumor

Cele mai controverse ridică impactul undelor radio emise de telefoanele privind dezvoltarea bolilor de cancer și, în special, cancerul creierului - ca acest corp, prin contactul strâns cu dispozitivul, este cel mai expus funcționării negative a acestor valuri.

Cercetătorii din întreaga lume au desfășurat o cercetare intensă asupra acestei probleme de peste o duzină de ani. Cele mai populare includ așa-numitul. Cercetarea interfonilor și milioane de femei studiază. Rezultatele lor vă vor mulțumi tuturor proprietarilor de telefon: În prezent nu există dovezi concludente că utilizarea telefoanelor inteligente poate induce cancer.

Cu toate acestea, ar trebui să răciți prea mult optimism. Se desfășoară în continuare pe numeroase proiecte de cercetare, care ar putea fi de câțiva ani, dovedesc altceva.

Infertilitate

Radiația emisă de telefoanele inteligente, dar nu provoacă cancer, afectează negativ fertilitatea. Bărbații sunt deosebit de amenințați. Conform testelor echipei regizat de Dr. Fiona Mathews de la Universitatea din Exeter, unde electromagnetice reduce mobilitatea și durata de viață a spermei cu până la 8%.

Soluție Această problemă este foarte simplă: mutați telefonul din buzunar la sac sau rucsac.

Recurs

Creierul nostru este bombardat cu toate părțile nenumărate informații. Potrivit cercetătorilor de la Universitatea din California din San Diego, o zi procesăm echivalentul de zeci de gigaocteți de date. Această inundație de informație determină sistemul nostru nervos, evolutiv nepregătit pentru a procesa un număr mare de stimuli, nu deține apă.

PrzebodźCowanie provoacă probleme pe termen lung cu a-și face sentimentele și relațiile. Adesea, aceste simptome însoțesc tulburările de concentrare și dificultate de analiză a datelor. Psihologii sunt alarmați că prezența este, de asemenea, din ce în ce mai des aplicabilă.

Principala acțiune în lupta împotriva przebodźcowaniem este reducerea stimulentelor. Reduceți cantitatea de timp petrecut pe smartphone, televizor și calculator. exerciții de meditație, de asemenea, recomandate sunt de asemenea recomandate.

Insomnie

Ecranele smartphone emit lumină albastră, care reduce cantitatea de melatonină produsă - hormon responsabil în corpul nostru pentru somnolență. Suma prea mică a acestora provoacă ca ceasul biologic să fie dysregulat în mod semnificativ - seara, în loc să includă activitatea organismului de înșelăciune este menținută la un nivel necesar pentru operațiune în timpul zilei. Acest lucru cauzează probleme cu adormirea care poate dura luni și chiar și de ani de zile.

Scara acestei probleme prevede că unele laptop-uri și producători de monitor au introdus tehnologie pentru a reduce emisia de lumină albastră. Disponibil pentru cumpărare sunt acum chiar filtre speciale pentru smartphone-uri, cu această tehnologie.

„Nici tehnologia Blue Light reduce în mod eficient emisiile de albastru deschis până la 90% “ - a declarat Piotr pachot serviciul GoRepair.EN. "Cu ajutorul echipamentului este mai sigur pentru sănătatea ochilor și " - adaugă.

Pasul de bază în lupta pentru un somn mai bun ar trebui, totuși, să fie redus la un minim de contact cu telefonul și alte dispozitive cu cel puțin trei ore înainte de culcare. Un ceas biologic dangled va fi capabil să se întoarcă la locul de muncă normală, atunci.

Doar bun simț

Deși exemplele citate nu sunt cu entuziasm - vom petrece restul vieții cu telefoane - amintiți-vă că utilizarea rezonabilă a acestor dispozitive este complet sigură.

Programe

Actualizări. Actualizări de știri. Vezi mai multe> Materiale de presare

Recomandat
Lasă Un Comentariu