Principal » Internet » Cryptorii lovește utilizatorii iOS. Aplicațiile false sunt distribuite prin intermediul portalurilor de dating

Cryptorii lovește utilizatorii iOS. Aplicațiile false sunt distribuite prin intermediul portalurilor de dating

Internet : Cryptorii lovește utilizatorii iOS. Aplicațiile false sunt distribuite prin intermediul portalurilor de dating

Deși iOS pare să fie relativ sigură, sistemul are unele amenințări. Aplicații false, în ciuda eforturilor de Apple, din când în când, ajungeți pe platforma Appstore. Adesea, însă, malware-ul este distribuit într-un mod diferit.

Echipa Sophos sa angajat să exploreze campaniile care vizează portalurile de dating ale utilizatorilor. Fraudatorii, prin platforme precum Tinder și Bumble Urget să instaleze programe rău intenționate, pe care cercetătorii le-au numit Cryptorom pe bază colectiv.

Nu numai o dată

Modul de cheats este foarte simplu. Prin portaluri și aplicații de datare, ei caută victime suplimentare, pe care apoi încearcă să convingă să instaleze unul dintre programele folosite aparent pentru a investi în cryptolts. În timp ce la început, în conformitate cu cercetătorii, astfel de campanii au fost efectuate în principal în Asia, deoarece tot mai des veți observa și un model similar de acțiune în Europa.

Când Trucuri reușesc să câștige încrederea victimei lor, ei cer să-i instaleze o aplicație de cumpărături fals cu un domeniu în căutarea în mod legal. Atunci o conversație pentru această investiție, iar apoi ei cer să investească o sumă mică. Pentru a obține o mai mare încredere, escrocii permit adesea victimelor să retragă bani la un profit în momeală pentru a plăti sume mai mari.

Victimele, judecând că acestea investesc în metode dovedite, sunt de acord să cumpere diferite „Financial Products “. Uneori criminalii împrumută chiar și niște bani pentru a investi într-o aplicație falsă. Dar când victima dorește să-și facă banii înapoi, sau devine suspicios, este blocat și pierde toate contactele cu escroci.

Telefonul cu funcții nu este mai sigur decât telefonul smartphone. Experții o depășește această teorie

Campania globală de fraudă

În plus față de victimele care au contactat direct banda Sophos, există și rapoarte de presă care arată amploarea problemei. În plus față de campaniile menționate anterior realizate în Asia, cercetătorii au înregistrat exemple de victime din Marea Britanie, Franța, Ungaria sau SUA. Multe dintre victime au reușit să-și salveze viața. Adesea în conversații au fost sume mari de 63 mii de lire sterline (aproximativ 340 mii zloți) în cazul uneia dintre victime.

Foarte important, nici unul dintre oameni inselati nu au intrat banii lor, potrivit rapoartelor echipei. Una dintre victime a împărtășit adresa portofoliului criptopal la care i-a dat banii. Sophos a decis să-l verifice și a descoperit că până acum la trimis peste 1,39 milioane de dolari. Acest lucru este cel mai bine arătat că frauda constând în obținerea încrederii victimei este extrem de eficientă.

Programe

Actualizări. Actualizări. Nou

Recomandat
Lasă Un Comentariu