Principal » Internet » Airbus A350. Software-ul defect forțează repornirea greu la fiecare 149 ore

Airbus A350. Software-ul defect forțează repornirea greu la fiecare 149 ore

Internet : Airbus A350. Software-ul defect forțează repornirea greu la fiecare 149 ore

Deși recent, în contextul software-ului defect privind avioanele de călători, a apărut în principal Boeing 737 Max, concurența nu este fără probleme. Unele copii Airbusa A350 au o greșeală care forțează o repornire a unui computer greu ca exact 149 de ore.

Mai precis, problema se referă la modelul A350-941. Agenția Europeană de Siguranță a Aeriei (EASA) în Directiva modificată de navigabilitate, în vigoare de la 26 iulie, solicită transportatorilor să reinițializeze în mod regulat computerele din mașinile acoperite de defecțiune. Mesaj către comandă, așa cum indică AESA, amenință la "eșecul total sau parțial al sistemelor selectate și a avionalelor". Vorbind drept, poate exista o catastrofă.

Supravegherea aviației știa despre problemele A350 deja în 2017, descriind evenimente în timpul muncii, în timpul căreia comunicarea a fost pierdută între o rețea Awioniki și Awioniki ". Consecințele eșecului au variat între "pierderea redundanței " și "pierderea totală a anumitor funcții acceptate de modulele de concentrator de date la distanță și prelucrarea intrărilor de ieșire a primului ". Cu alte cuvinte: computerele erau egale cu.

În noile copii ale benzii descendente, desemnate A350-941, erori eliminate. Pentru mai în vârstă au fost emise o actualizare de software, dar - după cum se pare - nu toate tranzitul wgrali ea (nu se cunoaște încă dacă prin propria lor vina sau neglijență din cauza serviciului Airbus). Prin urmare, experții AESA trebuie să arunce în frig.

Pierderea sistemelor cheie

Cauza problemei explică publicarea de marketing a Airbus din 2013. Fiecare A350 are 29 așa-numitul. Unitățile CRDC (concentrator de date comune de la distanță), care efectuează rolul concentratorilor de date pentru 21 de module CPIOM (modulul de ieșire de intrare de bază de procesare), care sunt, în esență, minicomparidele conectate direct la alte sisteme și rețele sensibile.

Pagina din manualul de instruire A350, Foto. Delta Airlines

CRDC recuperează introducerea datelor, de exemplu poziția comenzilor și o convertește într-un semnal digital în Standard Arinc 429. Întreaga rețea funcționează pe protocolul ADFX (Avionic Full-Duplex Switched Ethernet). CPIOM sunt computerele potrivite care rulează codul necesar pentru a controla și a gestiona planul. Între timp, din cauza erorii, tamponul de date este depășit, pentru ce o parte de calcul nu poate primi subordine.

Potrivit manualului de instruire Delta Airlines pentru A350, aplicațiile CPIOM includ m.în.: Monitorizarea consumului de cantitate și consum de combustibil, controlul presiunii în cabină, sistemul de descurajare, sistemul de livrare a oxigenului pentru cabina de pasageri, controlul șasiului și șirul de inversare.

Posibile consecințe grave

Este ușor de deduce că pierderea oricăruia dintre aceste sisteme poate duce la consecințe grave, care reprezintă o amenințare directă la adresa vieții și sănătății pasagerilor. De exemplu, eșecul inversarilor de împingere este o inhibare foarte limitată asupra touchdown - dacă, de exemplu, inverser nu pornește în timpul zborului. Doar prin inversarea de incluziune spontană într-unul din motoare în 1991, 223 de oameni și-au pierdut viața la bordul liniei Boeing 767 Lauda Air. Acest lucru ar trebui să sublinieze că nu există glume cu avioane.

Programe

Actualizări. Actualizări de știri. Vezi mai multe> Hardware

Recomandat
Lasă Un Comentariu