Principal » Software » Care este firewall-ul și dacă este esențial?

Care este firewall-ul și dacă este esențial?

Software  : Care este firewall-ul și dacă este esențial?

În loc de ambalaj din bumbac, ia în considerare toate argumentele pro și înainte, este în valoare de a răspunde la întrebarea din titlu: da. Sistemul de firewall sau firewall este o componentă indispensabilă a unui sistem informatic care vă ajută să vă protejați computerul de atacurile de rețea. Și acum să începem de la început. Care este firewall-ul și de ce este esențial?

Ce servește un firewall?

Funcția de bază a unui firewall de sistem, cunoscută sub numele de firewall, blochează apelurile primite suspecte de pe Internet. Sistemul de firewall este foarte important pe un computer desktop, dar numai în cazul laptopurilor, prezența ei este într-adevăr necesară. Dispozitivele de acest tip se conectează adesea la rețele necunoscute, publice și adesea atribuite. Sarcina principală a firewall-ul sistemului este de a bloca orice conexiuni cu servicii de potențial periculoase, servicii sau dispozitive. În plus, această componentă controlează conexiunea la internet - este primul obstacolidând viruși de bază și malware.

Este suficient de firewall sistemic?

Încă o dată, voi rupe tensiunea și voi dezvălui răspunsul: Da, firewall-ul sistemului își îndeplinește sarcina delicioasă. Deși putem instala software extern care va înlocui firewall-ul sistemului, dar este practic semnificativ, deoarece nu se evidențiază ca o acțiune specială în acțiunea dvs. Utilizatorii începători nu ar trebui să deranjeze acest cap, deoarece nu vor simți cea mai mică diferență. Satisfăcut poate fi avansat numai care doresc să aibă un câmp mai larg pentru interferența în setări și un sentiment de control asupra a ceea ce se întâmplă - programele externe afișează de obicei informații despre orice acțiuni de firewall.

Firewall-ul sistemului a început să fie un standard în Windows din varianta XP SP2. În acest sistem, după instalare, firewall-ul a fost activ să protejeze computerul. Unele pachete de protecție care conțin un program antivirus au, de asemenea, firewall-uri de sistem, dar în timpul instalării putem desena întotdeauna această opțiune. Amintiți-vă, totuși, că oprirea firewall-ului sistem poate duce la infecția rapidă a computerului. Pentru a activa sau a dezactiva Firewall-ul sistemului Windows doar introduceți butonul "Panoul de control ", selectați opțiunea "Windows Firewall" și apoi în partea stângă Faceți clic pe "Activați sau dezactivați Firewall Windows".

Recomandat
Lasă Un Comentariu