Principal » Internet » Android Rollback Protecție: Sfârșit cu încărcarea firmware-ului vechi

Android Rollback Protecție: Sfârșit cu încărcarea firmware-ului vechi

Internet : Android Rollback Protecție: Sfârșit cu încărcarea firmware-ului vechi

Google face ceea ce poate pentru a crește siguranța lui Android, de exemplu, utilizatorii - chiar și în detrimentul comodității pasionilor Iekspertów. Un alt pas pe drumul spre vecinătatea acestei mobilități față de iOS este introducerea Android 8.0 Protecție mecanismurolllback. Acesta servește pentru a preveni actualizarea sistemului și a instala firmware-ul anterior.Desigur, toate acestea în numele mai mare utilizatorilor de siguranță.

Rollback Protection este o componentă nouă a procesului de încărcare verificat, utilizat pentru a asigura pornirea dispozitivului. Introdus pe Android 4.4 pentru a proteja împotriva rădăcinilor iremovile, oferiți-vă că dispozitivul de pornire va fi în același timp cu timpul anterior. În plus, la orice start-up văzut, consistența etapei următoare înainte de performanța sa este verificarea - dacă este posibilă utilizarea tastei hardware, livrarea producătorului dispozitivului.

În Android 8.0 Procesul de pornire verificat (Android verificatboot 2.0) trebuie completat cu un contor special care va ataca imposibil pentru dispozitivele furate, constând în versiunea nelimitată a firmware-ului. Stocate într-un rezistent la încărcare Numărul zonei de memorie (indicele Rollback) va fi luat în considerare după fiecare actualizare a sistemului. În timpul inițierii, aceasta este comparată cu numărul atribuit installetului. Dacă se dovedește a fi mai mare, procesul de încărcare va avea loc, dispozitivul în practică va fi transformat într-o cărămidă.Desigur, numărul este semnat criptografic, deci chiar și cineva intră în contor, el va fi foarte greu de întărit numărul de firmware senior.

Previzualizarea introducerii unei versiuni a versiunii în procesul de pornire a numeroaselor utilizatori de romi alternativi.Ea a fost tratată ca o manifestare a bătăliilor Google. Și soiurile Android (de ex. OS LINEAJE).Nimic mai greșit. Mecanismul introdus pentru a servi mai presus de toate utilizatorii obișnuiți pentru a face datele mai sigure - au telefonul lor va fi pierdut sau furat, atunci tridicele nu mai sunt mai avertizeze.

Utilizatorii avansați care doresc să utilizeze Romii mai înalți nu trebuie să se teamă de pierderea libertăților de software - dacă cumpără dispozitivul cu posibila încărcare de deblocare. Un nou proces de boot verificat 8.0 recunoaște bootload-ul deblocat, permițând citirea chiar și a versiunilor de firmware mai vechi.

Singurul lucru pare a fi o problemă, enervând mesajele de securitate sfâșiate pentru a afișa naekranie a dispozitivului timp de cel puțin 10 secunde înainte de a continua procesul de pornire. De asemenea, se pare că mecanismul mecanic pentru indicele de răsturnare poate fi, de asemenea, abuzat - care intră în, dacă software-ul rău intenționat va crește numerele contra-limgine? Apoi reveniți la firmware-ul oficial va ieși în evidență.

Informații detaliate despre Boot verificat Android 2.0 Veți găsi în documentedroidul.

Programe

Actualizări. Actualizări de știri. Vezi mai multe> Siguranță

Recomandat
Lasă Un Comentariu