Principal » Internet » atac de hacker pe cele mai mari companii aeriene din lume. Datele de milioane de pasageri au fost stocate

atac de hacker pe cele mai mari companii aeriene din lume. Datele de milioane de pasageri au fost stocate

Internet : atac de hacker pe cele mai mari companii aeriene din lume. Datele de milioane de pasageri au fost stocate

De data aceasta, hackerii au lovit principalele companii aeriene ale lumii. Cum? Au atacat furnizorul de servicii IT, o companie Sita care susține 90%. industrie. Au luat-o.în. Clienți de date United Airlines, Lufthansa, Japonia Airlines sau Malaezia Airlines.

Sata, cea mai mare companie aeriană care servește lumea a anunțat că a fost victima atacului Hacker, care a avut loc la 24 februarie. CyberCriminalals s-au rupt în sistemul de servicii de serviciu Sita (Sita PSS), unde datele sunt stocate pe pasageri pe companiile aeriene ca toate Nippon Airways, Cathay Pacific, Finnair, Japonia Airlines, Jeju Air, Lufthansa, Malaysia Airlines, Noua Zeelandă Air, Singapore Companii Airline și Airlines.

Hackerii încalcă securitatea datelor pasagerilor

După cum rezultă din declarația oficială imediat după încălcarea securității informațiilor sensibile, Sita a luat pașii corespunzători.în. Ea proteja infrastructura și a contactat liniile rănite. Lucrarea a început, de asemenea, o echipă de a răspunde la incidentele de securitate Sita, care vor participa exact la eveniment. Vor fi susținute de experți de conducere în domeniul securității cibernetice.

„Suntem conștienți de faptul că pandemie COVID-19 a ridicat îngrijorări cu privire la riscurile de securitate, în timp ce infractorii cibernetici devin mai sofisticate și activă. A fost un atac foarte sofisticat "- puteți citi într-o declarație situată.

Deși Sita nu a dezvăluit ce date au fost preluate de cibernetice, unii transportatori au emis propria declarație privind încălcarea dreptului comunitar. De exemplu, Singapore Airlines a raportat că incidentul se referă la aproximativ 580 de mii. Membrii programelor Krisflyer și PPS. Date privind numărul cardului de membru și nivelul pe care are utilizatorul. Criminalii nu sunt obținuți, totuși, accesul la membrii parolei "Krisflyer și PPS, informații despre cardul de credit și alte date despre clienți, cum ar fi traseul, rezervările, biletele, numerele de pașapoarte și adresele de e-mail, deoarece SIA nu împărtășește aceste informații cu alte companii aeriene aparținând Alianței Star ".

Sita este principalul furnizor IT pentru cele mai mari entități din industria aviației. Așa cum explică portalul de apănce24.ro compania se ocupă în principal cu comunicațiile la bordul aeronavelor, precum și aspecte legate de securitatea rețelelor de aeroporturi, companii aeriene și pasagerii înșiși. Printre clienții săi sunt companii aparținând Alianței Star și Oneworld.

Programe

Actualizări. Actualizări de știri. Vezi mai multe> InternetSecuritate Internet

Recomandat
Lasă Un Comentariu