Principal » Internet » Schimbarea automată a rezoluției: O nouă idee a Microsoft pentru a economisi energie

Schimbarea automată a rezoluției: O nouă idee a Microsoft pentru a economisi energie

Internet : Schimbarea automată a rezoluției: O nouă idee a Microsoft pentru a economisi energie

În cazul echipamentelor mobile, fără a exclude laptopurile, rămâne un criteriu cheie pentru timpul de selecție pe o singură încărcare a bateriei. Acestea arată noul MacBooks Pro, al cărui aspect a fost un parametru de descalificare pentru mulți. Producătorii sunt copleșiți în dezvoltarea de noi metode de economisire a energiei, în primul rând la nivelul software-ului. Ideea interesantă are micorosoft în această chestiune.

Fot. freepatentsonline.COM prin Winbuzzer.COM

După cum sa raportat de Win Buzzer, corporația funcționează la mecanismul de rezoluție automată a ecranului. Scopul general este reducerea consumului de energie al afișajelor, dar nu, ci de către procesor. Necesitatea de a lumina întregul ecran nu lasă multe oportunități pentru o reducere suplimentară, totuși, este diferită în cazul unei rezoluții mai mici, trebuie să trageți un procesor.

Nu mai puțin importantă decât metoda de salvare, aceasta este atunci când modul este activat. Dispozitivele trebuie să măsoare distanța utilizatorului de pe afișaj. Când acesta este suficient de mare, densitatea pixelului trebuie redusă automat. În acest fel, ecranul ar trebui să rămână citit chiar de la o distanță de câțiva metri și, în același timp, procesorul va consuma mai puțină energie.

În unele cazuri, conținutul poate fi interceptat înainte de procesare, de exemplu, prin mecanism de cârlig și scalat pe baza densității de pixeli dorite. Scalarea densității pixelilor de conținut poate necesita mai puține resurse de sistem pentru procesare, ceea ce poate duce la un consum mai redus de energie de către procesatori de procesare grafică.

În cererea de brevet Microsoft, un exemplu de utilizare utilizând această tehnică este un smartphone, echipat cu un senzor acustic. Cu toate acestea, lăsăm această clasă de dispozitive mobile fără a bloca ecranul, care în cea mai mare parte potențialul se află în implementarea în laptop-uri. Pentru detalii, puteți citi conceptul Microsoft de brevete gratuite online.

Programe

Actualizări. Actualizări de știri. Vezi mai multe> Software

Recomandat
Lasă Un Comentariu