Principal » Internet » "Antiradar " la telefon: Testează aplicațiile de avertizare pentru drivere

"Antiradar " la telefon: Testează aplicațiile de avertizare pentru drivere

Internet :

Din ce în ce mai mult pe piața noastră de aplicații mobile pentru șoferi, care aparțin categoriei așa-numitelor. "Anti-cradari ". Echipa echipei de a informa în mod eficient despre amenințările pe care le puteți întâlni. Prima aplicare poloneză de acest tip, Yanosik în Ciąguostatnich a trecut prin mai mulți ani de rivalii liberi Autoradaru, Icoyote, RadaRsTop-in și Rysiek. În acest caz, de la capul excesiv, doare. Caracteristicile acestui tip de software sprawiabowiem că cu cât este mai mare competiția, cu atât mai jos instrumentele Skutecznośćposzczególnych. Așadar, am decis să verificăm care dintre "radar " merită să îl instalați în dispozitivul mobil Nazamontowanym.

Sărbătorile sunt încet se încheie, dar polițiștii „marginea drumului “, gărzile municipale sau ofițerii mai mult și mai active pentru transportul rutier nu încetează onależyte să plătească un buget cu credite pentru viteze de eco-libere în lupta lor. Desigur, ei nu epuizează listele care așteaptă șoferii. Tensiune Siękilometrami Blocaje de trafic, Lucrări rutiere, Modificări în organizație Ruchudrogowego În cele din urmă accidente grave pot cu ușurință Zamienićrozkosz Dynamic Conducerea neplăcută Necesitate neplăcută.

Deja de la anii șaizeci din secolul trecut, șoferul SUA și Europa de Vest, s-au apărat împotriva tuturor acestor lucruri de către Cobradia (Citizen-Band Bandwidth Civil), sau mobil Radiostacjidziałających în intervalul de 27 MHz, care au permis participanților Ruchudogowego să se informeze reciproc situatia. În popularitatea noastră Krajuprawdziwa a lui CB Radios Pierwsządekadę a scăzut numai la secolul al XXI-lea - doar 10 ani în urmă a abolit Biurokratyczneobostrzenia în accesul la radioul civil, Radio Naużytkownika impunând obligația de a obține autorizația Czterechróżnych instituții. Aceasta a adus o creștere a unui avalanșă a numărului de radio CB. Astăzi este dificil să găsești calea, după ce Którejakurat nu se mișcă niciun vehicul "cetățeni " postul de radio. Canalul de trafic de ascultare 19 a salvat pielea (și portofelul) mulți șofer în timp pentru Czekającymza a avertizat la curba de amenințare.

Dar astăzi, într-o eră de disponibilitate pe scară largă a smartphone-urilor, din ce în ce mai mulți șoferi Mówisię că metodele sunt mai bune decât radioul CB.Aplicații mobile, adesea numite Antyradarami (deși Oczywiścieic comun cu sistemele reale Antyradarowymi, nu au) să fie o alternativă modernă pentru radioul civil, oferind nu numai mai eficace în informarea Ozagrożeniach pe drum, dar, de asemenea, protejând urechile sensibile la căruia Discuțiile sunt în curs de desfășurare pe canalul 19. Termenul de acțiune este destul de simplu: cu riscul de pericol (de ex.accident rutier sau control) utilizator Aplicație de poliție Atingeți furnizorul de interfață afișată pe ecranul telefonului, permițându-vă să le raporteze la panoul de control.Notificarea transmisă de conexiunea celulară Internetowetrafia cu poziția GPS pe server și apoi este distribuită tuturor driverelor aplicabile din zona solicitantului, care równieżkorzystają cu această aplicație. Acest tip de software Zwykleposiada O bază de date curentă a camerelor de viteză fixă, więcostrzega șoferul în fața lor, chiar dacă nimeni nu ridică o astfel de fotoradarunie.

După cum puteți vedea, eficacitatea acestor instrumente depinde de termenul limită - numărul de utilizatori activi și calitatea accesului mobil la rețea. Cu acesta din urmă astăzi se îmbunătățește. Cu prima se poate înrăutăți. Deoarece animarii individuali "nu schimbă avertismentele Sytuacjidrogowej, fragmentarea crescândă a pieței poate traduce în Tylkona numărul mai mic de utilizatori activi Poszczególnychnarzędzi.

Pe traseul cu cinci Androids

O oportunitate de testare a atracțiilor aplicației a fost o excursie la Gold Stoku Opodalzbkkowice śląskie - aproximativ două ore de conducere de către E67 / DK8. RETURN. Oamenii din Silezia inferioară probabil îl asociază, este liniștit, îngust și destul de neplăcut. Există adesea accidente de accidente, de multe ori în legătură cu depășirea celei de-a treia, practici destul de comune datorită multor Sięjedna în spatele celorlalte camioane. Nimic nu este ciudat, puteți întâlni patrulele de poliție, iar gardienii orașului Iucryci nu sunt mai puțin frecvenți.

În Ford Mondeo, a fost posibil să se potrivi cu un set de cinci dispozitive Android, la aplicații testate - Autorather, Icoyote, Radarstop, Rysiek și Yanosik. Accesul la rețeaua Asigurat Tethering Połączenia3G Telefon Xiaomi Hongmi a beneficiat de IT Sonyxperia Două telefoane, un Goclever Quantum și recent de la noi testate, un tabletă imensă Samsung Galaxynote Pro 12.2.

Yanosik

[1/2

Acest program este un clasic printre "Antyradarowego " Software - dezvoltat din 2009 Rokuaplikacja de astăzi este, de asemenea, un sistem de navigație gratuit, însoțit Jejrównież un instrument gratuit pentru authithhikers Yanosik Rideshare.A descărcat vreodată o mulțime de mai mult de un milion de utilizatori până acum. Rezolvați producătorul, în timpul orelor de vârf cu instrumentul, este chiar seara de mii de oameni. Cu Yanosika se pot bucura de Android, iOS, WindowsSphone și BlackBerryos.

Rysiek [img = rysiek1 [Alăturați [IMG = Rysiek2 "vede Rysiek Bowl " este o aplicație nouă, dar solidă proiectată pentru care stau autorzydobrze cunoscută Naviexpert. Forța lui trebuie să fie integrat Zsiecią naviexpert avertizare (Utilizatorii de avertizare Obuaplikacji sunt schimbați între rețelele lor), precum și informații despre pericol Korzystaniez diseminate de Cbradio Classic. De la Rysieka, puteți folosi Android ios pentru moment.

Radastop [img = radarstop1 [Alăturați [IMG = RADARSTOP1 În timp ce Rysiek se integrează cu Sieciąostrzegawczą naviexpert, la fel și Rețeaua RadaRsTop Bardzopopularnej Mapamap în țara noastră (mai mult de 2 milioane de licențe vândute).Un plus mare al acestui instrument este capacitatea de a instala MAPOFFLine, datorită căruia salvăm pe traficul limitat obișnuit după 3G. Radariantul este disponibil pe Androidai iOS.

ICOYOTE - Asistent driver [IMG = Icoyote1 [Alăturați [IMG = ICOYOTE2 Mulți șoferi profesioniști ar trebui să găsească coiot - de ani de zile pe piața noastră există sisteme informatice teutonomice pe camere de viteză și eveniment. Cel mai ieftin model costă PLN 600 de astăzi, pentru acest venit abonament anual în valoare de 400 PLN. Producătorul susține că echipamentul său este utilizat de peste 2,5 milioane de șoferi - și smartphone-uri Zapraszaposiadaczy pentru a se alătura acestei comunități. IcoyoteJest gratuit, versiune simplificată a software-ului DeviceCoyote, la fel cum pot acționa în afara Poloniei. Aplicația este disponibilă pe Android, iOS-Aozaznowthone.

Autoradar [img = autoradar1 [Alăturați [IMG = Autoradar2 Producător Automapa Excelent (cu KTÓRąZAWSZE Ajungeți la destinație), de asemenea, Musiałpostara despre propriul instrument de avertizare. Radarele lui DarmowyAutoradar - Radar - în timp real cu utilizatorii Wymieniainformacje navigație comercială. Aplicațiile au fost, de asemenea, verificate de membrii membrilor sociali.PL și Targeo.EN. Autorar este disponibil pe Android, fereastră IOS-AI.

Mai jos prezentăm costumele acestor instrumente:

Eficacitate

Evaluarea eficacității testului este un lucru foarte relativ. Nimeni din Newsroom Jestzawodowym nu șoferul, nu traversează mai degrabă ziua setekkilometrów după diverse rute, unde puteți byłobyskuteczność aceste instrumente identifică în mod fiabil. Evaluarea acestui software de tip este, prin urmare, atât subiectiv subiectiv, cum ar fi IRELACT, care este, fără îndoială, datorită alegerii traseului și regiunii țării.Menționând, cu toate acestea, răspunsul aplicației (sau lipsa acestora) la Trasiewrocław-Zloty Stok și înapoi, am putea obține o idee a aplicațiilor testate Natemat.

În total, traseul a crescut 17 "Puncte inflamatorii ", inclusiv 10 camere de viteză staționară (în Tymbyć Maymies), trei controale de pe margini de poliție ale "uscătoare ", două mașini de poliție nemarcate cu "părul părului", O serie serioasă de lucrări de drum și una destul de inofensivă Wypadekdrogowy - mașini de cullet, așteptând poliția.Cel mai probabil, am găsit o mașină aparținând unui Doinspekcji Road Transport: negru Mondeo vizibil Głowicąradaru și un număr ciudat de antene.

Cu camere de viteză staționară, au făcut toate aplicațiile în afara radiarii, care "a ratat " unul - și în apendice a fost abuzat în mod fals. Înainte de controalele de trafic de poliție (MarcadeRatioves), Yanosik a avertizat, Rysiek și Icoyote, totuși, după cum a văzut tabelul, fără o eficacitate 100%. Cu două polițe de Nieoznakowanymidiowozami a fost rău - doar o dată informată cu amenințarea Yanosik, alte aplicații au fost tăcute. Nici una dintre aplicații fără griji înainte de mașină etc. Când vine vorba de informații despre modul Sytuacjina, cel mai bun cadru Rysiek - Yanosik nu a informat Owypadku. Alte aplicații au fost complet "orb ".

Concluzii

Nu putem spune ce aplicație "Antyradarowych " este cel mai bun, dar cum Samiwidzicie, atât funcționalități, cât și eficiența pentru traseul Tejniedługiej care între Yanosikiem și Rysiek, Apozostałymi Applications este un decalaj mare. Aceasta nu este o veste bună, deoarece pe această piață pur și simplu nu are un loc pentru un instrument de avertizare variegat - făcând reciproc utilizatorile, slăbesc eficacitatea lor.

În această situație, trebuie să o faceți între Yanosik și Rysiek. Autorul testului este obișnuit să Yanosik și va rămâne cu el, dar îl felicit producător naviexpertasher că a reușit să creeze un instrument care, chiar, el se potrivește cu veteran în această categorie. Ceea ce la PozostałychPlikacji este surprinzător, în principal, eficacitatea diminuată a ICoyote -Autor a avut ocazia să fi folosit dispozitivul pentru un timp de coiot Ibył foarte fericit cu ea. Producătorul ar putea pur și simplu din greșeală, o aplicație mobilă gratuită pentru a deveni un concurent de oferit după Jegonietaniej.

Vom sublinia doar un singur lucru: nici un sistem Ztych "Antyradarowych " nu garantează că Dziękinim evită amenzi pentru depășirea vitezei. Sisteme de anti-leagăn existente pentru autoturisme, datorită unuia pentru 5-6 mii. zł Putem proteja vehiculul nostru înainte de poliția wszystkimistosowanymi ITD și sistemele de măsurare a vitezei, aleczy ei ne vor proteja împotriva pierderii de sănătate și chiar de viață, pot conduce Dojakiej agresiv, conducere rapidă? Prin urmare, recomandăm ByMimo să utilizați tot felul de sisteme Antyradarowych, Niezapominać de bun simț și tendințe Realizowaćczyto Rally în jocuri sau dacă aveți nevoie de o experiență reală - Naprzystosowanych la această pistă.

Și o astfel de digresiune la sfârșit, fără legătură cu eficiența. Mulți producători definesc aplicațiile lor "Antyradar " ca CB de înlocuiri radio. Desigur prostii. Radioul CB are un farmec că nici o aplicație Niezastąpi - și vă permite să aflați despre lucrurile pe care Przezżadną aplicarea acestui tip nu va merge.

Programe

Actualizări. Actualizări de știri. Vezi mai multe> Software

Recomandat
Lasă Un Comentariu