Principal » Internet » AMD A10-5800K - Trinity în versiunea desktop

AMD A10-5800K - Trinity în versiunea desktop

Internet : AMD A10-5800K - Trinity în versiunea desktop

Faptul că AMD pregătește o versiune trinită staționară pe care ați putea citi-o într-o revizuire a unei soluții mobile pentru o perioadă în urmă. Astăzi, și.D. 2 octombrie 2012, are loc premiera oficială a produselor dedicate computerelor cu normă întreagă. Intenționează să se teamă de? În soluțiile mobile, modulele Piledriver au lucrat perfect, aceasta este opinia noastră. Va fi același în cazul unei soluții staționare? O dată la început, trebuie să observați că noul produs nu are sarcina de a concura cu cel mai puternic inteli I7. AMD dorește să alunece între I3 ieftin și un pic mai eficient i5. Sperăm că această revizuire va da răspunsuri la întrebările care vă deranjează. Testim cel mai puternic AMD A10-5800K cu un aspect grafic integrat Radeon HD 7660. Vă invităm să citiți.

Arhitectura din nou

Trinity pentru desktop-uri nu este altceva decât ne cunoscută deja de la un ceas de telemodă mobilă ridicată și TDP. Arhitectura APU (Accelerated Processing Unit) și-a schimbat destul de puțin. Cu toate acestea, merită să reamintim într-un scurt timp, așa cum arată interiorul celei mai recente soluții AMD. Așa cum am scris deja într-o recenzie anterioară, avem de-a face cu o arhitectură modificată cunoscută din procesorul Buldozer. Sistemul se face în procesul de 32nm și este alcătuit din 1.309 milioane de tranzistori, iar întregul a fost ambalat peste 246 mm pătrat. Noutatea este modulele Piledriver care ascund două nuclee. Module care împărtășesc o parte din resursele dintre celelalte (decodor, FPU, cache). UN (Unified North Bridge) a apărut, după Podul nostru de Nord, care a înlocuit hipertransportul hipertransport. Într-o simplificare ridicată, acest conector între procesor, controler de memorie DDR3 și controller-GPU, în loc de HT avem un PCIe. O altă noutate este suportul de afișare nativă în versiunea 1.2. Această soluție, împreună cu suportul DVI și HDMI, vă permite să conectați chiar și patru monitoare.

Doar o singură propoziție ar fi probabil să scrie despre graficul integrat. Este în prezent cea mai puternică placă grafică integrată de pe piață! În plus, acceptă DirectX 11, DirectCompute și OpenGL. Am avut ocazia să vedem pentru performanța grafică în timpul premierii Trinității Mobile. În cazul A10-5800K, avem de-a face cu GPU-ul identic, dar un ceas de bază mai mare ajută la obținerea unor rezultate mai bune atât în ​​jocuri, cât și în programele de utilități. Amintirile warty este un alt fapt. Datorită faptului că GPU nu are propria memorie, puteți utiliza memoria RAM. Destul de evident este că memoria mai rapidă se traduce în productivitate sporită. Și nu puteți disprețui. Doar face de memorie DDR3 cu cel mai rapid ceas disponibile, iar performanța grafică va crește de aproape două ori!

[1/2

În cele din urmă, cea mai importantă schimbare în raport cu procesoarele AMD mai vechi. Din păcate, respectarea înapoi sa încheiat în această etapă, din care AMD a fost cunoscut până acum. Împreună cu Trinitatea staționară, un nou stand marcat cu FM2 și chipset-uri noi. Pe piață vor exista plăci cu sisteme pentru toată lumea - A55, A75 - raft mediu și accent pe multimedia și cea mai puternică versiune pentru entuziaști - A85. Confortul este faptul că noua bază ar trebui să rămână în circulație pentru mai mulți procesoare viitoare consecutive viitoare.

Performanţă

La început, nemuritorul 3Dmark Vantage merge. În rezoluția de 1280x1024 APU a câștigat rezultatul a 5256 de puncte. Pentru el a constat din două componente: GPU - 4493 de puncte și CPU - care ridică cu ușurință bariera de 10 mii. punct. Puteți vedea că un ceas de bază înalt face propria sa. Pentru înregistrare, cel mai rapid testul Trinity CPU de la aceeași rezoluție a atins aproape 6300 de puncte. În următoarea sinteză, Cinebench 11.5, CPU nu impresionează. Rezultatul 3,40 este doar un pic mai mult decât Intel Core i3 și, din păcate, mult mai puțin decât Core i5, și despre Core i7 nu pentru a menționa. Desigur, grafica a rămas la un nivel ridicat și poate lupta mai în vârstă Radeon HD 4850 și GeForce GTX 280. În procesorul X264 HD Benchamrk cu suport pentru accelerator HD media, acesta a depășit bariera a 100 de cadre în primul pasaj, iar în cea de-a doua depășire a 22 de cuști pe secundă. El a plecat din nou în procesoarele Intel Core i3, în timp ce Intel Core i5 nu avea nici o 12-13%.

[1/2

Desigur, nu uităm de jocuri. Cu cele mai recente APU, am adăugat câteva titluri noi care ar trebui să reflecte semnificativ eficiența producțiilor curente. Și așa mai departe de războiul de la Battlefield 3. În acest joc puteți juca fără probleme la o rezoluție de 1366x768, dar în detalii mici. Totul despre această rezoluție și setări va duce la o scădere semnificativă a cadrelor afișate și, prin urmare, reducând în mod semnificativ jocul Komfort. Un alt titlu este, de asemenea, un război de cadre pe secundă, de data aceasta Call of Duty: Black Ops. În acest titlu, jocuri chiar și în rezoluția de 1920x1080 și acest lucru cu setări grafice cucerite. O surpriză foarte frumoasă. Mai ales că titlul anterior privind astfel de setări abia a scos o duzină de cadre. Crysis 2 este un joc care poate face hardware-ul foarte puternic. Nu e de mirare că grafica integrat AMD atinge abia, abia lichiditate (OK. 30 kl / s), în rezoluții de 1600x900, dar cu detalii privind "High ". Eu conduc jocul ușor atât în ​​DirectX 11 și 9, iar rezultatele coincid. Toate modificările după aceste valori se vor traduce într-o mai mare lichiditate și plăcere din acest titlu.

Deus Ex este o altă poziție nouă. Și în acest titlu AMD, funcționează excepțional de bine. Fullhd în rezoluție joacă fără probleme, dar când setările detaliilor grafice. Doar reduceți rezoluția până la 1600x900 și putem cuceri detaliile și, în același timp, câștigăm la lichiditate. În Dirtshotdown va juca chiar la o rezoluție de 1920x1080, desigur, ținând cont de limitarea detaliilor. Jocul este la fel de lichid (peste 30 kl / s). Reducerea rezoluției va adăuga lichidități și poate fi tentată să crească detaliile. Timpul pentru Metro 2033, acest titlu toată lumea știe și se știe că componentele în timpul jocului ajung într-un os. Nu este diferit în acest caz. Cu cât este mai puternic procesor (decât în Trinitate mobil) înseamnă că putem rula jocul la o rezoluție de 1600x900 și să se bucure de divertisment. Desigur, detaliile trebuie să reducă la minimum. Deși imaginea pierde pe calitate, câștigăm un joc lichid.

[1/2

În StarCraft II, scorurile sunt fără probleme chiar și în 1920x1080, dar aici putem tenta setările grafice în detalii medii și ecran complet margine de netezire! La 1600x900 și detalii mici, jocul intră în FTL și ajunge mai mult de 100 de cadre / sec. Desigur, nu a putut fi lipsiți ultima lovitură, care este Diablo 3, în titlul calm, vom juca chiar și în rezoluție fullhd, din păcate, va trebui să reduceți detaliile grafice la un nivel minim. De asemenea, am tentat să declanșez un titlu foarte similar, vorbim despre torchlight II. Grafică foarte asemănătoare, iar calitatea acestuia păreau să joace și în rezoluție fullHD, dar lichiditatea vizibilă a fost mult mai bună decât în ​​Blizzard.

În cele din urmă, am părăsit polonezul nostru Witcher 2. Ei bine, puțin sa schimbat de când am examinat Trinității mobil. Din păcate, în exportul nostru, nu va juca la o rezoluție mai mare de 1280x720 și este la cel mai mic detaliu. Apoi, există fără probleme, nimic de vis de rezoluții mai mari.

Curent și overclocking

Pentru a revizui, avem cea mai puternică unitate A10-5800K, care funcționează cu un ceas de 3,8 GHz, iar cu funcția Turbo Core 3 activată.0 ceasul ei se ridică la 4,2 GHz. Această unitate este destul de specială. Nu numai. Procesorul a fost încărcat pe placa de bază Gigabyte F2A85X-UP4. Nu este nimic de scris despre albumul din album. Numai merită remarcat faptul că pe panoul din spate vom găsi toate cele patru ieșiri de monitor (D-Sub, DVI, HDMI și DisplayPort), patru porturi USB 3.0 și două porturi USB 2.0.

[1/2

Deja în timpul testului mobil Trinity, am acordat atenție rezultatelor foarte bune atunci când vine vorba de consumul curent. Nu este diferit într-o versiune desktop. În timpul inactivității procesorului și graficelor (afișarea desktop-ului Windows), consumul întregului platformă este de doar 28-31W! Acest rezultat mai mult decât bun. În cazul încărcăturii maxime, valoarea indicată pe contor este de 131W. Aici nu mai este atât de roz, în mod similar, soluțiile Intel sunt mai puțin actuale, dar cu o performanță mult mai mică a plăcii grafice.

[Video = 36515 | 433 | 20121001150143.PNG | Video / Amdomamakinen-360p.Mp4 | Video / Amdomamakinen-720p.Mp4 | Video / Amdomamakinen.XML [/ video AMD se mândrește cu faptul că noul APU se bucură foarte bine. Producătorul informează în materiale promoționale pe care le puteți stoarce până la 6,5 ​​GHz de la A10-5800K! Din păcate, în situațiile interne, este destul de imposibilă din cauza unei răciri într-un azot lichid. Am decis să încercăm overclocking pe răcirea aerului Zalman Performa. Cel mai bun rezultat am reușit să ajungem la lucru când procesorul este stabil 4538,75 MHz. A fost necesară ridicarea tensiunii procesorului la 1,5 V. După overclocking procesorul, care evident, cererea de energie electrică și sarcina apetitului platformei a crescut la aproape 160W. Poate că toate acestea overclocking nu arata impresionant, dar trebuie să ne amintim că deja la începutul APU A10 are ceasuri foarte mari.

[1/2

Pentru cineva care nu a avut niciodată de a face cu overclocking și el ar dori să simtă emoția emoțiilor :) AMD a pregătit o aplicație interesantă. AMD Overdrive este un centru de management și monitorizare pentru componentele principale, discuri, procesor și memorie. Avem o perspectivă asupra tensiunii, temperatura de funcționare a miezurilor individuale și a parametrilor de memorie. Putem juca în programul Self-OC, precum și putem încredința funcționarea aplicațiilor, ceea ce înseamnă literalmente că un singur clic va începe procesul obositor, dar sigur de overclockare.

[1/2

rezumat

Este timpul să rezumă astfel de APU așteptat la computerele desktop. Era cunoscută de mult timp că acest design nu excelează în cel mai eficient segment al pieței. AMD a mers corect acolo unde este cea mai mare cerere. Jucătorii și entuziaștii nu vor fi interesați de o astfel de soluție, dar există o piață considerabilă pentru persoanele care nu au nevoie de echipament pentru mii de dolari. Ei vor satisface un procesor decent cu o placă grafică foarte eficientă. Pe măsura lor, AMD are APU cu apă, care va fi delicioasă în aplicațiile de zi cu zi. Nu este suficient, dacă cineva vine la jocuri, nici nu va fi o profesie. Bineînțeles că trebuie să compromiteți, dar în opinia mea obțineți mult mai mult decât să ne concurenți.

Amd foarte regândirea a venit la subiect și a pregătit o ofertă foarte bogată de cea mai recentă APU. Pentru fiecare ceva mai ieftin. Așa cum am menționat mai devreme, am avut ocazia să testăm cea mai puternică variantă A10-5800K. Ce este evident, el este, de asemenea, cel mai scump de pe întreaga linie. Aici, AMD sa ridicat și la sarcină și, în opinia noastră, nu a făcut o greșeală deja la început. Prețul oferit de producătorul stabilit pe premiera nu este bântuit (cca. 460 zloți). Fiecare familie de procesoare mai slabă va fi, de asemenea, mai ieftină. Să ne amintim, de asemenea, că prin cumpararea AMD APU, avem unele două componente, procesor și grafică. Dacă am decis să achiziționăm o soluție competitivă, într-un preț similar primim produsul în toate privințele mai slabe (Intel Core i3).

AMD a făcut un pas mare și acest lucru în direcția cea bună. Noul APU va găsi cu siguranță cumpărătorii pentru "Green " vorbește mult mai avansată GPU, un consum redus de energie, cum ar fi tehnologia de ochi și grafică duală sau cea mai populară OpenCLCL.

Programe

Actualizări. Actualizări de știri. Vezi mai multe> Echipamente

Recomandat
Lasă Un Comentariu