Principal » Internet » De ce eliberați discurile SSD atunci când sunt pline?

De ce eliberați discurile SSD atunci când sunt pline?

Internet : De ce eliberați discurile SSD atunci când sunt pline?

Discurile SSD, în ciuda prezenței lungi pe piață, au devenit recent populare. Desigur, motivul este prețul despre care acum o dată era chiar un baraj. Astăzi, un disc SSD de bună calitate, caracterizat prin performanțe excelente, poate fi cumpărat pentru aproximativ PLN 300-400. Cu toate acestea, există o regulă care merită să ne amintim.

Mulți utilizatori SSD se plâng că mai multe date vor fi salvate, cu atât mai lent funcționează totul. Dovezile pentru această stare de lucruri sunt numeroase teste, repere și observații obișnuite ale utilizatorilor. Din păcate, acest lucru este adevărat și cauza nu este dezavantajată, eroare sau eroare din fabrică și caracteristicile acestui tip de soluții. După umplerea SSD la unitatea completă, transferul scade drastic. Acest efect nu are atunci când există câteva procente din spațiul liber pe disc. Prin urmare, unitățile SSD sunt excelente pe discul de sistem pe care nu vrem să stocăm fișiere media, biblioteci de muzică etc. În această aplicație, depozitul de date SSD va asigura senzațional, dar ca un disc portabil pentru filme și muzică nu mai este. De ce?

Când salvați orice fișier pe o unitate SSD, sistemul caută un bloc gratuit pentru el și apoi îl umple cu acest fișier. Poate fi una, două, zece sau 100 de blocuri în funcție de dimensiunea fișierelor. Printre altele, pentru a menține un SSD în stand-by pe deplin, în Windows 7 și 8 sisteme, se utilizează tehnologia Trim, care, după îndepărtarea fișierului în sistem (prin golirea coșului) șterge, de asemenea, fișierul de pe disc SSD ireversibil. În discuri magnetice, fișierul scos din sistem poate fi recuperat, pe discul SSD este practic imposibil. Tehnologia Trim este responsabilă pentru a fi eliberată pe disc. Locul a fost imediat gata să fie umplut de un alt fișier.

Dacă discul SSD este plin de jumătate, blocurile goale sunt sub abundență, dar ceea ce se întâmplă atunci când există mai multe procente din spațiul liber pe disc? În acest moment apare problema. Chiar dacă avem np pe disc. 4 GB de spațiu liber și dorim să salvăm un fișier de 3 GB, transferul poate fi foarte scăzut. Ei bine, blocurile libere menționate sunt necesare pentru a salva discul - ele nu pot fi chiar ocupate în cel mai mic grad. Apropo, este de remarcat faptul că memoria flash NAND salvează date pe o pagină de 4 kB în blocuri de 256 kB. Pentru a adăuga pagini noi într-un bloc parțial complet, SSD trebuie să curățe mai întâi întregul bloc pentru a re-salva din nou datele pe el. Când blocurile de schimb de date gratuite nu sunt prea multe, întregul proces de copiere, mutare, salvare, ștergere etc. durează foarte mult timp.

Asta e ca și cum într-un tren aglomerat a trebuit să schimbe locul. După un moment, haosul va face și chiar mai mare piston. După ceva timp, oamenii își vor lua noile locuri, dar dacă oamenii erau mai puțin, totul ar fi mult mai scurt. Același lucru este în discul SSD. Dacă este umplut jumătate, cantitatea de blocuri libere este foarte mare, datorită căruia procesul de copiere, ștergere, transfering și salvare a datelor durează foarte scurt - discul are loc pentru a "Juggle ". Cu toate acestea, dacă discul este umplut aproape pe deplin, blocurile libere nu sunt prea multe - trebuie să așteptăm până când SSD va transfera lent datele între blocurile goale sau doar parțial umplute, salvați temporar câteva dintre datele din memoria cache etc.

Dacă discul SSD este tratat ca un stoc de stocare a datelor. pe muzică, fotografii, clipuri video, jocuri sau alte date și completați-o în 95%, cel mai probabil vom fi cu multe blocuri de memorie complete - unitatea nu va fi capabilă să umple spațiul liber și nu consolidați blocurile parțial umplute într-una bloc complet pentru a crea un loc nou pentru date. Prescripția pentru această stare de lucruri este foarte simplă - nu umpleți discul SSD într-un întreg. Mai mult, chiar producătorii încearcă să prevină astfel de situații hardware prin rezervarea a aproximativ 7-10% din suprafața discului, care nu pot fi salvate. Această soluție este cunoscută sub numele de "" Overprovisioning "- memoria suplimentară nu este disponibilă pentru utilizator și invizibilă la computer. În plus, Drive SSD este o soluție ideală ca disc de sistem cu programe de bază - un depozit de date poate fi un disc magnetic tradițional de o calitate bună, care va asigura transferuri decente.

Recomandat
Lasă Un Comentariu