Principal » Internet » Chrome, Edge, Firefox, Opera și Vivaldi - Test de performanță în domeniul de referință online

Chrome, Edge, Firefox, Opera și Vivaldi - Test de performanță în domeniul de referință online

Internet : Chrome, Edge, Firefox, Opera și Vivaldi - Test de performanță în domeniul de referință online

Alegerea unui browser web adaptat nevoilor individuale nu este atât de evidentă. Deși piața este dominată de Chrome 'A, și este cel mai adesea recomandat, nu înseamnă că în orice caz este browser-ul funcționează cel mai bine.

În plus față de confortul serviciului, extensiile disponibile, opțiunile de sincronizare sau numărul de setări. Foarte important Este, desigur, performanța și tocmai a decis să verificați acest aspect, luând Wallpapers cele mai recente versiuni ale browserelor populare. Am verificat rezultatele obținute în repere online.

EDGE cu motor de crom și una dintre animații în timpul testului MotionMark 1.1.

Browserele și testele selectate

Am luat versiuni stabile pentru aplicațiile cele mai alese pentru atelier. Am verificat Chrome 'A, Firefox, Opera, Vivaldi și Edge ' A built-in Windows 10. În plus, sub forma unei curiozitate, am înregistrat, de asemenea, rezultatele EDGE „A folosind crom.

În acest caz, folosim o eliberare de testare. Trebuie remarcat faptul că numai Canare și Dev soiuri pot fi descărcate de pe site-ul Microsoft, cu toate că programul de instalare beta a fost pe servere pentru o lungă perioadă de timp. Deoarece marginea cu crom și aceasta este doar o curiozitate în acest clasament (în cele din urmă este singura versiune instabilă a programului în set), am ales ediția beta.

Metodologie

Testează, desigur, ediții pe 64 de biți și folosim cele mai recente versiuni de browser disponibile în momentul creării acestui material. Acestea sunt: ​​Chrome 75, Firefox 68, Opera 62, Vivaldi 2.6, margine 44 (cu EdgeHTML) și margine 76 beta (cu motor de crom).

Am efectuat teste în trei repere, fiecare dintre acestea verifică browserul într-un mod ușor diferit:

  • ** moopheak 1.1 - Elemente de performanță în primul rând grafic analize, folosind CSS, SVG și canvas,
  • Vitezometru 2.0 - simulează adăugarea, vizualizarea și editarea diferitelor elemente pe lista TODOMVC,
  • Basemark Web 3.0 ** - Testare extinsă utilizând elemente grafice WebGL și o testare a browserului pentru respectarea aplicațiilor web.
Microsoft Edge în timpul testului Web 3 Basemark.0.

Testele au fost efectuate pe două computere: un desktop cu Windows 10 și 1809 a instalat un laptop cu actualizarea poate. . Ambele masini Times de splendoarea lor sunt deja unul în spatele celuilalt - reflectând astfel termenii „utilizator tipic “, care nu utilizează, de obicei, cele mai noi dispozitive disponibile la un moment dat pe piață. Pentru curios, sub configurația ambelor echipamente:

EchipamenteProcesorCadruDiscGraficăSistem
DesktopAMDFX-835012GB256GBSSDGeForceGTX950Windows101809IntelMiezi5-7200U8GB240GBSSDIntelHd620Windows101903

În fiecare caz, am efectuat teste în repere după așa-numita instalare "proaspătă" a unui browser dat. Acolo am instalat orice add-on-uri sau nu am schimbat setările implicite, într-un efort de a simula condițiile în care programele vor funcționa pentru un utilizator care nu este interesat de setări suplimentare și configurare. În timpul testării, laptopul a fost conectat la puterea AC și a acționat în modul maxim de performanță. Aplicațiile inutile care operează în fundal au fost dezactivate.

Rezultate

Fără o extensie inutilă, mergem la rezultate. Printre ei, nu a fost o surpriză. Considerate de mulți ca liderul performanței cromate a obținut cel mai bun rezultat în un singur caz, iar într-un alt test sa dovedit a fi cea mai bună versiune a marginii, care nu mai este dezvoltată în continuare de Microsoft.

MotionMark 1.1

Pentru început. Rezultatele testului MotionMark 1.1. După cum puteți vedea, un câștigător clar este marcat pe motorul EdgetHTML. În testare, există multe operații care conduc la browser, astfel încât cel mai bun rezultat pentru ambele costume testate.

BrowserDesktopLaptop
Crom7520692punct11050punctFirefox6817968punct13101punctOperă6219659punct11910punctVivaldi2.620796punct10543punctMargine44(Edgeftml)28862punct26406punctMargine76Beta(Crom)19637punct20758punct

Rezultatele celorlalte browsere nu mai sunt atât de evidente. Gustare deosebit de mare discrepanță în performanța dintre configurații. Ca rezultat, Vivaldi se poate lăuda de-al doilea rezultat de pe desktop (în funcție de aceste rezultate, elemente de pe grafic sunt aranjate), dar aproape de două ori mai rău pe laptop de testare, care este cel mai grav nota face în testul.

Este demn de remarcat faptul că motorul de crom margine este singurul browser dintr-o declarație că laptopul de testare a obținut un rezultat mai bun decât pe desktop.

Vitezometru 2.0

Rezultatele ulterioare se aplică testului popular de viteză 2.0. Aici puteți vedea o consecință mai mare și mai puțină discrepanță între computerele de testare. În cazul desktopului, Vivaldi a câștigat, dar Chrome, Edge cu crom și operă au doar rezultate minim mai grave.

BrowserDesktopLaptop
Crom756100punct7461punctFirefox685220punct5530punctOperă625950punct7140punctVivaldi2.66185punct7140punctMargine44(Edgeftml)3681punct3510punctMargine76Beta(Crom)5960punct7176punct

Firefox a făcut un pic mai rău, iar lista se închide Edge încorporat în Windows 10, cu un rezultat clar mai rău de Vivaldi câștigătoare.

În cazul unui laptop, un browser folosind crom se poate lăuda cu rezultate mai bune cu aproximativ 15 la suta. Firefox doar un pic mai bun și margine cu motor Edgethtml - ca și cel mai rău. Din nou primele patru locuri aparțin browserelor de la crom, dar de data aceasta câștigătorul este cromat. Rata de închidere a marginilor are mai mult decât dublu rezultat mai rău.

Basemark Web 3.0

În cele din urmă rezultă din testul de la Basemark Web 3.0, în care încă o dată ocupă primul loc browser bazat pe motorul de crom. În cazul desktopului, Vivaldi a fost în primul rând. Următoarele locuri sunt Chrome 'o operă și marginea "a unui crom cu motor.

BrowserDesktopLaptop
Crom7567162punct47333punctFirefox6841301punct26485punctOperă6262749punct49011punctVivaldi2.667810punct45204punctMargine44(Edgeftml)25907punct19488punctMargine76Beta(Crom)59964punct44586punct

Testele laptopului au adus rezultate ușor diferite. Din nou, acestea sunt același browser în primele patru locuri, dar ordinea este diferită. De data aceasta a câștigat Opera (Chrome din nou în a doua poziție).

Pe ambele platforme de departe cel mai rău test a căzut Edge Edgettml și Firefox. REDUCEREA EDGE 'și sunt mai mult de două ori mai rău decât cel mai înalt în acest clasament.

Concluzii

După cum puteți vedea, diferențele de performanță de testare între browsere sunt mari. Este dificil să se identifice în mod clar cel mai bun program în acest sens, dar luând în considerare rezultatele testului Basemark Web 3.0, în care performanța este verificată folosind WebGL utilizate în mod obișnuit în rețea, puteți vedea un avantaj de aplicații folosind motorul de crom.

Firefox și scor în testul vitezometrului 2.0.

Performanță, cu toate acestea, depinde de platforma de testare. În cazul nostru, pe desktop, cel mai rapid în această analiză a fost Vivaldi numai ușor înainte de Chrome "și, în cazul laptopului câștigat Opera (a doua re-cromă și apoi Vivaldi). În ambele cazuri, Firefox și Edge cu motorul la sfârșitul ratelor EDGETHTML.

Alegerea browserului, cel mai important lucru este să realizăm că mulți factori pot influența, în acest mod de utilizare, dar mai presus de toate setările și add-urile. În plus, nu este întotdeauna în valoare de a sacrifica nici un aditivi favorit pentru un anumit program pentru doar puțin mai bună eficiență. În cele din urmă, absența lucrărilor de extensie poate fi dificilă și în cele din urmă să nu fie făcută mai repede din cauza factorului uman, în ciuda potențialului software lateral.

Programe

Actualizări. Actualizări de știri. Vezi mai multe> SoftwareNetPoranki

Recomandat
Lasă Un Comentariu