Principal » Internet » Aplicația Android pretinde la hartă Koronavirus. Blochează dispozitivul și solicită ocupația

Aplicația Android pretinde la hartă Koronavirus. Blochează dispozitivul și solicită ocupația

Internet : Aplicația Android pretinde la hartă Koronavirus. Blochează dispozitivul și solicită ocupația

Pe Web puteți găsi o aplicație android periculoasă la o hartă prefăcută a coronavirusului. De fapt, instalarea sa conduce la criptarea datelor și cererile de a plăti o răscumpărare în BTC. Din fericire, nu este disponibilă în magazinul Google Play, deși pentru un timp scurt a fost.

Aplicația se numește Coronavirus Tracker, care în sine este destul de elocvent. Cu toate acestea, cu toate acestea, probabil, mulți utilizatori de Internet neglijent poate veni peste și instalați-l. Experții DS. Securitatea cibernetică de la Zscaler descrie aplicația ca malware și botnet și evaluează amenințarea la adresa 76/100.

Puteți întâlni aplicația la HXXP: // CoronavirusApp [. Site / Mobile.HTML. Fraudatorii, probabil, trimit link-uri către site cu ajutorul unui botnet în social media, prin e-mailuri sau orice altă cale posibilă în rețea. La o adresă similară [Coronavirus.Aplicație Veți găsi o imagine reală a răspândirii bolilor COVID-19 din lume. Recent, Microsoft a publicat, de asemenea, aplicația sa în browser.

După descărcarea și instalarea Coronavirus Tracker, aplicația solicită accesul la optimizarea bateriei. Amintiți-vă că utilizatorul a trebuit să dezactiveze securitatea Android interzisă instalarea programelor din surse necunoscute. Cu setările de mai sus, acesta poate funcționa deja în fundal și nu va fi închis de un instrument pentru a optimiza funcționarea sistemului.

/ Photo. Escaler

După terminarea primei faze, aplicația solicită acces la facilități Android. Apoi merge în a treia etapă și, în acest moment, lampa roșie ar trebui să se aprindă. Aplicația solicită privilegii de administrator, sugerând că acest mod va emite o notificare a persoanei infectate cu coronavirus. Chiar și în cererea de permisiuni, puteți citi că accesul la acestea va permite programului să cripteze datele.

/ Photo. Escaler

Totul este gata. După obținerea de drepturi de administrator, atunci când faceți clic prin sacrificiul „zona de scanare în căutare de coronavirus “, telefonul este blocat. Ecranul afișează o notă lungă, cu o cerere de a plăti 250 USD sub formă de criptolts BTC. Probabil că multe dintre victime vor lucra o declarație. Datele lor - inclusiv fotografii sau filme pot fi făcute publice.

/ Photo. Escaler

Sună periculos, dar în realitate nu este așa. Experții din Zscale au verificat posibilitățile acestui program malware. Se pare că nici el nu folosește conexiunea la Internet, care nu trimite nicăieri date. Dacă este, există o modalitate foarte simplă de a debloca dispozitivul.

Ai fost o victimă a trackerului coronavirus? Cum de a debloca telefonul este foarte simplu. Aplicația necesită un cod PIN pe care victimele ar trebui să le primească după plata răscumpărării. Cu toate acestea, el este constant, în cele din urmă, programul nu comunică cu nici o bază de date externă. PIN-ul la Coronavirus Tracker la 4865083501. Deblocarea telefonului nu este încă sfârșitul. Pentru a scăpa de malware, eliminați aplicația de la setările dispozitivului de la.

/ Photo. Escaler

Abonați-vă la newsletter-ul nostru special despre Coronavirus.

Programe

Actualizări. Actualizări de știri. Vezi mai multe> SoftwareNet. Asigurați-vă

Recomandat
Lasă Un Comentariu