Principal » Internet » Avast a vândut datele utilizatorului. Oficiul ceh va investiga problema

Avast a vândut datele utilizatorului. Oficiul ceh va investiga problema

Internet : Avast a vândut datele utilizatorului. Oficiul ceh va investiga problema

Czech DS Office. Protecția datelor cu caracter personal informează cu privire la inițierea anchetei împotriva lui Avast. Cazul se referă la procedura destul de deranjantă pentru colectarea și vânzările de către datele companiei. Practica companiei a confirmat actualul CEO, Ondrej Vleck.

La începutul lunii decembrie a anului trecut, Vlecek dezvăluit Forbes, cât de mult Avast Software-ul a câștigat vânzarea de date de utilizator în primul trimestru al anului 2019. Aparent puțin, pentru că doar 5%. Venituri totale. Cu toate acestea, acest lucru este încă un 21.3 milioane de dolari, obținute într-un mod care utilizatorul are dreptul de a nu dorește.

Avast va fi pedepsit? Cehă preia practicile de afaceri de birou sub microscop

Acum, autoritățile cehe au informat despre inițierea procedurii împotriva software-ului avast. Așa cum am citit în declarația lui Ivany Janů, președintele biroului DS. Protecția datelor cu caracter personal: * În prezent, colectăm informații despre acest caz. Suspectăm o încălcare gravă a vieții private a utilizatorilor și lipsa lor de protecție. Pe baza informațiilor pe care le-am stabilit, vor fi luate pași suplimentari *.

În interviul pentru Forbes, VLEKK a asigurat că datele sunt complet anonime, astfel încât acestea nu permit utilizatorilor să identifice. Datele merg la o recoltă mare, care este apoi utilizată în marketing. Printre acei clienți interesați de informații anonime include, printre altele, Microsoft, Google, IBM, Revlon, Unilever și Purina Nestle.

Avast verifică ceea ce vizionați pe web cu ajutorul extensiilor

Nu ar trebui să fie o surpriză faptul că nimic din această lume nu este gratuit, mai ales software-ul. În luna noiembrie a anului trecut, au existat informații despre colecția de date de către Avast. Utilizatorii care au ales să instaleze extensia browserului, au fost pur și simplu urmăriți.

Cazul a ajuns la lumină datorită investigației jurnaliștilor de la placa de bază PCMAG și Servicii (vice). Avast are peste 435 de milioane de utilizatori activi din lume, astfel încât procedura a fost efectuată la scară largă. În urma dezvăluirii acestor informații de peste o săptămână, extensiile pentru Firefox sunt disponibile pentru descărcare de la magazinul Mozilla.

Programe

Actualizări. Știri. Vezi mai multe> Softwareizces

Recomandat
Lasă Un Comentariu