Principal » Internet » Azure pentru programatori: Ce posibilități oferă dezvoltatorilor de nor?

Azure pentru programatori: Ce posibilități oferă dezvoltatorilor de nor?

Internet : Azure pentru programatori: Ce posibilități oferă dezvoltatorilor de nor?

Dezvoltatori! Dezvoltatori! Dezvoltatori! Dezvoltatori! realizate de Steve 'și Ballmer reflectă perfect filozofia dezvoltării azure, care de la începutul existenței Microsoft Nows se concentrează pe furnizarea de servicii PAAS. Dezvoltatorii le pot trata ca niște blocuri Lego pentru a construi aplicația. Exemple de astfel de blocuri sunt servicii pentru găzduirea aplicațiilor web, baze de date care vor fi ridicate în articol. În plus, există servicii de azur care susțin dezvoltatori, cum ar fi Devtest Lab, responsabil pentru automatizarea creării mașinilor virtuale.

Mașini virtuale pentru dezvoltatori

În munca dezvoltatorului de zi cu zi, mașinile virtuale sunt adesea folosite. Ele sunt folosite ca un mediu de lucru, pentru testarea aplicațiilor sau pentru a testa o nouă configurație a sistemului de operare sau o soluție creată. Azure are un serviciu de laborator devtest care facilitează și extinde posibilitățile de utilizare a mașinilor virtuale de către programatori. Prima facilitare se oprește automat și permite mașinilor virtuale pe baza programului. În Azure, decontarea lucrărilor are loc minut, iar aparatul utilizat în scopuri de dezvoltare și de testare, de obicei, nu trebuie să lucreze 24 de ore, timp de 7 zile pe săptămână. În cazul 9-18, de luni până vineri, vom plăti doar 25% din costurile generate de aparatul de lucru tot timpul. O altă facilitare este instalată automat aplicațiile și scripturile care rulează în timpul creării unei mașini virtuale. Scripturile și aplicațiile din Laboratorul Devintest sunt denumite artefacte. Aplicațiile pot fi selectate dintr-o listă predefinită sau - în cazul în care este insuficientă - creați propriul depozit.

Pentru a configura laboratorul devtest, este necesar să se creeze un serviciu. Puteți face acest lucru în multe feluri, dar cea mai simplă cale este un portal.azur.COM. După ce vă conectați la pagina, du-te la (butonul STÂNGA Horn) nouă și introduceți motorul de căutare DevTest Lab, și apoi selectați DevTest Lab și - Next - Crearea.

În noul panou de configurare a serviciului, oferim serviciul de laborator de laborator și regiunea în care o creăm. În plus, în poziția de închidere automată, puteți configura oprirea mașinilor virtuale cu timpul desemnat. De asemenea, puteți seta notificarea înainte de a opri - de către WebHook către un alt serviciu, de exemplu. Integrarea cu slăbiciune populară. După finalizarea tuturor parametrilor, faceți clic pe Creare.

Expertul pentru a crea o nouă mașină virtuală se află în același serviciu Devintest Lab, executați-l utilizând butonul ADD.

Primul pas în crearea unei mașini virtuale este selectarea șablonului (bazei) care urmează a fi creată. La momentul scrierii articolului, există 170 șabloane disponibile cu diferite sisteme de operare și software preinstalat. Alegerile sunt printre alte mașini cu Windows Server, Ubuntu, FreeBSD, Redhat, CentOS, Oracle Linux, Debian sau Coreos. După selectarea bazei de date, introduceți numele mașinii virtuale, numele de utilizator, parola (în cazul mașinilor cu Linux, acest lucru poate fi, de asemenea, o cheie SSH). În plus, sunt selectate dimensiunea mașinii virtuale și a tipului de disc (HDD sau SSD). Făcând clic pe Crearea unui proces de implementare a mașinilor virtuale. Opțional, înainte de a crea, puteți alege artefacte pentru a instala pe setările create sau avansate ale aparatului.

Adăugarea artefactelor constă în alegerea unui element din lista care urmează să fie instalată. Artefactele sunt colectate dintr-un depozit public Microsoft menținut în depozitul GitHub. Este posibil să se adauge propriile artefacte la magazia publică, folosind Cereri Pull, adică trimiterea publică o propunere de schimbare. Un exemplu de artefact extern pe listă este CLI AWS.

În plus, există opțiuni avansate de configurare în Wizard. Două dintre ele sunt deosebit de utile. Prima este ștergerea automată a mașinii virtuale după data desemnată. Acest lucru este util mai ales în special în situațiile în care este creat aparatul pe așa-numitele 5 minute, de obicei, pentru a verifica o funcție nouă sau metodă de configurare a serviciului. Acest lucru permite menținerea ordinii și a costurilor în riscuri, fără a trebui să vă amintiți să curățați după teste. A doua opțiune este să creați automat multe dintre aceleași mașini virtuale pe baza expertului. Introduceți doar câte mașini virtuale urmează să fie create. Acest lucru funcționează în situații în care avem un mediu alcătuit din mai multe servere sau când conducem un atelier și dorim să avem un mediu coerent pentru fiecare elev.

După crearea unei configurații mașină, puteți verifica funcționarea acestuia, adresa IP și numele DNS sau activa sau dezactiva. În plus, poate fi generat un fișier de conectare la distanță la distanță pentru mașinile virtuale.

În plus, în configurația întregului Lab Devate puteți seta diferite tipuri de politici forțate de utilizatorii de laborator Devintest. Setările populare sunt permise dimensiunile mașinilor pentru utilizare, numărul maxim de mașini virtuale pe utilizator sau pe tot parcursul laboratorului și temporizării forțate și activarea mașinilor virtuale.

Cum de a găzdui aplicații web în nor?

Unul dintre cele mai frecvente servere de scenarii de utilizare online este o aplicație bazată pe browser. În Microsoft Azure, putem face acest lucru în mai multe moduri, dar cea mai convenabilă este utilizarea platformei ca servicii (Paas) - Azure Web App. Serviciul nu necesită pregătirea unei mașini virtuale - trebuie doar să încărcați aplicația, să efectuați setările și să le puneți la dispoziția utilizatorilor. În practică Aplicația Azure Web este gestionată automat fermele de mașini virtuale cu Windows Server și Server IIS sau Apache cu Debian. Într-o simplificare mare, acest lucru poate fi comparat cu o hosting foarte avansată, dar cu mai multe funcții.

Aplicațiile Azure Web acceptă multe limbi de programare, cum ar fi: .Net, java, php, phyton, du-te și nod.JS. În plus, versiunea aplicațiilor web despre Debian vă permite să utilizați recipiente de docker. Acest lucru vă permite să utilizați orice limbă care funcționează corect pe Linux într-un recipient.

Crearea - ca în cazul lui Devtest Lab - Necesită conectarea la portal.azur.COM. Apoi selectați butonul nou (colțul din stânga sus) și introduceți aplicația Web Căutare, selectați aplicația web și - Mai mult - Creați. Puteți utiliza și alte template-uri, care, în plus față de Web App va crea, de asemenea, o bază de date (baze de date SQL, MySQL sau PostgreSQL). [IMG = 09 La crearea, specificați numele aplicației. Acesta este un nume public în domeniul Azurewebsites.net, dar după creație, puteți utiliza propriul domeniu. Domenii azurewebsites.Aplicația Web net are un certificat SSL configurat. În plus, alegem Planul App Servi. Aceasta este o oală dedicat de mașini pentru aplicarea. Un plan de servicii de aplicații poate partaja infrastructura pentru multe aplicații web. În mod implicit, planul de service al aplicațiilor este gratuit și vă permite să mențineți până la 10 aplicații web. Ultima opțiune din expert este selecția integrării cu serviciul de informare aplicației. Aplicația Insight este un instrument de monitorizare și analiză a performanței aplicațiilor de la server și de utilizator.

Ecranul principal al aplicației web afișează setările de bază curente, cum ar fi adresa aplicației, adresa serverului FTP / FTPS. De asemenea, vă oferă posibilitatea de a opri, alerga din nou sau descărcarea profilului de publicare care conține un cont tehnic pentru a vă conecta, printre altele, un server FTP.

Pentru a implementa aplicații în plus față de FTP, puteți utiliza opțiuni mai avansate, cum ar fi serviciile de echipă Visual Studio, Onedrive, depozitul local Git, GitHub, Bitbucket, Dropbox. O altă opțiune posibilă implementare este integrarea cu integrare continuă / soluții de livrare continuă, de exemplu. Jenkins.Configurația depozitului local GIT are loc prin selectarea acestuia ca sursă în opțiunile de implementare.

Încărcarea aplicației la depozitul local git are loc prin clonarea depozitului la disc utilizând adresa URL de clonare specificată pe prima pagină a configurației aplicației Web. Publicarea noii versiuni a cererii este de a încărca acest lucru la depozitul pe discul local, iar apoi comanda Git comite (aprobarea modificărilor în depozit) și ejectarea unei noi versiuni a fișierului la aplicația Web utilizând git Apăsați.

Unul dintre avantajele utilizării depozitului GIT este capacitatea de a comuta între versiuni cu câteva clicuri.

O altă opțiune importantă este de a scala performanța aplicației web utilizând creșterea dimensiunii (verticală) sau adăugarea de servere ulterioare (orizontală). Creșterea dimensiunii are loc prin selectarea unui plan mai amplu și a repornirii unei aplicații.

scalarea orizontală are loc prin determinarea manual numărul de instanțe sau - merge mai departe, în scenarii mai avansate, cum ar fi adăugarea automată sau servere ștergerea - pe baza sarcinii de aplicare.

Următoarea opțiune utilă din aplicația Web este autentificarea / autorizarea la nivel de serviciu. Acest lucru vă permite să vă autentificați utilizatorii utilizând diverse servicii externe, cum ar fi Facebook Cont, Google sau Via Office 365 (Azure Active Directory).

Drop Baza de date DB_01;

Baza de date Command Drop este un film popular despre un film despre cel mai rapid mod de a implementa tipul NASQL. Azure are, de asemenea, o bază rapidă de bază de date NOSQL, baze de date clasice sau soluții pentru stocarea datelor de date mari.

Cu bazele de date relaționale disponibile ca un serviciu Microsoft Azure, putem evidenția serviciile construite pe trei motoare: baza de date SQL (bazată pe SQL Server), MySQL și PostgreSQL. Toate cele trei sunt caracterizate că nu aveți nevoie pentru a gestiona aparatul pe care se execută backup-uri, care le-au configurat în mod automat, cu un timp de retenție de 35 de zile (standard și planuri mai mari), mai bine SLA decât mașina virtuală sau actualizări automate efectuate pentru administrator.

Crearea - la fel ca în cazurile anterioare - începe cu conectarea la portal.azur.Com, trece la butonul nou (butonul superior corn) și introduceți motorul de căutare MySQL, apoi selectați Azure Baza de date pentru MySQL și - Next - Creați.

Expertul de creare a noii instanțe MySQL trebuie completat cu parametrii necesari, cum ar fi numele serverului, conectarea administratorului și parola, în care regiune doriți să creați o instanță sau o versiune MySQL și performanța serverului.

În panoul de service principal poate verifica parametrii de bază ai serverului, cum ar fi versiunea, adresa serverului, numele directorului executiv, eliminarea instanței actuale sau restaurarea datelor dintr-o copie de rezervă.

Configurația disponibilă a instanței în sine constă într-un clic de elemente. Primul este un firewall. În mod implicit, acceptă numai conexiuni din alte servicii de azur. Deblocarea traficului către alte adrese are loc într-un mod simplu, puteți face acest lucru făcând clic pe Adăugați adresa mea IP sau introduceți o gamă de adrese IP pentru care doriți să mutați instanța. În plus, configurația implicită MySQL în Azure impune conexiuni criptate la MySQL, dar îl puteți dezactiva.

Următorul element al configurației este panoul parametrului serverului. Acesta este echivalentul a fișierului de configurare prin care este editat configurația serverului dacă am gestiona-te.

Caracteristica este, de asemenea, o modalitate de a reda baza de date. La restaurarea bazei de date, selectați o anumită dată, împreună cu ora la care doriți să restaurați copia de siguranță și specificați noul nume de server și faceți clic pe OK. Aceasta este restaurarea copiilor de rezervă.

Restul bazei MySQL nu este diferit de cel care poate fi instalat pe propriul dvs. server.

Un exemplu de baze Nosql este azure cosmos db. Azure Cosmos DB a fost creat de la zero în vederea distribuției globale și scalarea pe orizontală. Acesta oferă o distribuție globală gata de utilizare în orice număr de regiuni și scalare și replicare a datelor. Cosmos DB a fost creat de Microsoft pentru nevoile interne deja în 2010 pentru a gestiona petabytes de date produse, printre altele prin serviciile legate de Bing.

Self Cosmos DB este o bază de date documentară constând din înregistrări unice sub formă de JSON, care nu au o schemă rigidă ca în cazul unei baze relaționale. Cosmo DB are două caracteristici unice pe fundalul altor nori nosql. Primul este un acord SL, care, pe lângă disponibilitate, definește, de asemenea, performanța, întârzierile și consistența datelor în funcție de modul sesiune. A doua caracteristică este modul de accesare a datelor. Microsoft oferă 4 moduri de acces:

  • Protocolul SQL nativ prin intermediul odihnei HTTP API,
  • Tipul de cheie Valoare, de asemenea, de API HTTP Res,
  • API nativ compatibil cu Mongodb
  • Gremlin (anchetă limbă grafică)

Conformitatea cu API-ul MongoDB vă permite să utilizați cu ușurință COSMO DB în loc de MongoDB sau de a obține interleability cererii.Crearea unei noi placi de exemplu COSMO DB numele serviciului, acces API și regiunea de bază în care acesta va fi creat.

Cea mai interesantă caracteristică a Cosmo DB este replicarea acestuia între alte regiuni Azure care pot stoca copii curente ale bazei de citire. Acest lucru vă permite să creați aplicații disponibile la nivel global, cu acces rapid la date. Configurația de replicare în sine constă în trecerea la panoul de replicare, apoi alegând o nouă regiune de pe hartă pentru care datele reproduse și a făcut clic pe Salvați. În plus, dacă avem deja o replică de date într-o altă regiune, puteți schimba și regiunea principală utilizând supratensiunea modului de fabrică manuală.

În cazul în care dorim să migrăm la Nosql într-un mod mai bun decât Drop Baza de date, este disponibil un instrument pentru migrarea automată a datelor pentru Cosmo DB. Datele sursă pot proveni din fișierele JSON, fișierele Mongodb, exportul bazei de date MongGB, serverul SQL, fișierele CSV sau Amazon Dynamodb.

Instrumentul în sine are un expert grafic, care rulează utilizatorul prin migrare și în cazul unei migrații sau automatizări mai avansate, o versiune este disponibilă de pe linia de comandă.

Migrația din Mongodb

rezumat

Serviciile prezentate sunt doar o mică felie de capacități de azur disponibile pentru construirea de aplicații și programe de sprijin.

Articolul următor va fi prezentat cererile compilării pentru procesarea și raportarea datelor privind exemplul datelor deschise din tranzacțiile de pe piața imobiliară britanică.

Profitând de oportunitatea, vă încurajez să participați la concurs, să faceți un server2, în baza căruia a fost creat acest articol.

Dacă aveți întrebări despre Azure sau sunteți interesat de alte probleme legate de acesta, vă invit să lăsați un comentariu.

Programe

Actualizări. Actualizări de știri. Vezi mai multe> Software

Recomandat
Lasă Un Comentariu