Principal » Internet » Asistentul Google nu a trecut testul Turing - și dacă partea dreaptă merge?

Asistentul Google nu a trecut testul Turing - și dacă partea dreaptă merge?

Internet : Asistentul Google nu a trecut testul Turing - și dacă partea dreaptă merge?

Cea mai importantă știre care trec săptămâna - testarea asistentului Googgloved. În timpul conferinței, Google I / O este prezentat AndroidDuplex, asistent care utilizează Google numește numele Wnaszym, de exemplu. Rezervarea unei mese într-un restaurant sau o vizită la Ufryzjer. A mutat audiența ar putea experimenta charakterycznychdla pauze de vorbire umană și gândire de exclamare. Era suficient că a fost ordonat ca acest duplex Android să treacă testul Turing, cu alte cuvinte, el a atins un nivel în comunicarea sa pentru a se căsători cu un bărbat. Dar ce zici de același Alan Turing, originar?

Directorul executiv Google „și Sundar Pichai a lansat Duplexa, solicitând un asistent pentru a aranja un clip de dimineață marți.Inteligența artificială a numit salonul de coafură, care nimic nu știa despre experimentul condus. Folosind modul de sinteză a vorbirii, efectuat o conversație de 57 de secunde, vocea Podzaskotóre a unei tinere femei a ajuns împreună cu angajatul lui Salonuco până la data și opțiunile. De fapt, acest lucru a sunat complet: cuvintele angajatului salonului s-au întâlnit cu țintă sensibilă a răspunsurilor de conversație.

Google Duplex: a.ȘI. Asistentul solicită întreprinderilor locale să facă numiri

Cel de-al doilea spectacol a fost și mai convingător: o voce masculină încerca să rezerve o masă pentru patru wastueracji - și a reacționat în mod sensibil la un angajat de răspuns care a explicat că nu trebuie să rezerve o masă, poate veni, rezervările sunt acceptate pentru grupuri de la cinci oameni. Înțelegerea discursului? Fără îndoială, cel puțin din punct de vedere funcțional. A fost o conversație cu adevărat convingătoare, îndepărtată tot ceea ce Siri, Cortana Kzylexa prezent astăzi. Cu digital Google Assistant 'A este papagalii obișnuiți.

Cum a fost realizat acest progres? Ceea ce observăm este un serviciu imens în domeniul înțelegerii, interacțiunii, sincronizării și discursului, datorită rețelei neuronale recursive (RNN), bazată pe Tensorflow NAalglove care rulează pe TPU (unitate de tensor). Sami Google Inginerii „și a explicat după cum urmează:

[Quote Am instruit duplexuri RNN pe conversațiile colegiale. Rețeaua utilizează ceea ce tehnologia de recunoaștere a vorbirii automată (ASR), precum și proprietățile sunetelor, istoricul vorbitorilor, parametrii (de ex. Serviciul de care aveți nevoie sau un anumit moment al zilei).Am instruit modelul de înțelegere separat pentru fiecare sarcină, am folosit un set comun comun pentru toate sarcinile.Am folosit în cele din urmă optimizarea hiperparametrică de la TensorflowExtended pentru a îmbunătăți în continuare modelul.

[/ Citat Ca urmare, un sistem capturat la discuții avansate și majoritatea sarcinilor plasate în fața lui complet, fără angajamentul uman. Cu toate acestea, atunci când recunoașterea prea complicată pentru noi înșine, aceasta dă un semnal uman pentru a face această sarcină. Acest sistem poate afla, de asemenea noi domenii ale operațiunilor sale, folosind supervizor în timp real - operatori cu experiență servant ca instructori. Monitorizați conexiunile telefonice duplexa și poate afecta comportamentul sistemului, dacă este necesar. Ei fac acest lucru până când nivelul de calitate a fost atins și sistemul va fi capabil să fie independent.

Aceasta este o realizare cu adevărat fantastică care deja astăzi (cel puțin în țările vorbitoare de limba engleză) anunță șomajul pentru toți angajații Call Center. Acestea sunt conversațiile lor: interacțiuni schematice din câmpul indicat. Întorcând Telcentrumul bancar, puneți o întrebare existențială, ei se ocupă de ea la fel de rău ca și chatboturile. În acest sens, auduplex, se bucură din belșug artefacte ale vorbirii umane pentru a decupa interlocutor (apel convingerea că el vorbește cu inima), poate în totalitate sarcinile umane, suficiente pentru a practica. Deocamdată, doi oameni au înșelat de ce nu ar avea milioane?

De la înșelarea a doi oameni pentru a trece totuși drumul de testare de oprire. Poate că, la toate etapele făcute aici nu au voie să treacă prin mașina de test. Unii oameni își pot aminti un anumit goostman Eugene Goostman, un băiat de treisprezece ani de la Ucraina, care în 2014 a realizat ca primul test de trecere al Turing - așa cum a fost apoi mass-media.

Chatbot, care rave în engleză, pretinzând că este un băiat ucrainean. Aparent cineva a înșelat.

Cu toate acestea, să vă reamintim ce este testul lui Turing. Foarte mare matematica l-a crezut în classicMartykule sa din 1950, Tehnica de calculare și Inteligență.El a sugerat că, în loc să vă gândiți dacă mașina se poate gândi, gândiți-vă dacă mașina poate câștiga un mortar prietenos de imitație.

În versiunea originală a jocului, următorii participă: și este un om, B este o femeie, iar C Redarea poate fi orice gen. Jucătorul C nu văd jucătorii A și B, el comunică cu ei doar un mod text, nimic nu știe despre un IB, le cunosc numai sub literele "X" și "Y ". Cererea lui Pytaniagraczom A și B, jucătorul C încearcă să descopere care dintre cei chestionați jestmężczyzną și că femeia, întrebându-le diverse întrebări despre Nichsamych și înțelegerea lor a lumii. Dar notă: sarcina jucătorului și du-te la un investigativ în timp ce jucătorul B încearcă să ajute o recunoaștere a impactului de investigație a genului lor.

Diagrama testării Turinga - Jocuri în imitație (Sursa: Wikimedia, CC cu 2.5)

Turing a întrebat: Și ce s-ar întâmpla dacă jucătorul și înlocuiți? Fie că anchetatorii s-ar fi comis deja o greșeală atunci când jocul este jucat între un bărbat și o femeie? Versiunea crescută de joc Avem trei separați unul de celălalt: investigație de calculator, umană și umană. Investigând atât cu un bărbat, cât și cu o mașină printr-o terminare. Un computer minte că este un bărbat. Omul în comparație cu convingerile că este un bărbat. Dacă arbitrul nu poate spune care dintre ele este un bărbat și care, atunci puteți spune că mașina a trecut testarea.

Desigur, acest test nu spune nimic dacă computerul poate face. Vorbește doar de o anumită eficiență în urma Zachowańczłowieka, vor fi tratate ca un set de acte performative. Furnizarea de fronturi, cu toate acestea, critică legitimitatea testului chiar și o idee de a înșela eficiența, dar acesta este un subiect de ieșire a acestei coloane. Este important ca Alan Turing să facă o prognoză. Și anume:

[Citat Cred că în aproximativ 50 de ani va deveni o eventuală programare digitală cu o capacitate de memorie de 109, astfel încât aceștia să joace un submarin în imitație atât de bun încât interogarea medie întrebând un minut de a pune întrebări nu va avea mai mult de 70% șanse pentru a face identificarea corectă.

[/ quote O prognoză râs pe care o puteți vedea, nu sa întâmplat. În 2018, nici un sistem artificial, inclusiv Eugene Chatbot Google Google Duplex, nu poate supraviețui timp de cinci minute de investigație umană, încercând să descopere dacă are de-a face cu un bărbat sau cu o mașină. Nimic nu a trecut de Turinga, deși sugerată de Marele matematica PathsShopping Inteligenta Artificiala (NP. prin algoritmi genetici) au fost efectiv luate de exemplu. În construirea programelor de șah.

De aceea, fără speranță inutile sau temeri - realizări ale Google „A, deși inginerie foarte interesant și semnificativ, în domeniul inteligenței artificiale auto-adaptiv nu face nimic schimbare. Și, de fapt, impresia că într-un moment, vom cădea în perete următor, și încă o iarnă lungă va începe în AI. Gândiți-vă: Eu nu va avea o astfel de bani și atât de mult efort nu a mers la inteligență artificială. Între timp, în ziua de azi, nu a fost realizat dincolo de tot mai eficientă a datelor și clasificarea modelelor. Conform regulilor instruiți. Avem pur și simplu mai bine și mai bine idioți. Va continua îmbunătățirea lor poate închide gândirea automată a mașinii?

Programe

Actualizări. Actualizări de știri. Vezi mai multe> FelietonEtrogram

Recomandat
Lasă Un Comentariu