Principal » Internet » Ceneo și Opineo sub lupă de uokik. Au permis să ascundă opiniile

Ceneo și Opineo sub lupă de uokik. Au permis să ascundă opiniile

Internet : Ceneo și Opineo sub lupă de uokik. Au permis să ascundă opiniile

Mai precis, li se permite să ascundă opiniile și evaluările negative. Uokik a decis să intervină și să se schimbe politicile controversate.

Atât Ceneo, cât și Opineo au fost în reglementările controversate, așa cum au fost evaluate Uokik, o înregistrare care permite vânzătorului să ascundă un aviz negativ sau o evaluare atunci când sa referit la contactul cu un client nemulțumit. Irelevant și dacă în întregul litigiu a fost rezolvat sau care a fost geneza lui. A fost de ajuns că magazinul a vorbit, iar clientul sau nu a reacționat, fie făcut clic pe trimiterea în mesaj.

opinii și evaluări ascunse nu au fost prezentate pe site-ul agregatori și nu a inclus evaluarea de punctaj final al Vânzătorului, care a permis aproape liber câștigătoare media.

Roboții și oamenii Amazon Polonia: Mașina este o adăugare la un bărbat, nu la opusul

Intrarea într-un consumator

Potrivit președintelui Uokik, Tomasz Chróstny, această acțiune duce la tulburări de statistică și, prin urmare, introduce un consumator către o greșeală. Oficiul nu subminează ideea din spatele instrumentelor de comunicare, dar constată că informațiile cu privire la numărul de evaluări de retragere ar trebui să fie, de asemenea, afișate pe site-ul.

Pe de altă parte, dacă vânzătorul a finalizat contractul, clientul ar trebui să decidă. Fără o poartă sub formă de tratare a lipsei de răspunsuri ca răspuns afirmativ.

Chróstrny a regizat ambele platforme pentru ambele platforme. vorbire moale, prin care se dispune o schimbare în practica de a scoate opinii negative. După cum susține el, postulatul a fost inclus.

Numerele vorbesc pentru ei înșiși

Potrivit cercetării PBS pentru UOKIK, până la 84%. Polonezii cred că ratingul ridicat sau feedback-ul pozitiv sunt relevante atunci când se cumpără pe web. Cu 77%. Recunoaște fenomenul de falsificare a opiniilor generale și 47%. Este frică că poate fi o opinie falsă.

Între timp, 37%. declară că citirea feedback-ului pozitiv, el a fost pe bunurile care nu au îndeplinit așteptările. Într-un cuvânt, problema există de fapt. Pe date hard.

Programe

Actualizări. Actualizări de știri. Vezi mai multe> Internetbizii

Recomandat
Lasă Un Comentariu