Principal » Internet » Autonom sau ecologic? Este ușor să uitați că computerul are nevoie de energie

Autonom sau ecologic? Este ușor să uitați că computerul are nevoie de energie

Internet : Autonom sau ecologic? Este ușor să uitați că computerul are nevoie de energie

În anunțurile de mașini pentru a merge la drumurile în viitorul apropiat, există în principal două promisiuni. Primul este îngrijorarea pentru mediu, a doua autonomie. Dacă producătorii vor putea combina aceste două caracteristici? Trebuie să vă amintiți că clusterele pe care calculul este controlul mașinii, de asemenea, are cererea sa de energie neașteptată.

Parola autonomă are popularitate în ultimii ani, dar în 1939 a fost înghețată cu mașini care ar merge. La acea vreme, la târgul de comerț din New York, Generalul Motors a arătat autostrada viitorului după ce mașini au mutat "pe șine".

Build GM Futurama pentru NY Worlds Fair

În 1986, Blue Van - Navlab 1 a mers la Pittsburgh pe drum. Blue Van a fost un proiect creat de Universitatea Carnegie Mellon. Poate fi considerată o mare nepoată a vehiculelor autonome contemporane care sunt testate intensiv. El a anunțat o revoluție în automobile, dar, din păcate, și problemele autonomiei contemporane. Alegerea a căzut pe o mașină atât de mare, deoarece spre deosebire de persoana obișnuită, el a reușit să găzduiască toate echipamentele pentru monitorizarea împrejurimilor și prelucrării datelor. Merită adăugată că a trebuit să aibă un motor suplimentar pentru electronică.

Navlab 1 (1986): Carnegie Mellon: Robotics Institute Istoria mașinilor de auto-conducere

În mașinile noi capabile să călătorească fără un șofer, nu mai trebuie să utilizați un al doilea motor cu combustie internă, nu aveți nevoie de toate echipamentele pentru a purta o camionetă, dar trebuie să vă ocupați de o cerere mare de energie. Se utilizează pentru a colecta date privind mediul, prelucrarea acestora și emiterea orientărilor auto. Asta e totul în mod regulat, adesea într-o mare viteză.

Cu privire la problema energiei mari necesare pentru energia mașinilor autonome, mașina cu fir a fost observată. Chiar și mașinile de producție chiar care sunt echipate cu un sistem de camere și radar, trebuie să proceseze până la 6 GB de date în termen de 30 de secunde. La rândul său, dacă adăugăm alte elemente care trebuie incluse într-un vehicul cu un nivel mai ridicat de autonomie, se va dovedi că această valoare este semnificativ mărită. Cererea prototipurilor actuale este de 2500 de wați. Crește astfel consumul de combustibil sau acumulatori pentru vehiculele electrice.

Mașini autonome computerizate? Pegasus construit din două layout-uri Xavier și două genuri grafice noi. Sursa: Nvidia.COM

Problema cererii de energie ridicată este în mod evident analizată de producători. Au reușit să facă chiar și unele progrese. Nvidia la CES a prezentat un procesor puternic pentru vehiculele autonome. Sistemul Xavier este caracterizat printr-o putere de calcul mare, cu un consum mai mic de energie, oferind 30 de trilioane de operații pe secundă atunci când este consumată de 30 wați. Este de 15 ori mai mic decât predecesorul necesar.

Am auzit în mod constant mai multe progrese în crearea de mașini autonome. Volvo a promis un astfel de vehicul să livreze saloane în 2021. La rândul său, BMW dorește să testeze al cincilea, cel mai înalt nivel de autonomie în doi ani. Pe de altă parte, progresul trage noi probleme cu care vor trebui să măsoare revoluționarii autonomi. Înfrângerea cererii mari de energie. De asemenea, se ocupă de disiparea căldurii și trebuie să se asigure că toate dispozitivele de monitorizare și prelucrare au dimensiuni mici.

Poate, totuși, viziunea GM din 1939, pe care am dat la început, a fost mai bună decât realitatea actuală? În cele din urmă, o cantitate adecvată de energie poate fi prevăzută cu șine speciale.

Programe

Actualizări. Știri. Mai mult> Devettechmoto

Recomandat
Lasă Un Comentariu