Principal » Internet » AMD lanseaza din nou de angajați, este timpul să uite despre ambiții mari

AMD lanseaza din nou de angajați, este timpul să uite despre ambiții mari

Internet : AMD lanseaza din nou de angajați, este timpul să uite despre ambiții mari

Octombrie nu a fost o lună interesantă pentru AMD. O schimbare neașteptată a CEO-ului, rezultate financiare slabe și știri despre concedierile viitoare nu optimizează. Ar putea compania a cărei fondatoare în 1969 a vrut să cucerească piața microczip, a mers la partea de jos?

Rezultatele financiare ale companiei pentru ultimul trimestru nu arată cel mai bine, dar ne-am obișnuit deja cu asta. În ultimii trei ani de activitate compania sa încheiat mai des trimestru „Sub Kreska “ decât cu profit și nu mai mult de o dată au existat voturi pe care liderul mai în vârstă merge la partea de jos. Deși Advanced Micro Dispozitive Venit, Inc. Ei s-au întors la nivel înainte de câteva trimestre, profiturile nu sunt încă impresionante.

Pentru a avea o imagine mai bună a motivului pentru care situația financiară AMD arată că arată, merită să ne uităm la istoria companiei. Cel mai mare concurent - Intel - a condus la First First 64-Bit și primul procesor de consum dublu-core de la AMD. Opteronia și athlony vândute ca "chifle calde ". În 2006, AMD a preluat ATI - un producător recunoscut de carduri grafice. Câțiva ani mai târziu, au început probleme. Spider arhitectura prezentată în 2009, conectând fenom, ATI R770 grafică și chipset 790 GX / FX au trecut fără prea multe ecouri, iar tema discuțiilor la cald a fost o scădere a calității sistemelor AMD. Compania nu a renunțat la încercările de a conecta aspectul grafic și CPU, dar competiția nu a respins. În 2011, AMD a lansat 10% din angajați, în 2012, un alt 15%. Multe deja wieszczyło sfârșitul.

Un progres într-o situație financiară a fost începutul anului 2013. Ce s-a intamplat atunci? Compania a anunțat că sistemele sale vor fi în Xbox One și PlayStation 4. În raportul financiar pentru al treilea trimestru al anului 2013, puteți citi că pentru creșterea veniturilor grafice și a soluțiilor vizuale (GVS) la 110% față de trimestrul precedent, noile produse Microsoft și Sony sunt responsabile pentru cele anterioare sfert. Sistemele AMD invariabil au fost, de asemenea, montate în console Nintendo.

"Coroana triplă", cu toate acestea, nu este capabilă să garanteze că compania se va ocupa de termen lung. După un triumf scurt în rezultatele financiare ale companiei, pierderile pot fi văzute din nou. Probabil că această criză se întinde de ani de zile a determinat compania din august 2011 Rory „Ego Reada să demisioneze din poziția. Majoritatea deciziilor sale au îmbrățișat producția unei întreprinderi uriașe din cele financiare, restructurări și reduceri, dar nu este încă suficient. Am aflat aproximativ 9 octombrie despre decizia sa. Ce schimbări ciudate au intrat în vigoare imediat și aparent au fost planificate de mult timp.

AMD este acum gestionată de Su Fox, care a câștigat experiență în companii precum Motorola, IBM sau Freescale și este un expert în domeniul semiconductorilor cu un medic de inginerie electrică obținută pe un mit. Citește până la sfârșitul anului va fi în Consiliul de Supraveghere al AMD.

Situațiile financiare recente, care includ activitățile pregătite, discută despre profitul net de numai 17 milioane de dolari. Pentru un mic succes al produselor acestei companii de pe piață este în primul rând layout-uri cu costuri reduse pentru laptop-uri. Puteti vedea, de asemenea, restructurarea, care merge mână în mână cu o nouă filozofie a companiei - departamentele responsabile pentru procesoare și chipset-uri de consum și discret și carduri grafice profesionale au fost conectate într-o singură, numită Computing și Grafică. Întreprinderea, încorporată și semi-obicei, servicii și licențe vor avea grijă de produsele de server, încorporate, servicii și licențe.

Într-un cuplu cu restructurare, vor veni lansări ulterioare. De data aceasta, munca va pierde aproximativ 700 de persoane - 7% angajate de AMD.

Compania nu a abandonat ideea de a dezvolta unitățile care combină CPU și GPU. La sfârșitul anului viitor, vom vedea layout-uri care (în cele din urmă!) Ei trebuie să constituie o concurență reală pentru propunerile Intel. Jim Keller se lucrează la ei, care a reușit lucrarea pe marea arhitectura K8 și a lucrat, de asemenea, pe machete A4 și A5 de la Apple. Noua arhitectură trebuie să fie concentrată asupra performanței. AMD promite, de asemenea, producția de sisteme în procesul tehnologic de 20 nm anul viitor și 16 nm în 2016. De la mantia originală, de asemenea, nu intenționează să renunțe. Planurile companiei sunt ambițioase, dar am văzut deja buldozerul nu sa ocupat în domeniu.

Programe

Actualizări. Actualizări de știri. Vezi mai multe> Afaceri

Recomandat
Lasă Un Comentariu