Principal » Internet » 20 de ani Mac OS X, sau cum m-am îndrăgostit de acest sistem (aviz)

20 de ani Mac OS X, sau cum m-am îndrăgostit de acest sistem (aviz)

Internet : 20 de ani Mac OS X, sau cum m-am îndrăgostit de acest sistem (aviz)

Când au apărut o experimentare serială anime în Polonia în Polonia, Apple nu se poate aștepta ca aceasta să aibă o traducere directă a popularității produselor lor în țara din Vistula. Cu toate acestea, pentru născuți nerdici, petrecând fiecare minut pe net, capacitatea de a utiliza un astfel de sistem de OS exotic Mac, precursorul Mac OS X, a fost abilitatea pe care tocmai ați trebuit să o puteți. Unde, totuși, cunoașteți-vă pe acest sistem, dacă nu aveți o maca?!

Am avut această fericire nebună că, atunci când în 2006 picioarele mele stabilit pași în sala de sport, am dat peste un profesor de informatică, cu o mare pasiune pentru Mac. Amintiți-vă că acestea au fost momentele în care cele mai multe dintre școli au fost echipate cu un PC flexibil, într-o cantitate de destul de jenant și solicitante de la elevi pentru 2-3 persoane cu o poziție. Cu toate acestea, am avut noroc că atelierul nostru a fost dotate cu 30 sau 40 de imagini G3 într-o bomboană, de culoare albastră cu un sistem Mac OS în versiunea, probabil, 8 sau 9. versiunea lui mai plăcut, Mac OS X, care în acest an a împlinit douăzeci de ani, nimeni nu a așteptat.

Istoricul IMAC, Foto. Pixabay

Așa cum ar fi așteptat, totuși, pentru majoritatea copiilor nu a fost un tratament special. Calculatorul a stârnit mai mult râs decât bucuria de a folosi, și da, Magic Mouse a condus acum la plânsul multor adolescenți. Pentru tineri nerdes, cu toate acestea, au fost doar strigăte amare, care ar fi fericit să recomande un anumit unguent, dacă nu era pentru faptul că această Mem a fost doar câțiva ani mai târziu. Era important numai că ne asociem cu hardware-ul, care mai degrabă au scris mai degrabă pe forumurile pentru profesioniști, eventual urmărit în lucrările de cultură pop vest.

Deci, în fiecare moment, colegii mei și cu mine, am petrecut în calculatorul studioului, fiind capabil să fie absolut buton. Nu ne deranjează, totuși, să jucăm sintetizatorul de voce, desigur, majoritatea opțiunilor care utilizează șoapta, ca fanii se: Befituri. Ni se părea că dacă înțelegem și să înțeleagă profunzimea acestei mirare Apple, care nasiąknęliśmy de filme spiracone și anime, înțelegem esența universului. În ansamblu, nu am diferit absolut nimic de la fanboii de astăzi.

Cum se așteaptă, sa trezit râsul feroce al profesorului nostru care, totuși, a văzut ocazia de a-și insufla pasiunea pentru o altă generație. Vorbit ore atât de ciudat, dacă lucruri, cum ar fi nucleul, PowerPC, și care are nevoie de comanda. Acesta din urmă a fost totuși o trecere pentru a simți ca un hacker de matrice, așa că am petrecut timpul liber pentru a afla cum le puteți folosi. Mai avem încă un buton, dar apoi am crezut deja în cuvintele învățătorului nostru. Acest om a fost convins că echipamentul Apple va deveni nebunește de popular, iar apoi vom fi cei care au avut ocazia să-l întâlnească înainte. Ei bine, sper că obișnuia să lase un cupon Totolotka, pentru că îngrijirea profeției sale, el ar avea o șansă uriașă de a câștiga.

Puteți obține impresia că textul despre Mac a fost făcut din Mac OS-IE. Rețineți, totuși, că sistemul de operare Mac, în principiu, nu există în afara hardware-ului Apple. Desigur, acum câțiva ani a făcut așa-zis. Hackinthoshe sau echipamente de umplutură pentru norme cu Mac instalat, dar fac o întâlnire, cu greu oricine îl poate configura suficient pentru a fi un hardware care ar putea fi tratat în serios.

În ultimii ani, Mac OS a devenit un sinonim al fotografiei de design minimalist. Pixabay

Teenage pasiune, din păcate, dar a trebuit să fugi împreună cu o schimbare școlară. O întoarcere bruscă la PC a fost brutală și dureroasă, nu am mai mirosi mai multe Mac. În schimb, a trebuit să învățați cum să utilizați PC-ul, pe care un aspect fermecător G3 a creat impresia de a fi jurnal greu, în carcasă îngălbenită. Despre Mac și Mac OS Ați uitat pentru unii câțiva ani.

Situația sa schimbat, totuși, cu a doua abordare a studiului. Căutați un laptop care să-mi servească drept un dispozitiv pentru notele privind prelegerile importante și jucând la Simsy pe cei absolut inutile, nici măcar nu am luat în considerare echipamentul Apple. Da, am avut un iPhone „o, dar să renunțe la PC, Windows și tot ceea ce este cunoscut și în condiții de siguranță? Ce idee absurdă! După toate acestea, nici măcar nu ar putea să ruleze programele de care aveți nevoie să fiți studiat direcția.

Din anumite motive, pe care nu le înțeleg astăzi, MacBook, totuși, a apărut în casa mea și cu el Mac OS Sierra. Sincer spun că nu a fost dragoste la prima vedere. Pentru un bărbat care a petrecut câțiva ani pe ferestre și a avut o experiență mică cu Linux, sistemul părea destul de ciudat. Unele gesturi ciudate, pictogramele de meniu din partea de sus și în partea de jos în loc de bara de activități standard și totuși din nou la acest șoarece ciudat!

Câteva zile, totuși, ar fi suficient ca aceste gesturi ciudate să aibă mai multe sensuri și să faciliteze o muncă semnificativă. Meniul a devenit mai intuitiv decât bara de activități Windows. Mai presus de toate, cu toate acestea, - uimitor mă, uimitor în ziua de azi stabilitatea acestui sistem. În ciuda trecerii câtorva ani am experimentat un accident de sistem literalmente timp. Unul, singurul în câțiva ani. Și, deși poate părea unora amuzant este pentru mine, cu toate acestea, acest lucru este un avantaj imens.

Utilizarea Windows forțat am fost pentru curățarea regulată a sistemului, registre de curățare, vizionarea, sau dintr-o dată nu am mânca întregul spațiu pe hard disk. Ferestre, îmi pare rău, fanii și fanii, este toporul și se întoarce de la o problemă. Lăsați-l să arunce această piatră care a reușit să reziste mai mult de un an fără a fi nevoie să reinstaleze sistemul. Poate că cineva va găsi, dar nu mă aștept să fiu ucis. Văd cum funcționează Windows pe staționarul partenerului meu. Fără întreținere regulată 'în acest sistem este potrivit doar pentru a fi aruncat în coșul de gunoi al istoriei. Despre versiunile sale pentru Windows Server, care se așteaptă în mod regulat actualizările de marți Nici nu voi vorbi mai mult, pentru că se va termina cu divorț cu ventilator meu pentru Windows.

Mac OS X este rapid, stabil, dar și (deși aceasta este o chestiune de gust) minunată. O minciună este că nu puteți să o jucați că nu există programe specializate pe el. Și chiar așa cum nu va face ceva, doar mașina virtuală Windows se ocupă. Sunt fascinat de mine astăzi. Ferestrele practic plasate pe Mac este cea mai faimoasă versiune stabilă a acestui sistem și știu ce spun eu, am pus-o în special pentru programe ciudate necesare pe arhitectura peisagistică.

Sânge rănit Catalina, dar ce frumos! Fot. măr

De la programele de întrebări ciudate, îmi place să colectez acele nedumerite pare Windowsiarzy că Mac OS este disponibil chiar aplicații, cum ar fi AutoCAD. Și apoi admirați modul în care încercarea de a scrie programul poate varia nu numai același lucru, ci și pentru a reporni întregul sistem. Se termină întotdeauna cu o întrebare enervată care miracol este mult mai bine?! Și mă tem că nu poate fi explicat ca altceva decât faptul că atât creatorii sistemului, cât și aplicațiile destinate acestuia, aparent îngrijesc mai mult despre stabilitate și experiență generală a utilizatorului.

Dragostea mea profundă pentru Mac OS X ușor rupt o actualizare mai târziu la Catalina, care sa oprit pentru a oferi sprijin pentru software-ul pe 32 de biți. Cum se așteaptă, Catalina a provocat o mulțime feroce, în special printre fanii unor titluri ușor mai vechi. Dintr-o dată, a fost necesar să aruncați o privire la internet în căutarea unor emulatori eficienți sau să mutați lacrimi și să se încheie cu faptul că un sistem stabil și convenabil trebuie să plătiți o lipsă de vechi.

Cu toate acestea, au trecut câteva luni, comunitatea a dezvoltat milioane de moduri de a le începe, unii dintre dezvoltatori au amânat moale la versiunea Catalyn. Utilizarea cu totul uimitoare a lui Mac OS X a revenit și nu vrea să treacă. Aș dori să-i mulțumesc creatorilor săi, pentru acești ani de utilizare fără probleme. Pentru toate amintiri bune, pentru lipsa de stres, care a fost cauzată în mod notoriu de Windows. O sută de ani pentru MacOS, să trăim și să continuăm să ne dezvoltăm atât de minunată.

Programe

Actualizări. Actualizări de știri. Vezi mai multe> FelietonEtrogram

Recomandat
Lasă Un Comentariu