Principal » Windows » Cryptool2.1

Cryptool2.1

Windows  : Cryptool2.1

Cryptool este un instrument gratuit și deschis datorită căruia toți cei interesați se pot familiariza cu acțiunea algoritmilor și a protocoalelor criptografice. Programul permite NP. Criptare și decriptare utilizând soluții moderne, cum ar fi AES, dar, de asemenea, testarea cheii Cipher ca Classic Caesar. Instrumentul permite, de asemenea, analiza criptografică.

Aplicația utilizează o panglică cunoscută din pachetul Microsoft Office, astfel încât serviciul nu trebuie să respecte dificultatea. În mod implicit, Wizard începe, prin care putem selecta operațiile, pe care suntem interesați. Acestea au fost grupate, respectiv codificarea / decodificarea (inclusiv criptarea), criptanaliza, funcțiile rapide, funcțiile matematice, toate tipurile de cod, precum și instrumentele suplimentare. Cu CryptoLowi cunoaștem algoritmi clasici cum ar fi.: Caesar, Vigenere, Xor, Scytale, Enigma, ADFGVX și transpunerea.

Aplicația vă permite, de asemenea, să verificați soluții mult mai noi, utilizate în prezent ca AES, DES, SDES, TYEFISH, ceai și RC2, precum și o soluție asimetrică sub formă de RSA. Programul vă permite să configurați parametrii exacți ai algoritmilor și datele de intrare, în plus față de expertul vă permite să proiectați sisteme care se ocupă de criptografie (de ex. Descărcarea datelor de pe cameră, criptarea acestora etc.). De la funcțiile de comenzi rapide disponibile, puteți utiliza MD5, SHA-1, SHA-256, RPPEMD160, Tiger și Whirlpool. Cryptool oferă, de asemenea, posibilitatea de a codifica textul între diferite formate, cum ar fi. de la ASCII la Base64, cu UTF-32 la valorile binare etc. Puteți verifica înregistrarea, chiar și în codul Morse.

Instrumentele suplimentare încorporate în program vă permit să vă asigurați rapid parolele (criptate utilizând AES), pentru a verifica rezistența acestora pe baza diferiților indicatori, cum ar fi. Entropia, indicatorul de amplasare, Mozilla etc. În instrumente suplimentare, găsim, de asemenea, o subrutină de analiză a serverelor pentru susceptibilitatea de inimă, precum și generarea de șiruri numerice aleatoare. Aplicația permite m.în. Utilizând OpenCL, instalând componente suplimentare și configurarea setărilor. O versiune limbă poloneză este de asemenea disponibilă.

Atenţie!

  • O versiune mai veche din ramura 1 este de asemenea disponibilă.X. Interfața sa diferă semnificativ de la noul Cryptoola, la fel ca și caracteristicile oferite. Cele mai multe dintre ele sunt disponibile în ambele versiuni, dar Cryptool 1.X nu mai este dezvoltat și nu primește niciun fel de actualizări.

Recomandat
Lasă Un Comentariu