Principal » Internet » Balanța rasomware pentru 2016 - peste un miliard de pierderi de dolari

Balanța rasomware pentru 2016 - peste un miliard de pierderi de dolari

Internet : Balanța rasomware pentru 2016 - peste un miliard de pierderi de dolari

Pierderile globale cauzate de atacurile de criptare în 2016 sunt estimate la peste un miliard de dolari. Între timp, deși noi tipuri de amenințări apar aproape în fiecare zi, încă o nouă companie nu este pregătită pentru infecția de criptare - urmează Anzena, specializată în protecția datelor. Nu poate exista o astfel de pregătire în cel mai bun caz să ajungă la administratorul puternic, în cel mai rău, chiar și la terminarea activității Companiei Necucky. Cum nu alimentați banii și statisticile conturilor cibernetice?

Informațiile privind pierderea înregistrărilor provin din studiul Knowbe4, specializat în atacuri de phishing simulate pentru a spori conștientizarea angajaților. Acest phishing este astăzi instrumentul principal de propagare pentru criptarea amenințărilor în rețea. Un studiu privind "Protecția la stația de lucru împotriva amenințărilor de criptare " a fost efectuată în peste 500 de companii. 33% dintre respondenți au experimentat un atac de criptare pe parcursul ultimelor 12 luni, din care 53% a scăzut cu victima, în ciuda posesie de securitate multi-strat. 94% dintre respondenți susțin că nu a plătit o răscumpărare pentru a-și recupera datele. Restul de 6% pentru decriptarea fișierelor de decuplare plătite 3 și 5 bitcoine (între 15.000 și 25.000 zloți în funcție de convertorul de astăzi).

Studiul a arătat, de asemenea, că pradă medie a atacului de criptare este șase stații de lucru și două servere. Aceasta este informația importantă - amintește de ANZEN - deoarece mulți oameni cred că pericolul de criptare este de obicei oprit pe computerul tăiat persoana care a activat infecția. Alarmant este, de asemenea, timpul de nefuncționare medie 'cauza cauzată de atac de ransomare - 12 ore. În medie, specialiștii de securitate IT iau restaurarea intervenției chirurgicale complete a sistemelor neprofitabile.

În cazul companiilor mari, a companiilor mari de 1.5 poate genera costuri catastrofale - comentarii Krystian Smętek, inginer de sistem al Sud-ului Solutions SPX de la ANZENA - având în vedere faptul că sistemele de backup sunt disponibile pe piață, pe care mai multe TB au pierdut restaurarea datelor în 15 minute Lipsa unei astfel de securitate pare a fi extrem de iresponsabilitate.

O teză apare în raport că antivirusul actualizat va opri ce parte a amenințărilor înainte de a ajunge la rețea, dar după activarea lor nu va mai putea opri extinderea atacului la următoarele dispozitive. Deci, cum să protejați optim resursele companiei? În primul rând - educați angajații. Organizațiile care au testat vigilența personalului lor cu atacuri false de phishing au observat în ultimul an cel mai mic procent de infecții de criptare (21%). Și dacă angajații, la urma urmei, eșuează, ultimul consiliu de salvare rămâne - și cum - restabilirea copiei actuale a securității. Potrivit Knowbe4, 87% dintre companiile chestionate protejează împotriva ransomware-ului cu o copie de rezervă regulată a datelor, dintre care 7% nu a reușit să o restabilească la momentul eșecului eșecului.

Dacă aceste 80% au verificat copiile de rezervă, putem vorbi despre statistici destul de bune - spune Smęttek - dar este dificil să nu se gândească la aceste 20% din entitățile care încă nu se aplică o importanță deosebită protejării corecte a datelor. Atacând criptarea cibernetică, ea știe că doar un procent mic "hits " îi va aduce un profit. Lucrul este să te protejezi, astfel încât acest profit să nu aibă deloc.

Merită să reamintim că, în septembrie 2016, analiștii de securitate CyberSecurity au prezis valoarea pierderilor cauzate de sferturile cibernetice (inclusiv Ransomware) în suma de 6 miliarde de dolari pentru 2021. Totul indică faptul că, la ritmul actual al procedurii de criptare a dezvoltării, o înregistrare tristă va scădea mult mai devreme. Dar dacă avem grijă de backup, acest lucru se va întâmpla fără participarea noastră.

Programe

Actualizări. Actualizări de știri. Vezi mai multe> Dosare de securitate

Recomandat
Lasă Un Comentariu