Principal » Internet » Eșecul din Santander Bank Polska. Clienții nu se pot conecta (actualizare)

Eșecul din Santander Bank Polska. Clienții nu se pot conecta (actualizare)

Internet : Eșecul din Santander Bank Polska. Clienții nu se pot conecta (actualizare)

În jurul orei 11:00 sunt o defalcare în Santander Bank Polska. Nu este posibil să vă conectați de o aplicație mobilă sau de un site web.

Aplicația Santander Mobile atunci când încercați să vă conectați. Afișează mesajul: "Încercați din nou. A aparut o eroare. Conectați-vă din nou la aplicația ". În cazul unui site web, "Centrum24 ", adică secțiunea de autentificare Santander, afișează doar o pagină goală și taxe pe infinit.

Eșecul în Santander Bank Polska - Utilizatorii raportează problemele de conectare

Pe site-ul Downdetector, vedem câteva sute de rapoarte de conectare la Santander Bank Polska. Probleme raportează clienții băncii din toată Polonia. La fel ca în cazul nostru, utilizatorii nu pot ajunge la banii lor de la aplicația mobilă, cât și prin intermediul site-ului web. La 11:20 există aproape 500 de eșecuri de eșec.

Utilizatorii nu raportează probleme cu cardul de plată. De asemenea, nu există informații despre plata banilor din ATMS. Banca a confirmat deja eșecul și a anunțat că în curând vor fi rezolvate problemele.

Actualizați: În jurul valorii de 13:40, problemele de conectare la Santander Bank Polska a scăzut. O aplicație mobilă și lucrări bancare online.

Programe

Actualizări. Actualizări. Știri. Vezi mai multe> Santander Workshop Online

Recomandat
Lasă Un Comentariu